Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łuk

Polecane posty

Gość gość

Jaki jest sposob na łuk na prawko w gorzowie czy jak mija sie 2 słupek w polowie szyby pasazera to 1 obrot pelny czy jak lusterko jest na wysokosci 1 słupka

Gość gość
patrz w lusterka i myśl a nie na małpe chcesz to zrobić -,-

Gość gość
chcialam na wyczucie ale mnie instruktor nom stop chce uczyc na metode a nie wiem jak jest w gorzowie ktora wyjdzie

Gość gość
lusterka owszem, podstawa, z reguły jak po stronie pasażera "miniesz połowę" szyby zaczynasz lekko skręcać kierownicę, jak masz pachołek (ten drugi) na wysokości lusterka musi być już pełen obrót. Najlepiej zrobić to nie patrząc na pachołki , a na linię, tam gdzie zaczyna ona "zwijać" musisz zacząć skręcać, kontrolując lewą stronę, żeby nie najechać na linię z drugiej strony auta. \ w codziennej jeździe "łuk" jest przydatny, przynajmniej dla mnie jak wyjeżdżam z parkingu tyłem, spomiędzy dwóch aut; moje auto jest dłuższe niż punciaki, na których się uczyłam, więc musiałam wyczuć odległość od nowa.

Gość gość
nie wiem jak w Gorzowie ale w Gdańsku mijasz lusterkiem drugi słupek, jeden pełny obrót, wychodzisz z zakrętu i odkręcasz. skończyłam kurs właśnie i czekam na pierwszy egzamin :)

Gość gość
bo mowili mi tez ze jak jest w polowie szyby to jeden pelny obrot inni ze jak na wysokosci jest i tak mieszaja ze nie wiem ktora jest metoda dobra ze wyjdzie

Gość gość
aaa, mnie instruktor też uczył na metodę, powiedział, że pierwszy raz mi powie, jak to zrobić prawidłowo, żeby wyczuć moment obserwując już tylko lusterko, ale żeby wiedzieć i widzieć to co się w nim powinno widzieć, trzeba poznać metodę i patrzeć co się dzieje wokoło auta , co powinno być widoczne i po której stronie. Pierwszy raz robiłam na słupki, potem z upływem czasu już kontrolowałam linie i odległości w lusterkach. Teraz mam taki nawyk, że cofanie , wyjazd tyłem w 90 % przy kontroli tego, co widzę w lusterkach (bocznych i wewnętrznym) + tylna szyba 10%. Mój mąż, kierowca z ponad 20 letnim stażem nie umie za pioruna jeździć "na lusterka" do tyłu. Łapa za siedzenie pasażera i tylna szyba:)

Gość gość
a mi zostalo sie 7 godzin i obawiam sie łuku na kursie wychodzi mi łuk jak lusterko jest na wysokosci 1 słupka i obrot ale nie wiem jak w wordzie i stres jest

Gość gość
nie stresuj się, to twój największy przeciwnik na egzaminie. jeśli nerwy cię nie zjedzą to będzie dobrze!

Gość gość
Nie wiem jak w Waszych WORD-ach, ale w moim można wykupić sobie plac z samego rana przed rozpoczęciem egzaminów. Warto wykupić czas choćby na 15 min. by przejechać się po łuku, na którym będzie zdawało się egzamin. Powodzenia ;)

Gość gość
nie u nas nie mozna wykupic sobie nie chcem sie stresowac ale w szkole na kursie luk wychodzi mi jak lusterko jest na wysokosci 1 słupka i nie wiem czy na wordzie tez tak mam zrobic czy jak w polowie szyby bedzie 2 slupek

Gość gość
chodzi mi o to ktora metoda jest najlepsza

Gość gość
każdy łuk ma takie same wymiary to jest określone w przepisach i nie ma znaczenia gdzie zdajesz.