Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 6, 2013 Witam, w zesz艂y czwartek strasz zacz膮艂 mnie bolec z膮b. sz贸stka g贸rna. By艂a bardzo zepsuta, wiedzia艂am,偶e jest ona do usuni臋cia. W niedziele ju偶 nie wytrzyma艂am i niestety musia艂am udac si臋 do happy dentu,w kt贸rym niby dzia艂a NFZ. Pominowszy fakt,偶e za zrobienien mi zdj臋cia z臋b贸w,wyrwanie+znieczulenie da艂am 168 z艂 k***a jego ma膰, do dzi艣 b贸l nie usta艂. Z臋ba nie ma ,a b贸l jest i boli wcale nie mniej. Po wyrwaniu krwawi艂am ca艂膮 noc i rano tam wr贸ci艂am. Lekarz stwierdzi艂,偶e wszystko ok i wsadzi艂 mi tylko do 艣rodka jak膮艣 tabletk臋. B贸l jest nadali sama nie wiem bo ci臋zko jest go nawet okre艣li膰. Nie boli mnie ca艂y czas. Boli np przez 20 min tak do zdechni臋cia,a p贸藕niej na ok godz. przestaje, Ten b贸l jest taki pulsuj膮co rwi膮cy. czuj臋 jakby b贸l chcia艂 mi dos艂ownie wysadzi膰 wszystkie z臋by na raz. Ito sie dzieje tylko po str. lewej tam od tej wyrwanej 6 a偶 do 1 i promieniuje na doln膮 szczenke te偶 od ko艅ca a偶 do jedynek dolnych. Najgorsze jest to,偶e b贸l wchodz a偶 do nosa i ucha (czu膰 jakby mnie tam szczyka艂o ) boli a偶 ko艣膰 policzkowa i kawa艂ek szyji,a to wszytko tylko po lewej stronie. Z prawa nic sie nie dzieje. Po tym b贸l kiedy nastepuje ulga czuj臋 taki gor膮 w twarzy po tej stronie. zacze艂am sie zastanawia膰 czy to nie jest jakies zapalenie mo偶e bo jakoby jak dotchn臋 przypadkiem j臋zykiem to dzi膮s艂o po wyrwaniu to mnie samo nie boli... wczoraj sie te偶 zastanawia艂am,偶e mo偶e jestem a偶 taka pechowa,偶e mo偶e mnie po prostu nast. tylko,偶e na dole zacza艂 bole膰 (bo tam tez jest nie zdrowa 6 i 5) tylko,偶e b贸l jest taki promieniuj膮cy,偶e nie potfafi臋 go dok艂adnie zlokalizowa膰... juz nie wiem... z drugiej strony jakby znowu z膮b bola艂 to raczej by nie bola艂 i ustawa艂 co kilka minut chyba.... nie wiem co mam robi膰. doradzcie co艣 do jutra boi jutro ide do dentystki. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach