Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patka21111

Ślub cywilny w tajemnicy pomozcie

Polecane posty

Gość patka21111

Ja z moim partnerem chcemy wziąśc slub cywilny tylko ze swiadkami. Bez naszych rodzin. Nasza sytuacja jest skomplikowana, zarówno ja jak i moj partner nienawidzimy naszych rodzin, chcemy się od nich odciąć. Dlatego nie chcemy ich na slubie. Z reszta oni nawet o tym nie wiedzą. I chodzi o to aby sie nie dowiedzieli. Moje pytanie dotyczy tego czy możemy wziąść ten ślub cywilny w innym miescie gdzie nie jestesmy tam zameldowani? Zna się ktos na tym? Tylko proszę nie oceniajcie nas. Mielismy cięzko w życiu, chcemy razem założyć idealna rodziną nie taka jaka mam ja i moj partner.

Gość gość
O kurcze... szczeże to nie wiem ale mi sie wydaje że chyba nie.

Gość gość
a co, macie szpiegów w USC że nie możecie w swoim mieście? ;) Myślę, że z załatwieniem formalności gdzie indziej nie powinno być problemu, przecież ludzie pobierają się i w konsulatach na tropikalnych wyspach

Gość gość
umawiacie sie w USC wezcie swiadków z urzedu i nikt sie nie dowie ;)

Gość patka21111
Ale my nie chcemy w naszych miastach bo boimy się nasze rodziny mogly by sie dowiedzieć. Dlatego chcemy w innym mieście niz moje i mojego partnera. Oboje miszkamy na wsiach.

Gość gość
możecie w dowolnym USC - nie ma rejonizacji. weźcie z USC, w mieście w którym się urodziliście odpisy skrócone aktów urodzenia i tyle.. formalności możecie załatwiać gdzie chcecie, co do świadków, to muszą to być osoby pełnoletnie (nawet z ulicy ;))

Gość patka21111
gość "możecie w dowolnym USC - nie ma rejonizacji. weźcie z USC, w mieście w którym się urodziliście odpisy skrócone aktów urodzenia i tyle.. formalności możecie załatwiać gdzie chcecie, co do świadków, to muszą to być osoby pełnoletnie (nawet z ulicy)" Myslałam że tak się nie da! Dziękuję!

Gość gość
Oczywiście, ja tak mam, że mój facet urodził się w mieście A, ja w mieście B, a mieszkamy w mieście C i właśnie w mieście C bierzemy ślub :) musicie wziąć z miast swojego URODZENIA odpisy aktów urodzenia (koniecznie musicie pamiętać żeby napisać że akt potrzebny jest do zawarcia małżeństwa, bo chodzi o opłatę skarbową 22zł) i wtedy jedziecie z tymi aktami do dowolnego USC i tam rezerwujecie termin i musicie mieć jeszcze 84zł żeby zapłacić w USC podczas rezerwowania terminu :)

Gość patka21111
gość Oczywiście, ja tak mam, że mój facet urodził się w mieście A, ja w mieście B, a mieszkamy w mieście C i właśnie w mieście C bierzemy ślub musicie wziąć z miast swojego URODZENIA odpisy aktów urodzenia (koniecznie musicie pamiętać żeby napisać że akt potrzebny jest do zawarcia małżeństwa, bo chodzi o opłatę skarbową 22zł) i wtedy jedziecie z tymi aktami do dowolnego USC i tam rezerwujecie termin i musicie mieć jeszcze 84zł żeby zapłacić w USC podczas rezerwowania terminu Koniecznie musimy pisac że potrzebne sa do zawarcia małżeństwa? Nie da się inaczej, jakos bez tego? Jezeli bede musiala to napisac to moi się dowiedzą bo u mnie w usc pracuje taka jedna babka z mojej wioski .

Gość gość
wziąść? naucz sie k***a pisac.

Gość gość
Tak, musisz napisać że potrzebne jest do zawarcia małżeństwa. Wtedy naliczą Ci opłatę skarbową w wysokości 22zł, bez odpisu z pieczątką że uiszczono opłatę skarbową, żaden USC nie przyjmie Ci tego odpisu do ślubu.

Gość gość
widać ,że tak się boicie rodziców ,że nawet nie chcecie żeby wiedzieli o waszym ślubie. rozumiem was. sama brałam ślub w tajemnicy , przykre ale nie mieliśmy wyjścia. i tak po kilku dniach wszyscy się dowiedzieli. nie masz się czego obawiać. bierz ślub tam gdzie jesteście zameldowani a jak się dowiedzą to pogadają i przestaną.