Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niby z normnalnej rodziny a mam objawy jak DDA DDD

Polecane posty

Gość gość

czyli brak pewnosci siebie,niskie poczycie wlasnej wartosci,wszystkim sie bardzo przejmuje,przezywam,strachliwosc,niesmialosc a problemow w domu z alkoholem nie bylo,jedynie moze troche nadopiekunczosc,wiec czym to moze byc spowodowane?

Gość gość
tym,że nie wychodzisz z domu. wyjdź z psem na spacer

Gość gość
taka juz natura geny,? bodo rodzicow wiekszych zastrzezen miec nie moge,jedynie ta nadopiekunoczosc i moze nawet troche toksycznosc ale tak w granicach normy wydaje mi sie

Gość gość
i jeszcze bardzo nerwowi,klotnie sie zdarzaja

Gość gość
Jestes bardzo wrazliwa po prostu. Wybierz sie do psychologa. Ja jestem DDA wiec to o czym piszesz znam jak własną kieszeń.

Gość gość
jak sie zachowywali twoi rodzice,co sie dzialo w domu?

Gość gość
.

Gość gość
up

Gość gość
wypowie sie ktos jeszcze

Gość gość
ja się wypowiem - wydaje mi się, że nie tylko alkohol sprawia że rodzice są dysfunkcyjni i sprawiają że w takiej dysfunkcyjnej rodzinie rośnie ich dziecko to także: nadmierna opiekuńczość brak zainteresowania dzieckiem czyli te 2 skrajności w wychowaniu niesłuchanie dziecka stosowanie słów nie mów nie czuj nie dotykaj wszystko robisz źle brak akceptacji dla pociechy wyzwiska kłótnie obarczanie dziecka winą za swoje błędy, np. u mnie w domu mama coś schowała ale to my musiałyśmy tego szukać i nam się obrywało jest tego cała masa

Gość gość
w ogóle to czuję że wzorce dysfunkcji się powielają - ona była w takiej rodzinie i tak samo traktowała nas mówiła na nas - stonka ziemniaczana, bachory.

Gość gość
wstyd przytaczać tak złe wspomnienia i słowa, ale to jest prawa - tak po prostu się zachowywała i do tej pory ma takie 'zapędy" choć jesteśmy już dorosłe i mamy swoje rodziny

Gość gość
czy się różni DDD od DDA? A ty Scott zamilcz jak nie masz nic do powiedzenia w temacie (a nie masz)

Gość gość
DDA to taki wymyślony syndrom, zupełnie jak ADHD. syndromy te służą do nabijania $ terapeutom i firmom farmaceutycznym. poszukaj i poczytaj w internecie jak działają ww lobbyści.

Gość gość
ew. polecam książkę dr Tomasza Witkowskiego "Zakazana psychologia"

Syndrom DDA/DDD to obszerny zespół cech, które w dorosłym życiu są objawami zaburzeń osobowości. Jeśli rodzina była względnie dobra, nie miała miejsce żadna dysfunkcja, mogą się pojawiać objawy DDA/DDD. Wszystko zależy od ich częstotliwości i natężenia. Jeśli jakieś cechy zaczynają mocno przeszkadzać, negatywnie wpływają na emocje, relacje z innymi, wtedy warto udać się na terapię. Zapraszam do lektury http://www.psychologiczny.com.pl/syndrom-ddd-objawy-i-terapia Barbara Michno-Wiecheć, psycholog psychoterapeuta