Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeella

Brak czwórki w uzębieniu

Polecane posty

Gość meeella

Co możecie polecić bo na implant mnie nie stać:(

Gość gość
zrobiłam u technika ząbek na druciku/4/ za 50 pl tzw protezka zdejmowana szybko się przyzwycziłam i nie wiem czy robić ten implant, raz ponad 5 tys dwa, to trwa i trzeba czekac z pół roku az się implant zrośnie

Gość gość
most kompozytowy idealny dla braku jednego zeba ;)

Gość gość
ile kosztuje ten most?

Gość gość
ja płaciłam u technika 50 pl stomatolog bierze 200 pl ale jak masz ząb usunięty, to technik bierze odcisk i robi ci taniej i można składać na implanta zreszta na początek trzeba 2 tys, a potem ..z reguły tez 2 to zależy od gabinetu i stanu kości czasem daja podsypke kostną za 1 tys.

Gość gość
ale ten drucik chyba widać:O

Gość gość
drucik jest na piątce przy samym dziąśle, nawet jak się śmieję, nie widać ale..jak odchylisz japę i pokażesz żołądek, to drucik wtedy widać

Gość gość
mam tymczasowo planowałam implanta ale teraz się zastanawiam, jednak to drogie zreszta musze zrobić badania na krzepliwość, przeswietlenie panoramiczne, etc..i dopiero wtedy się okażę czy mogę założyc implant bo nie każdemu się przyjmie

Gość gość
to nie jest takie tam hop siup zmiana dup zaszczepiłam sie na WZW i P tężcowi jeszcze te badania i zobaczymy

Gość gość
a nie ma lepszej opcji bez drucika i nie oszlifowania dwóch sąsiadujących zębów pod ten most, o implancie nie wspomnę:O

Gość gość
no to ci tłumaczę mam z drucikiem i nic mi nie szlifowali!!! kawałek takiego podniebienia i ząb na tym i drucik zakładany na 5 całkiem to wygodne zdejmuje do mycia spac można ..a to , co szlifują zęby, to mostek i kosztuje z 500 pl zreszta mnie technik tak doradził, mówi,że szlifowanie zęba to głupota, bo tracisz zęba prawie do korzenia bezpowrotnie a tak..uskładasz robisz implant, nawet na raty, zwłaszcza ,że to trwa pół roku

Gość gość
no własnie a mi chodzi o to żeby on był wstawiony na stałe bez wyjmowanie;)

Gość gość
to zrób implant bo jak ci oszlifują zęba, to może być tak,że zacznie sie psuć i będą 2 dziury!

Gość gość
tylko nie mam tyle kasy żeby implant zrobić:(

Gość gość
to składaj i rób na raty pół roku nie uskładasz?

Gość gość
ja właśnie zrobiłam na tym drucie,żeby się zęby nie rozsunęły i teraz zbieram kasę na implant dopiero się wybieram na wizytę moze wiosną zrobię, wtedy lepiej sie goi rana, bo wiesz, że to masakra!

Gość gość
trochę mi szkoda wydać tyle kasy na jednego zęba, mam inne ważniejsze wydatki:)

Gość gość
ja nie wiem co może byc ważniejszego od własnego wygladu i samopoczucia? a za parę lat będziesz żałowała! a ..może na implant być za późno

Gość gość
no w sumie to masz rację tylko dlaczego to cholerstwo takie drogie:) wyczytałam że też można wstawić zęba na włuknach szklanych i też jest na stałę ale nie trzeba szlifować sąsiadujących zębów, może coś takiego zrobię, wyjdzie taniej:)

Gość gość
*włóknach :)

Też mnie ten temat bardzo interesuje, a może znacie jakieś dobre forum "implanty", żeby porozmawiać tak bardziej szczegółowo?

Gość gość
mosty kompozytowe sa super bo nie ma zadnych drucików most opierałby sie na trójce i piatce, most jest przyklejany cementem na stałe i koszt to max 500 zł a wyglada to swietnie

Gość gość
a na implanty jest zawsze czas, nigdy nie jest za pózno tylko implanty to juz powazny zabieg chirurgiczny, jestem asystentka stomatologiczna i wiem jak to wyglada od drugiej strony ;)

Gość Joela
Jak czekałam az mi się implant przyjmie to miałam wklejony sztuczny ząb (czwórkę).Trzymał się ponad pół roku i właściwie zapomniałam,że go mam.Kosztował coś 150zł.A i na koniec trzeba było się namęczyć,żeby go "odkleić" od sąsiednich zebów

Gość Spacerowa
Jeśli chodzi o implanty, to w sumie faktycznie rozmawiałam kiedyś o nich na jakimś forum dentystycznym, ale za nic w swiecie nie przypomnę sobie adresu:) W każdym razie robiąc implanty warto postawić na dobrego stomatologa, bo niestety dziś wiele zależy od umiejętności dentysty a nie tylko od kasy jaką sie płaci za implant. W bazie http://www.znanylekarz.pl/stomatolog w opisach dentystów są dokladne info o tym kto się specjalizował w implantologii wiec wybierałabym takich fachowców, a nie pierwszy z brzegu gabinet. W sumie to dobrze zrobiony implant na resztę życia starcza - czy to w czwórce czy w siódemce:)

Gość MarianWosiekk
Implanty to na prawdę super sprawa!Mam dwa i sobie chwalę!!Z tym że należy pamiętać że trzeba zgłosić sie na taki zabieg do na prawdę dobrego i sprawdzonego fachowca!Mnie kolega polecił dr Wojciecha Kołosowskiego z Unident Union Dental Spa!! Lekarz na prawdę godny zaufania ;)