Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko nie potrafi długo trzymać smoczka a chce

Polecane posty

Gość gość

Mały używa smoczka z aventu (płaski z obu stron) i lubi go, tylko, że mu ciągle wypada, a ja nie mam siły co pół minuty mu go wkładać z powrotem... Zaznaczę, że to nie jest tak, że on wypluwa bo go nie chce.. chcę i daje o tym znać (bardzo głosno) Czy inny kształt może być dla niego lepszy czy to nie o to chodzi? Smoczka z canpolu kompletnie nie toleruje, od razu wypluwa, nawet nie próbuje zassać

Gość gość
nie chodzi tu o kształt niestety ;) moje obie córki tak miały i w sumie dzięki Bogu bo ssały smoka do 3 m-cy tylko. Dziecko ma silny odruch ssania, dlatego smoczek dobra rzecz (wtedy dziecko nie wisi na cycku całą dobę) ja miałam taki patent, że wkładałam smoczka i obwijałam buzię pieluchą tetrową ;) brzmi strasznie, ale to bardzo bezpieczne.

mam ten sam problem niestety z pielucha też podobnie robię, ale wypróbuje to zawiązywanie, może będzie chwila spokoju. U mnie działa tylko jak chce odetchną jak malutka leży z goła pupą to z godzinkę odpoczynku. Ma córeczka 6 tygodni i prawie wcale nie śpi w dzień tylko na cycuchu wisi :)

Gość gość
hehe, z tą pieluchą to faktycznie brzmi strasznie ;) No właśnie spotkałam się z głosami, żeby nie dawać mu smoczka bo nie będzie chciał ssać piersi. Ale jak nie dam smoczka tylko pierś to ssie 5 minut i cześć. Wcale nie jest głodny tylko chce possać. Karmię na razie przez kapturki (nie potrafi gołej piersi złapać) ale nie mam problemu z tym, że nie chce ssać