Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marze o trojce

Marze o trojce nie udaje sie

Polecane posty

Gość marze o trojce

Mam dwojke dzieci ale juz od dawna marze o trzecim.. Od 10 mies staramy sie i nie udaje sie niestety. Bylam pewna ze uda sie od razu jak przy pierwszej dwojce. Mam 36 lat i wiem ze jest juz chyba za pozno;-( Czy ktos jest w podobnej sytuacji? Nie wiem czy jest sens isc do lekarza, robilam badania przed staraniami i wszystko bylo ok.

Gość muszerka
My z mężem staraliśmy się ponad 4 lata o drugie dziecko,pomimo tego że jesteśmy całkiem zdrowi i młodzi,mnie się wydaję że nie jest jeszcze za pózno moja mama urodziła mnie mając 35 lat a moją siostrę mając 39 lat,także myślę że może wybierzcie się jeszcze raz na badania,albo odpuście trochę.U Nas jak całkiem zwątpiliśmy pokazały się dwie kreseczki i teraz czekamy do Stycznia:-) Pozdrawiam i Trzymam Kciuki

Gość marze o trojce
dzieki za slowa otuchy. a czy leczyliscie sie jakos przez te 4 lata? wiedzieliscie dlaczego sie nie udaje?

Gość gość
spokojnie, nie rob sobie takiej presji,a zajdziesz :)

Gość gość
Idz do lekarza, chociaż ginekolodzy dopiero po roku starań szukają przyczyny. U mnie podobnie pierwsze i drugie za pierwszym razem, a na trzecie czekałam kilka miesięcy. Mam 37 lat, więc też ostatni dzwonek. Na własną rękę możesz zrobić bad krwi tj. podstawowe: morf, cukier, proponuję tarczyce ( TSH i anty TPO, ), poziom prolaktyny. Ok 20-22 dnia cyklu- progesteron, będziesz wiedziała czy była owulacja. Badania są płatne ale warto wiedzieć czy coś nie trzeba poprawić. Warto też by mąż zrobił badanie nasienia- jest drogie koło 100zł. Ale warto bo są leki które w razie potrzeby poprawiają jakość nasienia. Założe się , że każdy cykl pilnujesz kiedy ma być zbliżenie, też tak miałam . Kupiłam nawet testy owulacyjne- nie pomogły. Wreszcie jak nieco wyluzowałam i odpuściłam to się udało. Bezpłodną parą napewno nie jesteście, macie przecież dzieci.

Gość muszerka
Nie leczyliśmy się bo wszystkie badania wychodziły Ok,po prostu jakoś tak nie zaskakiwało nie wiedząc czemu ale w końcu się udało

Gość gość
czy sa moze jakies mamy starajace sie o 3?

Gość gość
a po co wam 3 bachor?????

Gość gość
są :D my staramy się o czwarte :)

Ja mam trójeczkę:)ostatnia to nasza kinderniespodzianka:) Chcieliśmy trzecie ale z odstępem dwu-trzy letnim a wyszło z 17-miesięcznym:)W każdym razie ja nawet chętna na czwarte jestem ale niestety zdrowie nie pozwala:(:(Ciężkie powikłania w trakcie cc... Ale o synka staraliśmy się długo, długie leczenie i nic....udało się dzięki in vitro....mimo że pierwsza córa bez problemu:)....No i trzecia też...ten nasz organizm jest porąbany:)I do teraz myślę że problem jest głównie w psychice....dlatego się mówi jak się chce to się nie da a jak się nie chce to się ma za dużo:)

Gość ugigig
Te dwoje czy troje też tak czekają na rodzeństwo?? Biedne dzieciaki.

Gość gość
Moze za bardzo chcesz. Jesli wyniki masz dobre to wszystko powinno byc ok. Ja w dwie pierwsze ciaze zaszlam bez problemu. O trzecie dziecko staralam sie dokladnie 11 m-cy mialam wtedy 33 lata. Tez myslalam ze to kwestia wieku. Wreszcie zaszlam w ciaze gdy stwierdzilam ze moze nie jest nam dane to trzecie. Wiem ze ciezko odpuscic ale masz juz dwojke i na nich sie skup a byc moze trzecie pojawi sie w najmniej oczekiwanym momencie :)