Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

strach przed ciążą nie mogę spać

Polecane posty

Gość gość

tak bardzo się boję :( nie mam już 15 czy nawet 20 lat, więc to nie powinien być problem, ale studiuję, nie wyobrażam sobie chodzić na zajęcia z brzuchem :( poza tym bałabym się wymiotów itp. ale najbardziej wielkiego brzucha , nieporadności, bólu, dyskomfortu, a także i porodu :( samo dziecko, maleństwo nie byłoby dla mnie taką tragedią jak ciąża, czy mogłabym uzyskać coś od psychologa, jakiś papier,że mam fobię...po prostu nie wyobrażam sobie takich 9 miesięcy:(

Gość gość
Ja bałam się tego wszystkiego co Ty i zawsze myślałam że gdyby dziecko można było kupić na półce jak towar, to byłabym szczęśliwa. Oczywiście tak się nie dzieje. Dzciei w sklepach na wystawie nie ma na sprzedaż :-) A żeby było "śmieszniej", zaszłam w ciążę pomimo stosowania antykoncepcji :-) Wyobraź sobie że brzuszek miałam tak mały że przchodziłam całą ciążę w zwykłych ciuchach, nic mi nie dolegało i urodziłam spokojne dziecko. Czasami starch ma wielkie oczy i nic więcej :-) Nikt Ci nie powie co może czy nie może psycholog. Masz wątpliwości? Idź do lekarza. Nie zamęczaj się.

Gość gość
też sie zabepieczalismy , jednak chyba w 3-6 dni nie pojawiłiłby się objawy? a kiedy wiedziałaś,że już jesteś w ciąży? bo ja już czuję się jakoś dziwnie, mdło, na wszelki wypadek nie piję alkoholu (a kiedys moglam pic codziennie) , fajnie, zazdroszczę , że miałaś mały brzuch :) ja bym ponadto jeszcze się bała ciągle o dziecko,co mogę robić, jeśc, pić żeby mu nie zaszkodzić :(

Gość gość
O ciąży dowiedziałam się będęc ledwie ponad 3 miesięce. W sumie, to troche zabawna historia bo poszłam z koleżanką aby JEJ dotrzymać towarzystwo (ona widziała że jest w ciąży) i.."trzymać za rękę"... Powiedziałam jej że ostatnimi czasy niektóre zapachy czy smaki mnie po prostu odrzucają, więc ona zaproponowała żebym i ja zrobiła test ciążowy skoro obydwie już byłaśmy w klinice (test jest batpłany), wyobraź sobie moją reakcję gdy dowiedziałam się że tak, jestem w ciąży! Czułam się jakby to mówiono do kogoś innego a ja stałam tylko z z boku! Oczywiście zaraz do ginekologa, który potwierdził ciążę i wysłał na ultrasound. Byłam w szoku! Wiesz, niektóre kobiety po prostu "czują" po paru dniach że są w ciąży, więc choc wszystkie nieby jesteśmy takie podobne, to jak widzisz...każda może mieć inne odczucia czy "oznaki" :-) Jestem drobnej budowy i po prostu takie widać mam ciało że nie miałam brzuszka. Ciut mi przybyło tam i tu, ale chodziłam w tych samych ciuchach bo one i tak są zawsze na mnie ciut za duże. Trudno coś kupić dla takich "kurdupli" jak ja :-) Myślę że o dziecko nie ma się co bać jeżeli podejdziesz do ciąży z dystansem. Ja mam inne zapatrywanie na życie. jeżeli bym nie doniosła to owszem, pewnie bym zereagowała histerycznie, ale zdaję sobie sprawę że jeżeli moje ciało zareagowało tak, a nie inaczej, to znaczyło by dla mnie, że ewolucyjnie mam jakiś "mankament". Natura lubi równowagę. Dlatego jedni mogą począć dziecko bez problemów, podczas gdy dudzy nie mogą. ja chyba miałam szczęście bo więcej dzieci mie mogę mieć ale mnie to nie rusza. Powodzenia, i nie martw się na zapas. Swoją drogą, ciało kobiety ma to do tego, że często zmienia się tok myślenia gdy jests w ciąży. Częściej na leprze, choc nie zawsze.

Gość gość
Taka drobniutka jestes? A jak znioslas porod? Ja jestem tez w miare drobna, tylko wysoka, tez chcialabym miec nie za duzy brzuch,a co zaabwne pare dni temu moj chlopak gladzil mnie po brzuchu jakbym tam cos miala :p potem powiedzial,ze sie zamyslil :) a szkoda Ci,ze nie mozesz miec wiecej dzieci? To zabawne,ze tak przypadkiem przy okazji dowiedzialas sie o ciazy. Ja mam jeszcze taki problem,ze musze isc na rentgen i teraz czekam na to by wiedziec czy byla wpadka czy nie. Rentgen chyba moglby zaszkodzic nie?