Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pH pochwy 4i pół

Polecane posty

Gość gość

Podczas badania ginekolog sprawdził moje pH pochwy. Nawet nic o tym nie powiedział, tylko widziałam jak wpisuje do karty pH 4,5. A to już jest górna granica normy. Czy nie uważacie, ze powinien mi o tym powiedziec i przepisac mi cos?

Gość gość
Dodam jeszcze, ze podczas badania wykrył u mnie mała nadzerke.

Gość gość
Norma to norma.

Gość gość
Ile godzin po stosunku miałaś badanie

Gość gość
Nie współżyję już od dłuższego czasu.

Gość gość
ph pochwy 4,5 to faktycznie górna granica normy, jak chcesz sobie "zakwasić" to zakładaj przez tydzień lactovaginal na noc. Jak będziesz mieć odpowiednio dużo lactobacillusów to one będą produkować kwas mlekowy i obniżać ph-tak w skrócie i uproszczeniu. Wyższe ph sprzyja infekcjom/pozdr

Gość gość
Pomysł z lactovaginalem jest ok. bo probiotyk obniży ph i tak jak napisano zapobiegnie infekcjom a to ważne u ciebie bo przy nadżerce, infekcje chwytają nas częściej - do codziennej pielęgnacji włącz lactacyd i provag żel, te środki też zawierają kwas mlekowy czyli również to coś dla ciebie.

Gość gość
Wzrost pH pochwy może świadczyć o początku infekcji, jeśli szybko zareagujesz możesz temu zapobiec, provag żel, którym smaruje się miejsca intymne, zawiera on kwas mlekowy, nadtlenek wodoru, które pomogą utrzymać prawidłowe pH pochwy. Ja używam go codziennie po kąpieli i nie mam problemów z infekcjami.

Gość gość
U mnie zmiana pH w pochwie lub podrażnienie okolic intymnych zazwyczaj kończą się infekcją. Zrób sobie kuracje invagiem, mi zawsze pomaga przy takich problemach. Probiotyk szybko działa w miejscu podania, już pierwsza globulka przynosi mi ulgę np. przy pieczeniu sfer intymnych. Taką kuracje robie sobie również po okresie, gdy w pochwie występuje niedobór bakterii mlekowych.

Gość gość
lepsze kwaśne pH niż zasadowe lub neutralne- wtedy grzyb może urosnąć, a tak kwas wszystko wybije