Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc Autorka

Usunac sama czy powiedziec narzeczonemu

Polecane posty

Gość gosc Autorka

Jestem w drugim tygodniu ciazy, potwierdzone. Nikomu nic nie mowilam. Oboje nie chcemy miec dzieci. Rozmawialismy na temat tego co w sytuacji gdybym zawszla w ciaze i tu nasz stosunek sie calkowicie rozni. On mimo ze dzieci nie chce to uwaza ze gdyby sie zdarzylo to trudno i trzeba byloby podolac nowej sytuacji. Ja mu szczerze powiedzialam ze usunelabym. On nie akceptuje aborcji w innych sytuacjach niz wady plodu, zagrozenie zycia itd. Mowimy sobie o wszystkim, jestesmy ze soba szczerzy az do bolu i nie chce miec przed nim zadnych tajemnic ale mysle o tym zeby zalatwic tabletki wczesnoporonne i nikomu sie nie przyznac. Jestem zdecydowana na aborcje ale nie wiem co robic. Z jednej strony zrobilismy to razem to i razem powinnismy przez to przejsc, podzielic sie tym ciezarem, a z drugiej boje sie ze on tego nigdy nie zaakceptuje, ze to nas porozni, ze juz nie bedzie tak samo, ze cos peknie. Mam ochote obudzic sie z tego koszmaru tylko ze to nie sen a zycie....

Gość gość
powiesz i usuniesz - będzie źle nie powiesz i usuniesz - zjedzą Cię wyrzuty sumienia - wiec tez bedzie źle.. moze rozważ urodzenie?

Gość gość
Moim zdaniem, skoro Ty chcesz usunac, a on by zostawil, to co was ma poroznic? wy juz jestescie rozni. On ma normalne podejscie, a ty jesli bylas na tyle dorosla zeby uprawiac seks, to ponies tego konsekwencje. macierzystwo jest cudowne, a pozniej bedziesz zalowac. sorry, ale ja o tobie mysle w najgorszych kategoriach. jestes jedna z tych wyrodnych kobiet, ktore usuwaja, wyrzucaja na smietnik.. sorry, ale inne kobiety marza zeby byc na twoim miejscu, a ty chcesz usunac.. brak mi slow. zycze ci wyrzutow sumienia do konca zycia. tabletki wczesnoporonne? moze Twoja mama zapomniala ich uzyc?

Gość gość
dwa tygodnie to nie ciaza,usun

Gość gość
Jeśli kiedykolwiek sytuacja wyszłaby na jaw obawiam się, że on nigdy Ci tego nie daruje.

Gość gość
ciekawe kto ci potwierdził po 2 tyg. ciążę chyba wróżka

Gość rozbita28916
Jeśli to nie prowokacja to proszę powiedz mu tym. On ma prawo wiedzieć, nie okłamuj go bo to nie jest rozwiązanie. Proszę przemysl to.

Gość gość
w 2gim tygodniu? Toż to dopiero owulacja ma nastąpić bądź ledwo nastąpiła :D Jesteś w ok 4tym- 5tym tygodniu ciąży. pamiętaj, ze 21dniowy płód ma już bijące serce i jest nazywany Płodem to już nie jest zarodek... zastanów się kobieto co chcesz zrobić, możesz bardzo tego żałować. To Twoje dziecko- daj mu szansę!

Gość gość
oczywiście że kłamie dwa tygodnie nikt nie potwierdzi ciąży dopiero 5 tydzień coś widać i wtedy zaczyna bić serduszko, więc albo ściemniasz albo jesteś w dłuższej ciąży ale coś mamisz jak nic

Gość gość
" macierzystwo jest cudowne " toś laska pojechałaś :O

Gość ffddddd
Możesz urodzić a potem oddać do adopcji. Dzięki temu dziecko będzie miało szansę na szczęśliwe życie.

Gość gość
ale czy wy nie rozumienia ze kobieta która nie chce dziecka nie chce tez chodzic 9 miesiecy w ciąży i w męczarniach rodzic...do autorki-usuń i nic nie mów chłopakowi bo bedzie nalegał zebys urodziła,ty ulegniesz i się unieszczesliwisz do końca zycia

Gość gość
"ale czy wy nie rozumienia ze kobieta która nie chce dziecka nie chce tez chodzic 9 miesiecy w ciąży i w męczarniach rodzic" - to lepiej żeby usunęła i miała wyrzuty sumienia do końca życia?

Gość gość
lepiej miec wyrzuty do końca zycia niz wychowywac niechciane dziecko...

Gość gość
można potwierdzić tak wczesną ciążę,mi lekarz potwierdził też w drugim tyg,teraz mam 3letnią córcię :) do autorki: brzydzę się takimi kobietami jak ty,jak można chcieć zabić własne dziecko

Gość gość
nie dziecko tylko usunąć płód...a to róznica

Gość gość
morderczyni

Gość gość
Powiedz narzeczonemu!!! Mój się cieszył jak oszalały, pomimo tego, że jestem młoda, obecnie jestem w 4 miesiącu ciąży i czekam na pierwsze ruchy maleństwa :) pomyśl sobie o tych, które latami w ciąże nie mogą zajść, a Wam się udało, to wspamniałe, więc powiedz swojemu fecetowi i wychowujcie razem dziecko :) pokochasz je jak tylko usłyszysz bicie serduszka i zobaczysz na USG

Gość gość
Mi lekarz potwierdził 3 tygodniową ciąże :) więc to możliwe.. :) autorko ile masz lat ?

Gość gość
płód = czlowiek we wczesnym stadium rozwoju. Więc tak, dziecko. Nie mówi się "usunęłam, bo nie chciałam mieć plodu" tylko "nie chcę dziecka" - no czyli jednak dziecko. Ale jak lekarz potwierdził 2 tydzień? Jak tygodnie ciąży liczy się od daty ostatniej miesiączki? Stawiałabym na prowokację, bo temat kontrowersyjny...

Gość gość
Gościu, a co Ty na to, że mi lekarz potwierdził 3 tygodniową ciąże ??

Gość gość
ludzie troche kumania - 3 tygodniowa ciąża to nie trzeci tydzień ciąży - to zapewne 5 tc - niektórzy sobie liczą ciąże od zapłodnienia a nie od OM.. a do autorko - jak na takim czymś ma się opierać wasz związek to większych szans nie macie na przetrwanie - on kiedyś zapragnie dziecka - ty mu nie dasz = znajdzie inną - a ty zostaniesz sama - dosłownie sama w życiu.. z zabitym własnym dzieckiem.. myśle że jak on się dowie to ci nigdy tego nie wybaczy - to nie jest decyzja o zakupie ubrania czy mebla - ty zabijesz jego dziecko

Gość gość
powiedz mu... ma prawo wiedziec. i jesli uwazasz to za sluszne - usun. osobiscie bardziej nie umialabym zyc z klamstwem niz z usunieta 5 tyg ciaza. i byc moze ryzykujesz rozpad zwiazku, ale konsekwence musicie poniesc, jakikolwiek beda...

Gość gość
płakać mi sie chce skąd się biorą takie kobiety ja tez sie balam jak sobie poradzę jestem mloda ale odkąd mam swoje malenstwo to jestem najszczesliwasza na swiecie jego piekny usmiech to piekny prezent dla moich oczu gdy placze tylko ja moge mu pomoc bo u mnie czuje sie najbezpieczniej i kocha cie miłością szczera bezgraniczna kocha cie za wszystko nie ocenia jestes dla nigo najlepsza mama na swiecie jak mozna tego nie chciec no jak ?

Gość gość
do goscia powyzej - katarzyna W. nie chiala . i urodzila. jak sie to skonczylo - wszyscy wiemy...

Gość gość
Ja tez jestem w ciąży. Moj facet sie cieszy , a ja nie.To nie moje pierwsze dziecko. Nie mam sily juz w tym wieku.Nie chce tego.Dlatego usune , a jemu powiem ze poronilam.

Gość gość
nawiedzone macice sie wypowiadają-usuń póki wczesnie