Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwiak w macicy w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o moją bratową. Pierwszą ciążę straciła z powodu krwiaka. Pojawił się w 7tyg. i płód obumarł. Teraz znów jest w ciąży w 14tc i zaczęła plamić. Pojechała do szpitala, okazało się, że znów krwiak, ale póki co płód ma się dobrze. Dostała luteinę i na razie ma leżeć na obserwacji. Jest załamana, a ja nie wiem jak ją pocieszyć. Czy jest szansa mimo wszystko na szczęśliwe zakończenie?

Gość gość
oczywiście że jest szansa. Jeśli krwiak nie uniemożliwia rozwoju płodu to często się wchłania a dziecko rodzi się normalnie. Może jeszcze mieć brązowe plemienia. musi dużo leżeć i brać leki

Gość gość
oczywiscie, ze bedzie dobrze, tez mialam krwiaka, który pojawiał mi sie podczas ciazy 3 razy, pierwszy raz mialam go w 5 tyg, pozniej w 8 i ostatni raz w 13, za kazdym razem lezalam w szpitalu poniewaz mialam plamienia (w 13 tyg nawet krwawienie duze) az przestalam plamic, pozniej w domu musialam caly czas lezec do momentu az wchłona sie (lekarz tlumaczyl to tak, ze wyglada to podobnie jak siniak, musi troszke minac czasu az wchłonie sie i znikanie), bardzo czesto mialam wyznaczane wizyty i usg, prawie do samego konca ciazy bralam duphaston, scopolan i nospe forte. urodziłam zdrowego chłopca. wiec napewno bedzie dobrze tylko trzeba cierpliwosci i duzo lezenia.

Gość gość
W 11tc. będąc w pracy zaczęłam krwawić, miałam w torebce podpaskę, przeciekała z każdej strony krwią, miałam zakrwawione spodnie. Pojechałam do szpitala, przyjęli mnie jako z poronieniem. Na usg okazało się, że maluszek żyje leżałam w domu plackiem 9 tygodni, w 20 tc mogłam odstawić progesteron i zacząć w miarę normalnie żyć. Teraz jest już 32 tc. o krwiaku lekarz kazał zapomnieć. Trzymam kciuki za bratową. Przydadzą się jej gazety przeróżnie, krzyżówki, obiadki w słoiczkach. Zadbajcie o jej psychikę.

Gość gość
Dzięki dziewczyny. Już się martwiłam, że znów wszystko stracone. Pocieszyłyście mnie i wiem już jak pocieszyć ją :) mam nadzieję, że tym razem będzie ok :)

Gość gość
Witam mam problem z krwiakiem jestem w 9 tygodniu czy mogę poronić?

Gość gość
Tak, możesz. Ale jeśli będziesz leżeć non stop w łóżku i brać luteine, to jednak szansa, ze donosisz ciąże jest większa. Ja miałam wielkiego krwiaku i skończyło sie dobrze