Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamiloo11

niechęć do życia brak motywacji problemy z relacjami z inmymi osobami

Polecane posty

Gość Kamiloo11

Część jestem Kamil mam 17 lat, chciałbym przedstawić parę problemów, które już przez kilka dobrych lat męczą mnie wewnętrznie, chcąc mnie udusić. Pierwszy z problemów to : niechęć do życia, brak motywacji, ogólne zmęczenie życiem, czarno szary świat w którym nic mnie nie cieszy.. Większość dni z mojego życia wyglądają tak jak wyżej to opisałem. Miewam przez to ogromny niepokój ducha, wewnętrznie rozdarcie emocjonalne.. Swojej dziewczynie ani nikomu o tym nie wspominałem. Czytając inne porady i próbując to zmienić nadal pozostawalo jak jest.. Od paru lat mam problemy wewnetrzne z którymi nie potrawie sobie radzic jak ten. Nie widzę siebie w tym świecie trawia mnie różne kompleksy.. Nie wiem.. Nastepny z kłopotów który praktycznie mam od najmłodszych lat to takie pewne wyizulowanie siebie od innych. Nie potrafię jakos w grupie funkcjoniwac ze względów, że zawsze jestem cicho, nic nie mówię, zamulam, ale tez chcac coś powiedzieć nie potrawie poprostu nie wiem co. Tak samo z innymi osobami prowadzic dłuższej rozmowy jie potrawie nawet z rodzina. Przyprawia mnie to o ogromny dyskomfort i dość negatywnie wpływa na moje życie. Czuję się jak człowiek bez mózgu w takich sytuacjach. Jestem osobą dość uzależniona od fb, internetu, komputera czy smarthphona gdyż one pomagają mi odbiegać od problemów. Mimo chodź wiem ze jest to niniewłaściwe czesto mam chęci pograć w gry, przemarnowac tak czas, siedziec na portalach spolecznosciowych i dość czesto je odświeżać glownie na smartphonie. Gdy gram, lub korzystam z tych rzeczy nie odczuwam takiego bolu wewnętrznego, jak gdy sie ucze i mysle o tym np. Nie potrafię sie tez przez to skupić, gdyż malo co mnie interesuje coś oprócz tego. Czuje sie jakbym stal w miejscu. Chcę coś z tym zrobić lecz jakby nie mogę. Ta niechęć do życia + problemy z relacjami z innymi(chodź jestem postrzegany jako osobę lubiana) + gry komputery etc przekraczają mnie do funkcjonowania normalnego, życia, czestego wpadania w depresję i do jakby przestania myślenia. Przez to od jakiegoa czasu mam również coraz wieksze problemy w nauce, niechęć oraz duży problem skupienia sie na czymś i mniejszej intensywnosci zapamiętywania źle na mnie wpływają. Jak już pisałem chciałbym cos z tym zrobic lecz z drugiej strony medalu nie potrfie :(. Pewnie większość osób uzna to jaka debilna wypowiedź.. I nie wypowie sie na ten temat lub będzie to robić w sposób głupi, a mi jest naprawdę ciezko z tym.... Moze przynajmniej jak wyrzuce to z siebie poczuje sie pare dni lepiej...

Gość gość
:o