Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfhdfhfghdfghf

Jest jakis wplyw małej szyjki macicy na ciaze

Polecane posty

Gość dfhdfhfghdfghf

Jestem dopiero w 8 tygodniu ciąży. Ostatnio gdy byłam u ginekologa, stwierdził, że mam tak małą szyjkę macicy jak u dziewczynki. Czy to ma jakiś wpływ na moją ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
Możesz nie donosić ciszy lub przedwcześnie urodzić zazwyczaj jeśli tzkwczesnie jak u ciebie to zdiagnoxuja to poród następuje w granicach 20 tyg ale to nie reguła. Mi w 20 tyg zaczela sie skracac mam nakaz lezenia plus leki jestem w 32 tyg i nadal sie skracas mimo ciaglego lezenia. Nie chce cie straszyc ale jak od 8 tyg juz jest krotka to co bwdzie jak malwenstwo zascznie napierac nawet szew moze niue weytrzymac. A comowi lekarz ile cm ma szyjka

Gość dfhdfhfghdfghf
nie mówił mi ila ma cm . Byłam wtedy pierwszy raz badana ginekologicznie - wiadomo stres i tak dalej ... No i nie zapytałam nawet. Dodam, że mam dopiero 18lat i to moja pierwsza ciąża, ale mimo wszystko chce ją donosić, bo już pogodziłam się z tym, że będę mamą. A zaczęło mnie to zastanawiać, bo dziwi mnie to iż lekarz powiedział mi żebym nie chwaliła się tym w szkole, a chyba jednak wychowawca powinien wiedzieć. Tak mi się wydaje... Nawet nie pytał mnie o to czy ćwiczę na w-f' żeby jakby co mi zwolnienie napisać...

Gość gość
Wybierz się do innego lekarza bo ten jest jakiś dziwny. To lekarz musi stwierdzic czemu taka krotka jest i sa dwa wyjsvia albo ma taka budowe i juz ale musi tokontrolowac cxesto, ja co tydzien czasem dwa chodze na usg dopochwowe na mierzenie. I zdecydowanie trzeba lezec.