Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czuję że tyję a przecież jem bardzo zdrowo Czy to przez sok z buraków

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam 18 lat i zawsze byłam szczupła. Ważyłam ok 51 kg. Teraz ważę 54 kg przy wzroście 166cm. Myślicie, że przytyłam przez sok z buraków? Codziennie rano go piję plus dwie łyżki oleju lnianego? Ogólnie jem 5 posiłków dziennie. Wszystko zdrowe i bardzo wysokiej jakości. Jak najmniej przetworzoe.

Gość gość
Nie tyje się od warzyw czy soków warzywnych. Zresztą masz wagę w normie, więc czemu się przejmujesz?

Gość Haneczkaaaa
to nie przez buraki ! To przez glikem !

Gość gość
Bo nie zmieniając swojej diety zaczynam przybierac znaczneie na wadze (mniej wiecej w 2 miesiace). Jak tak dalej pójdzie to BMI już będzie za wysokie. Ten sok jest słodki i dlatego pomyślałam, że to on na to wpływa. A może olej lniany i tran są takie kaloryczne? Bo je terż przyjmuję codzinnie.

Gość gość
Moje menu z dzisiaj: 6:30 sok ze świeżych buraków 7:30: dwie kromki chleba pełnoziarnistego na naturalnym zakwasie z pastą na bazie chudego twrogu, oleju lnianego i ziół prowansalskich 9:00 banan 10:00 sok z marchwi MArwit plus bułka zytnia 12:00 maslanka Robico plus kromka suchego ciemnego chleba 17:00 - zupa jarzynowa, na drugie: łosoś z piekarnika bez tłuszczu, kasza gryczana, szpinak w liściach 19:00 jogurt probiotyczny z otrębami, bananem, płatkami owsianymi Piję tylko zioła, oczywiście nieczego nie słodzę. Raczej nie zdarza mi się jeść słodyczy ani czipsów. Czasem grzeszę kupując smakową kawę np raz na tydzień/dwa:( Może to od tego?

Gość gość
A czekolady nie jesz?

Gość gość
Nie, bo mam uczulenie. Nie przesadzam ostatni raz miałam ją w ustach z rok temu:) Bardzie j tęsknię za chipsami:)

Gość Haneczkaaaa
zalecam dietę montignat !!!!!!!! przy niej schudniesz !

Gość gość
za dużo chleba itp.

Gość gość
Może rzeczywiście:( Kurcze tylko ciężko czymś ten chleb zastąpić, bo inaczej jestem głodna. Jem już i tak chleb pełnoziarnisty na zakwasie:)

Gość gość
da się zastąpić warzywami np. Ja w ogóle nie jem chleba, jem warzywa, owoce, czasem mięso i ryby i jakoś nie chodzę głodna.

Gość gość
A ile wazysz i przy jakim wzeroscie?

Gość gość
Ojej, no ale cukier jedz, nie w ogromnych ilosciach ale trochę tzreba, dobrze byloby w czekoladzie, bo zawiera np magnez....ja bym poczekala z odchudzaniem. ewentualnie wiecej ruchu - moze jak dojrzalas i nie rośniesz itd, to metabolizm troche zwolnił?

Gość gość
56/170

Gość gość
Super musisz wyglądać:) A jak z jędrnością skóry? Jest zdrowa po takiej diecie jak to się wszędzie słyszy? Ja już i tak trzymam dość restrykcyjną dietę ale chleb jednak jem. Ratuje mnie trochę to że wybieram ten zdrowszy:(

Gość gość
Ja jestem na takiej diecie ze względu na przewlekłą chorobę, ale po tym, co się naczytałam o chlebie i nabiale wiem, że już nigdy do nich nie wrócę. Nie wyglądam super, szczerze mówiąc to przydałoby się zrzucić z 3 kg, ale ogólnie skóra jest jędrna.

Gość gość
Ja jestem dosyć proporcjonalna. W bodrach mam 91 cm, a talia 59. Ale mam małe cycki niestety - C65. Cycki rosną na koncu więc raczej nie wchodzi w rachubę przytycie bo będę wyglądała źle:( Tłusty karakan. Już chyba wolę byc deską

Gość gość
Może mniej się ruszasz niż wcześniej. W pewnym wieku organizm potrafi wolniej spalać kalorie. Nie panikuj. Ewentualnie udaj się z tym problemem do lekarza rodzinnego lub dietetyka. Ja po liceum zaczełam szybciej tyć choć jadłam to co zawsze. Natomiast po 25roku zycia zaczęłam spadać z wagi choć jem co chcę i ile chcę. Teraz ciężko mi przytyć. Sama nie wiem jak to jest z tym spalaniem. Wyniki badań mam w normie a mimo to strasznie schudłam. Może więcej się ruszam niż wcześniej.