Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wystarczy

ile trzeba mieć dochodu na rodzinę 2 plus 2

Polecane posty

Gość czy wystarczy

wliczam; kredyt mieszkaniowy oplaty za żłobek, przedszkole opłaty bieżące utrzymanie 2 aut dojazdy do pracy 100 km w obie strony jedzenie ubarania i tp.

Gość gość
tyle aby straczyło przynajmniej na podstawowe potrzeby dla dzieci,nowe buty i ubrania,porządne jedzenie i zajecia dodatkowe

Gość gość
w pl nie realne

Gość czy wystarczy
no właśnie z przerażeniem stwierdzam, że nierealne, nawet przy tzw. "dobrych" zarobkach

Gość gość
mysle ze z 8000zł

Gość gość
a masz taką sytuacje?? Ja za niedługo pewnie bede miala... W chwili obecnej jestem w 6 mc ciąży bliźniaczej i poprostu nie moge o tym myslec... Mamy na utrzymaniu jeden samochód, a mieszkanie narazie bedzie wynajmowane.. Na chwile obecną mamy nie całe 3 tysiące na wszystko łącznie z dojazdami męża do pracy 60 km w jedną stronę, auto na gaz... No i nie wiem jak to bedzie...

Gość czy wystarczy
to będzie ciężko raczej finansowo ale maluchy wynagrodzą ci wszystko:) głowa do góry!

Gość gość
my mamy razem 5500 netto i spokojnie starcza,nawet na przyjemnosci zostaje,jakies kino czy wypady do restauracji

Gość gość
no zdaje sobie z tego sprawę i mam nadzieje że nie bede tego nigdy żałować:).... jak zaszłam w ciąże to zastanawialam sie jak damy rade z jednym, jak sie okazalo ze to blizniaki to juz o tym nawet nie mysle... Z jednej strony jak my bylismy dziecmi to nasi rodzice zamiast myslec na ile dzieci mnie stać to mysleli ile muszę zarobic aby utrzymac 3-4 dzieci... Ale teraz utrzymanie dziecka to o wiele większe koszty niz dawniej... Pamietam jak mama zatrudniała do nas nianie jak bylismy mali za 400 zł mc za ponad cały etat... teraz to nawet na pół nikt nie przyjdzie do dwójki dzieci za tyle....

Gość gość
zalezy jak gospodarujesz, bo znam pary co maja razem ok 10000 i ciagle pozyczaja, a tez takie co maja 3000 i odkladaja ok 1000 zl na mc :)

Gość gość
Samych opłat w brud... Co najmniej 6 tysięcy

Gość gość
my raczej dobrze gospodarujemy, rzecz w tym ze po porodzie musze wrocic na uczelnie aby za rok ta nasza sytuacja byla lepsza... liczymy 800zł na dojazy, 1000-1200 na mieszkanie i opłaty i 1000 na nianie...tak plus minus.. Czyli jakies 3 tys złotych na samo mieszkanie, samochód i opiekę do maluchów.. Możliwe że mąż dostanie podwyżkę to będziemy mieli trochę na życie.. Resztę trzeba kombinować, dodatkowa praca albo pożyczka.. Próbujemy tez teraz odkładać ale co chwila wydatki... Wyprawkę zorganizowaliśmy prawie za darmo, pobraliśmy od ludzi i rodziny.. No i na żadne zapomogi od Państwa nie ma co liczyć...