Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja córka ma chyba zapalenie pochwy do jakiego lekarza mam z tym iść

Polecane posty

Gość gość

do pediatry czy ginekologa dziecięcego? u nas chyba takiego ginekologa nie ma. Poznałam to po tym,że ma zaczerwienioną pochwę i drapie się.ma 2 latka.

Gość gość
do internisty bym poszła najpierw

Gość gość
do ginekologa dziecięcego

Do pediatry. Jeśli to coś poważniejszego to wtedy pediatra skieruje dalej. Ale pierwsze kroki to do normalnego pediatry.

Gość gość
a lekarz ogólny nie może być? bo jutro jestem z nią zarejestrowana z anginą. To bym o tym powiedziała od razu.

Gość gość
a czy on może zlecić wymaz z pochwy? Pytam,bo jak nie to żeby nie czekać to zrobię to prywatnie.

najpierw trzeba postawić diagnozę, to lekarz zadecyduje jakie badanie trzeba zrobić.

pewnie i tak zacznie od posiewu moczu albo zwykłej analizy

Gość gość
aha,a mocz na posiew może być z nocnika? bo do kubeczka na pewno mi nie nasika.

zapytasz się lekarza, są sposoby na pobranie moczu do kubeczka, nakleja się jakieś woreczki, cuda wianki teraz mają ;)

Gość gość
no właśnie,te woreczki to o kant rozbić-one się nadają dla niemowlaka bo dla 2latki założenie go i dotrzymanie do momentu aż nasika jest nierealne niestety u mnie.

ale w sumie czemu ma nie nasikać do kubeczka? Ona sika a Ty łapiesz ;D ze środkowego strumienia. Skierowanie na analizę moczu niekoniecznie musi Ci lekarz dać na posiew. Jeżeli na posiew, kubek musi być jałowy, nie można dotykać ścianek itp O wszystko zapytasz lekarza

Gość ewwerwr
Moja córa miała coś takiego w wakacje. Była czerwona, z nieprzyjemnym zapachem. Miałam ją zawieźć do lekarza w dyżurującej przychodni, bo problem ujawnił się w sobotę ale mała płakała że nie chce. Osobiście też nie wyobrażałam sobie że nieznany lekarz ma ją tam badać. Byłoby to dla niej szczególnie przykre. Ale do rzeczy, w związku z tym po drodze weszłyśmy jeszcze do apteki z prośbą o radę. Farmaceutka poleciła Clotrimazolum. Od razu zastosowałam a potem bodajże dwa razy dziennie przez dwa czy trzy tygodnie (wg ulotki). Problem zniknął.... po pierwszym dniu! Już nie musiałam męczyć córki badaniami u lekarza. Spróbuj. To łagodna maść, bez recepty, bardzo skuteczna. Tylko trzeba być systematycznym i nie zakończyć kuracji przed czasem (wszystkie te inforkacje są w ulotce).

Gość gość
to łatwo powiedzieć,całkiem niedawno chciałam zanieść jej mocz do badania prywatnie zaczęła sobie robić ze mnie durnia co z kubeczkiem za nią lata i woła że sika na nocnik,że do kubeczka nie i koniec. a jak postawiłam go w nocniku o od razu lądował w kącie.

Gość ewwerwr
Miałam na myśli, że okolice pochwy córka miała zaognione, drapała się a zapach nawet po podmyciu był intensywny i nieprzyjemny. Po tym Clotrimazolum już następnego dnia objawy były słabsze a kolejnego ustąpiły.

nie radzę stosować takich maści. Są co prawda bez recepty, ale nie wiesz jakie dziecko ma zakażenie (no i czego, pochwy?, cewki?)

Gość gość
o prawda zapomniałam o tej maści,ale może najpierw pójdę do tego lekarza,a jak nie do niego to do babki pediatry już moczem-mam też skierowanie na mocz bez daty więc będzie za darmo hehe

Gość gość
ale jej nie śmierdzi właśnie,tylko jest czerwone i się drapie i żadnego śluzu też nie ma. może jak latała na golasa i coś tam paluchami grzebała to się zadrapała i teraz ją to swędzi.

Gość gość
jakby miała zapalenie dróg moczowych to by nie chciała sikać i mówiła,że boli

Gość gość
ale nie sikałaby dużo,a ona dużo pije i w nocy często przesikuje pampersa ale lepiej porobić badania bo to w sumie może różnie przechodzić.

w zapaleniu różnych odcinków dróg moczowych bardzo często występuje tzw poliuria, zwiększenie ilości oddawanego moczu. Nie ważne, nie baw się w lekarza, nie radzę żadnych maści p/grzybiczych, pediatra, internista, ew ginekolog wszystko Ci powie Powodzenia ;)

Gość gość
dzięki:) Dobrej nocki!