Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina123456789

chcę i nie chcę STRACH

Polecane posty

Gość Karolina123456789

Dziewuszki! Wspomóżcie mnie jakąś radą..plisss. Mój mężuś chce mieć dziecko, już nawet nastawił się, że będzie tatą- zrobiłam dzisiaj test, no i.... w ciąży nie jestem. Ja osobiście z jednej strony chcę mieć z nim dziecko. Wiem, że to jedyny najlepszy kandydat- byłby świetnym ojcem. Boję się tego, że mi cycki opadną, teraz mam nawet fajne, jędrne ( nie wiem czy można jakoś przeciwdziałać opadnięciu piersi....). Następna sprawa, to ograniczenie wolności. teraz mogę pozwolić sobie na wyjazd gdziekolwiek (jeśli finanse aktualnie mnie nie ograniczają). Z dzieckiem, nie wiem jak będzie. Następna sprawa. Już teraz jestem przy kości. Chcę schudnąć, pracuję nad sobą- w ciąży przytyję jeszcze bardziej- masakra. Czy jest taka możliwość, żeby oprócz piersi i brzucha, nic więcej mi nie przytyło? Czy ciąża= dodatkowe kg na biodrach i udach? Ostatnia sprawa, najważniejsza. Na 100% przez całe 9 m-cy myślałabym, czy maluch urodzi się zdrowy. Tak strasznie boję sięurodzić chore dziecko- wiem, że nie dałabym rady psychicznie go wychować. Kupa wątpliwości, Wy też tak miałyście???

Gość gość
Autorko co do opadnięcia cycków no to niestety... wszystko zależy od tendencji. Po karmieniu są fatalne z reguły (ale też nie zawsze), natomiast po samej ciąży też niektóre wyglądają masakryczne (niektórym zostają sutki wielkie jak spodki, rozstepy). Jednak istnieją operacje plastyczne i dobre biustonosze ;) O piersi trzeba w ciąży dbac. Smarować, by nie było rostępów, masować, pobudzac krążenie szczypiąc opuszkami palców. Co do tycia. Jak nie będziesz żarła to nie przytyjesz ;P i to jest święta prawda :) Nie wiem co masz na mysli "jestem przy kości"- czy to jest na zasadzie, że jesteś normalna ale zakompleksiona czy masz nadwage. Kobiety z nadwagą mniej tyja w ciąży niż szczupłe o ile nie jedzą duzo, bo dziecko z nich wyjada ;) Ja np jestem przy kości i w ciąży schudłam 10kg. Sprawa 3cia wolność- BZDURA, BZDURA, BZDURA! Ja urodziłam bardzo młodo, mam 2 dzieci i NIGDY nie ograniczały mi one wolności. Tylko do wszystkiego trzeba mieć zdrowe podejście ;) Córa miała 2 tyg. jak mąż mnie zabrał na randkę- mama została z dzieckiem. Starsze dziecko można zostawić z opiekunką, sąsiadką i iść zabalowac. Mam 2 córki (6lat i pół roku) i potrafię chodzic na imprezy do późnej nocy lub rana nawet 2 razy w miesiący ;) czasem idę sama bez męża, a potem on nadrabia z kumplami za tydzień. Co do wyjazdów tak samo- dziecko możesz zabrać tak naprawde wszędzie. Dziecko nie ogranicza, to my się sami ograniczamy!

Gość Karolina123456789
Dzięki Kochana!!!Jestem trochę spokojniejsza, czyli trzeba po prostu wszystko robić z umiarem i dbać o siebie. Ruszać się, ćwiczyć. Tylko te cycki mnie martwią. Nie chciałabym się kroić, a biustonosze, no cóż....zawsze wolałam naturalność. Dzięki za przydatne mi bardzo informacje. :*

Gość Karolina123456789
acha. naturalność, to nie to że chodzę bez stanika ;) lubię bezszwowe biustonosze, a obwisłe cycki w takim staniku...bleee......

Gość gość
ile ty masz lat kobieto? jakoś dziwnie sie ciebie czyta, ja jak podjęłam decyzje o dziecku, nigdy nie myślałam w ten sposób, że piersi będą brzydkie, ze nadwaga, cellulit itd w ogóle mnie to interesowało, bardzo pragnęłam dziecka i nawet gdybym wiedziała że się roztyję jak szafa nie zmieniłabym swojej decyzji. O zdrowie dziecka sie martwiłam ale to raczej normalne, nikt nie chce mieć chorego dziecka. Urodziłam dwoje dzieci, karmiłam piersią rok za każdym razem i piersi mam identyczne jak przed ciążą, miseczka B (myślę że duży bust jest bardziej narażony na opadnięcie) waże tyle samo co przed ciążą, nie mam rozstępów.... ale to zasługa genów chyba i zdrowego odżywiania, nie smarowałam brzucha, biustu w ciąży.

Gość gość
z wolnością, to nie żadne "bzdury" tylko jesteś uwiązana na resztę życia i mocno ograniczona w swoich wyborach. musisz być "dorosła" i odpowiedzialna- nie możesz rzucić pracy, spakować się w jedną walizkę i polecieć do Australii bez planu i 100 dolców w kieszeni, nie możesz rzucić faceta w jednej sekundzie, bo po prostu masz taki kaprys albo poznałaś kogoś lepszego. nie możesz imprezować i ćpać do upadłego, bo twoje życie, to już nie tylko twoje życie. cycki prawie na bank będą wyglądać gorzej i masz duże szanse, że roztyjesz się jak krowa, skoro już teraz masz skłonność do tycia.

Gość gość
tez mi sie tak wlasnie wydaje po sposobie pisanie ze mlodziutka jestes jeszcze autorko. chyba za mlodziutka...

Gość gość
rodzaj twoich dylematów[poza obawą o zdrwie dziecka] świadczy o tym, że nie jesteś gotowa. radzę się wstrzymać

Gość Karolina123456789
Wiecie co? ale Wy przykre jesteście. Co jest złego w tym, że chcę po porodzie (nie od razu oczywiście) wyglądać, tak jak przed? że mam takie wątpliwości? że mam poczucie estetyki? to że niektore matki polki maja w d**** to że wyglądają jak szafy, no to już ich sprawa. Wiadomo, że sprawą bezwzględnie najważniejszą jest zdrowie dziecka, ale także te wątpliwości typu, czy wychowam je na dobrego człowieka, czy wydolę finansowo a także to CZY MI DUPA ZA BARDZO NIE PRZYTYJE. i mam prawo mieć takie wątpliwości, bo ja życie i zdrowie też mam jedno. Wielkie czary, że oprócz o dziecku myślę też o sobie :/ co za zaścianek, ja pitolę.

Gość gość
z czym ma się wstrzymać jak w ciąży JUŻ jest? A obawy ma najnormalniejsze w świecie! Żadna z nas nie chce się roztyc czy mieć cycków do ziemi. Jedne się martwia o ból przy porodzie, inne jak sobie dadzą rade z noworodkiem, inne o cycki i rozstepy. Nie ma w tym nic niedojrzałego czy niezwykłego.

Gość Karolina123456789
Nie jestem w ciąży. Okres mi się spóźnia ale robiłam dzisiaj test- wyszedł negatywny. Kurcze chodzi mi tylko o to, czy jeśli podczas ciąży będę ćwiczyć, duzo chodzić i nie wiem, może jakieś ćwiczenia na cycki... to może z tym obwiśnięciem nie będzie tak źle..... Czy też może być tak, że choćbym nie wiem ile robiła, ćwiczyła, to i tak efekty będą marne :/ Wkurza mnie kiedy do glosu dochodzą matki polki, które uważają, że one same mogą wyglądać jak roztyte kuchty... Ja mam tendencje niestety do tycia i wiem, że w czasie ciąży będę musiała sie strasznie pilnować i ćwiczyć, tylko czy to pomoże?

Gość gość
NIE JEST w ciąży!! a do autorki: w tej chwili mój idealnie płaski brzuch jest dla mnie ważniejszy niż posiadanie dzieci, tak samo bardziej cenię beztroskę, wolność i brak odpowiedzialności- na dziecko nie jestem gotowa i to wiem. i nie wyjeżdżaj z matkami Polkami- jak ktoś chce być matką, to zdaje sobie sprawę, że ciało będzie wyglądało gorzej, życie się zmieni, pojawi się odpowiedzialność i obowiązki, ale i tak skłania się ku tej decyzji.

Gość Karolina123456789
Kurde kobieto!!!! Ty mnie nie rozumiesz!! Ja wiem, że w większości przypadków, ciało wygląda gorzej! ciekawi mnie tylko dlaczego tak jest- czy to wina kobiety bo nie dba o siebie (nie ćwiczy, je za dwoje), czy to wina natury.... Ja chcę być matką i jednocześnie z drugiej strony mam obawy. BOJĘ SIĘ, bo nie chcę do końca życia wyglądać jak potwór! Nie wiem, czego nie rozumiesz??!

Gość gość
Ja Cie akurat rozumiem. To, ze sie pragnie dziecka nie znaczy, ze mozna sie roztyc jak trzydrzwiowa szafa! A niestety wsrod kobiet czesto panuje przeswiadczenie, ze jak jest sie w ciazy, to mozna sobie folgowac. Ktos Ci dobrze napisal, jesli nie bedziesz duzo jesc, to nie przytyjesz, jedz zdrowo :) Unikaj smazonych rzeczy, slodyczy, a nie bedziesz miala sie czym martwic. Mozesz wykonywac delikatne cwiczenia dla kobiet w ciazy. Jesli zas chodzi o piersi, to swietnie dzialaja masaze i naprzemienne prysznice :) Ja sie za siebie porzadnie wzielam po ciazy i teraz wygladam lepiej niz kiedykolwiek :)

Gość Karolina123456789
Dzięki piękne za te słowa. Już mi się przykro zaczęło robić. Nigdy nie miałam figury modelki ale nie chciałabym ważyć po porodzie 110 kg :/ Właśnie to przeświadczenie, że w ciąży można się zaniedbać mnie wkurza. Jeszcze raz dzięki i będę się tego trzymać po prostu. Pracować nad sobą, ćwiczyć i będzie ok.

Gość gość
Ja przed ciaza wazylam 47 kg, mialam fajny jedrny biust c, cala ciaze bardzo o siebie dbalam, smarowalam sie kremami z wyzszej polki, prztylam w sumie 10kg ale niestety glowna role odgrywaja geny.. Teraz moja corcia ma rok, ja waze 49 kg, czyli calkiem niezle.. Ale brzuch i piersi tomasakra.. obwisla skora i rozstepy :/ Planujemy z mezem teraz druga dzidzie, a potem zostaje mi tylko plastyka, ale innego wyjscia nie mam, nie chce tak wygladac do konca zycia.. A co do ograniczen, to ja praktycznie nie odczuwam, ale trafil mi sie wyjatkowo grzeczny model dziecka, no i mam mame i tesciowa praktycznie na miejscu :) Pozdrawiam

Gość Cruella DeMon
Tak 1. Cycki opadną 2. Ci..ka sflaczeje 3. Możesz byc słonica w ciąży przytyć nawet 25kg 4. Brzuch ruina 5. Rozstępy na całym ciele Po porodzie 1. 2 lata nieprzespane noce , ciagle zmęczenie 2. Depresja 3. Maz u kochanki ( masz obrzydzenie do sexu, jesteś chronicznie zmęczona ) POWODZENIA , BO GO BĘDZIESZ POTRZEBOWAŁA :p

Gość gość
Pewnie, ze bedzie dobrze :) Ja jestem najlepszym przykladem typowej przedporodowej kluchy, ktora juz w ciazy wygladala lepiej niz przed :D Nadmienie tez,ze nie wiem jak to jest z biustem po karmieniu, bo nigdy nie mialam w planach KP. Moim zdaniem cwiczenia to mus, sama dieta nie wystarczy i NIGDY nie ujedrni skory.

Gość Karolina123456789
Cruella.... tak źle to chyba nie ma, bez przesady :/ nie wiem jak Ty ale mój mąż, to dobry, kochany człowiek- reszty nie skomentuję. Dziękuję wszystkim życzliwym osobom, życzę szczęścia i zdrówka dla Was i Dzieciaczków :):):)

Gość Karolina123456789
:):) czyli wnioski jedne- dbać o siebie. Pozdrawiam, muszę lecieć. Dziękuję jeszcze raz.

Gość gość
Cruella ma z grubsza rację; a autorce radzę nie mieć dziecka z tak egoistycznym podejściem, lepiej sobie kupić lalkę.

Gość gość
Cruella ma racje? Musi byc bardzo pechowa kobieta, w dodatku kiepsko zorganizowana. Po co wy macie dzieci, jak jestescie takie nieszczesliwe? Macierzynstwo powinno dodawac skrzydel.

Gość gość
Cruella ma dużo racji nie ściemniaj matko polko meczennico :)

Gość gość
a ja mam 34 lata i rozumiem autorke. dlaczego ma sie nie martwic o swoj wyglad? przeciez wiadomo, ze dla kobiety czesto jest on atutem, poza tym chce podobac sie sobie i mezowi. trzeba o siebie dbac, basen czyni cuda i mozna w ciazy plywac jak najbardziej. celulit, rozstepy zaleza od genow w wielkim stopniu i tu nie zawsze mozna wygrac. mam 3 letnie dziecko. przed ciaza wazylam 60kg (wzrost 173), przytylam 24kg! Nie mam zadnych rozstepow, waga spadla bardzo syznko, teraz waze 57kg. nie mam celulitu. w ciazy smarowalam sie zwyklym olejkiem i chodzilam na joge, czasem basen, tyle. cycki mialam duze i opadly po karmieniu, nosze stanik z fiszbinami.

Gość Cruella DeMon
Ach , zapomniałam dodać ze jeżeli będziesz karmić piersią to Ze słonicy zrobisz sie HIPOPOTAMEK Jeżeli masz bułeczkę to będziesz miała PLACEK Jeżeli masz motylka to zrobi Ci sie NIETOPERZ :(, :( wiem ze matkom Polkom to sie nie spodoba, taka jest prawda :p

Gość gość
Up,up

Gość dns
ja zachodząc w ciążę i rodząc dziecko boleśnie się zderzyłam z rzeczywistością.. w ciąży mega kiepskie samopoczucie -do samego końca ale jeden plus że tylko 7kg przytyłam z powodu mdłości i niestrawności cycki w ciąży stały się nabrzmiałe, a po porodzie opadły- skóra się jakby rozciągnęła. Pod koniec ciąży pojawiły się rozstępy. Rozstępy to głównie kwestia genów i wiedziałam, że się pojawią- nawet jak tylko parę kilo miałam na plusie. Najgorsze póki co jest to okropne niewyspanie- dziecko budzi się 2-4 razy w nocy na jedzenie. A jeszcze gorsze to jest to uwiązanie w domu...... moje życie się zmieniło i póki co chciałabym przesunąć czas do przodu.. aż maleństwo będzie miało z 6 lat..... na razie ma 2 miesiące. Przed nami dłuuuuuuuuga zima...eh

Gość gość
ja akurat nie mialam na mysli tego ze chcialabys wrocic do formy sprzed ciazy tylko twoj sposob pisania jest jakis taki tepy, dziecinny. to mialam na mysli!

Gość Karolina 123456789
Jasne:/ a Ty jedna jedyna tutaj jesteś mądrą i nie tępą kobietą :/ szkoda, że wydalam Ci się tępa, nie uważam się za taką osobę. Nigdy nie byłam w ciąży i chciałam się dowiedzieć od osób doświadczonych, jak bardzo zmieni się moje ciało. Skoro to dla Ciebie takie dziwne, że boję się zmian....no cóż.... jestem człowiekiem i mam prawo się bać nieznanego. Dziękuję wszystkim za normalne, ludzkie reakcje. Pozdrawiam.