Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Marnowanie żywności

Polecane posty

Gość gość

Witam , mam taki problem ,że nie wiem za bardzo jak zagospodarować pozostałe jedzenie , np. po robieniu gołąbków jak zostanie kapusta ? jak otworzę śmietanę do zupy dodam pół kubeczka co z resztą ? itd. itp. mogłabym wymieniać , podzielcie się swoimi patentami na podobny problem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kapustę poszatkować i wpakować do zamrażarki - wszystko co się nadaje i jest za dużo to do zamrażarki. śmietanę - kubeczek zamknięty wkładam do woreczka i trzymam w lodówce, na pewno użyje się w ciągu paru dni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja z kapusty po gołąbkach zawsze robie słodki kapuśniak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
resztę kapustki poszatkować, ugotować i do łazanek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja wszystko co nie zużyłam zamrażam. Nie, żebym sią chwaliła, ale kupiłam taka maszynką odsysającą powietrze i specjalne do niej woreczki. Wtedy żywność trzyma się przez długie miesiące bez "odmrożonych oparzeń " i wszystko jest świeże. Dzielę na porcje i używam wszystkiego jako nadzienia albo dodatku do obiadu. Zależy co to jest i do czego. :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja kapuste tez zamrazam nawet liscie jak sa cale mam na nastepny raz,zamrazam doslownie wszystko .,rosol,wloszczyzne jak mi zostanIe.Nawet jak mi zostanie swiezej wloszczyzny to mam na snastepny raz.A resztki kapusty z golabkow mozna wrzucic do rosolu.Wloszczyzna ugotowana pozniej moze byc statra i wrzuona do zupy,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja kapuste tez zamrazam nawet liscie jak sa cale mam na nastepny raz,zamrazam doslownie wszystko .,rosol,wloszczyzne jak mi zostanIe.Nawet jak mi zostanie swiezej wloszczyzny to mam na snastepny raz.A resztki kapusty z golabkow mozna wrzucic do rosolu.Wloszczyzna ugotowana pozniej moze byc statra i wrzuona do zupy,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×