Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko na słoweczko

urlop macierzyński

Polecane posty

Gość tylko na słoweczko

Mamuśki mam pytanie, kiedy dostałyście pierwszy przelew z tytułu urlopu macierzyńskiego po porodzie ? Pytam ponieważ dotychczas zus przesyłał mi zasiłek chorobowy 30tego dnia każdego miesiąca, a tymczasem mamy 5 i jeszcze nic nie otrzymałam. (dodam, że wszystkie papiery zostały dostarczone) Jak było u Was?

Gość tylko na słoweczko
błagam pomóżcie

Gość tylko na słoweczko
up

To zależy kiedy pracodawca poskładał to wszystko...mój miał opóźnienia a i sam zus nawalił i kurczę pierwszy dostałam jak synek miał 5 miesięcy!!! Myślałam że ich zadźgam!!! Ale miała z czego żyć więc nie byłam jakaś natrętna...zadzwoń doswojego oddziału, po nazwisku i numerze pesel podadzą Ci informację jak sprawa wygląda i na kiedy ustalono pierwszą wypłatę...

Gość tylko na słoweczko
papiery dostarczyłam osobiście na kilka dni po porodzie do zusu z wszystkimi dokumentami od pracodawcy (niestety kiedyś nie złożyli mojego L4 i musiałam czekać 3 miesiące będąc w ciąży na wypłatę, dlatego postanowiłam donieść wszystko sama). Powiedziano mi, że wszystko jest ok i żebym czekała na wypłatę. Po prostu zastanawiam się, czy ta pierwsza wypłata po porodzie jest opóźniona przez nich zawsze? Czy znowu coś wyszło nie tak...

Za drugim razem miałam wszystko ok złożone i też było spóźnienie:( więc nie wiem....doradzam jednak zadzwonić podadzą ci konkretną datę wypłaty!!!

Gość gość
ja przelewy dostaje pod koniec miesiaca

Gość gość
Przelew przychodzi jak wypłata. Mi przelewa pracodawca.