Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

GORĄCZKA

Polecane posty

Gość gość

kiedy należy zbijac gorączke, kiedy jest objawem czegos nie dobrego? córka ma skończone 8 mc, teraz po spaniu zrobiła się marudna i ciepła, ma 37,4 czy to powód do niepokoju? czy jeszcze czekać, mam w domu ibum kiedy podac? przy jakiej temp?

Gość jjncvncvmhvm
moje pół rocze dziecko przy gorączce 37,2 darło się w niebogłosy, Musiałam podać lek na gorączke i dopiero wtedy zasnął.

Gość gość
dzięki bardzo, no moja córa dopiero dziś jest pierwszy raz taka cieplejsza, do tej pory jak chorowała to gorączki nigdy nie miała, dlatego nie wiem kiedy podać coś na spadek... w zachowaniu oki, nie zachowuje się jakos inaczej niż zwykle... zębów jeszcze nie mamy, może to zwiastun tego? choć znów nie trze bardzo po ząbkach, już sama neiwiem, mam nadzieje że to nie początek choroby, bo nie niedawno mieliśmy zapalenie oskrzeli i antybiotyk...

Gość gość
jesli jest marudna to juz jej mozesz podac nie musisz czekac az wzrosnie, jak dorosły sie zle czuje to bierz leki i nie czeka az mu odpowiednio wzrosnie temp. dziecko tez sie meczy a po co?

Gość gość
po to, ze organizm walczy :o nie powinno się zbijać temperatury. A dziecko nie czuje się wcale tak źle jak dorosły przy gorączce.

Gość gość
ciekawe bo moje dzieci sie zle czuja nawet przy 37,5 i co mam im powiedziec?? mecz sie dziecko bo temeperatura jeszcze Ci za mało urosła :D wez sie puknij zacofana kobieto, trzeba byc przygłupem zeby twierdzic ze dzieci sie zle nie czuja z goraczka, poza tym jeszcze nigdy nie słyszałam od żadnego lekarza zeby zbijac powyzej 38 ztopni i ze jak jest goraczka to organizm walczy, połowa juz z tych "walczacych" by nie zyła gdyby tak im dac walczyc bez leków