Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwod

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie o rozwod wnioslam o bez orzekania o winie ale wiem ,ze wina jest mojego meza po prostu chcialam zeby to jak najszybciej sie skonczylo. Zastanawia mnie jednak czy jesli sad zobaczy te wszystkie dowody ,ze to byla jednak jego wina czy moze zmienic wyrok na jego wine ?

Gość gość
nie zmieni, skoro się zgadzacie bez orzekania to tak będzie

Gość gość
czemu chcesz rozwodu,ile macie lat?

Gość 100euro
lepiej zdecyduj sie na dluzszy proces ale z orzekaniem o jego winie. dobrze ci radze. wtedy jest szansa ze uzyskasz rozwod koscielny. a nóż spotkasz faceta ktory bez slubu nie bedzie zainteresowany zwiazkiem (bardzo religijny, nacisk rodziny itp). jednak nie kazdy chce zyc w wolym zwiazku, wiele osob chce zalegalizowac zwiazek- pomysl o przyszlosci.

Gość gość
a to juz stara historia od 3 lat nie jestesmy razem on ma nowa rodzine I dziecko , ja jestem z dzieckiem za granica mam nowego partnera on sie corka wcale nie interesuje od 3 lat. Do zlozenia wniosku sklonilo mnei to ,ze jej paszport bedzie nie wazny w kwietniu nastepnego roku, a z ta kanalia nie idzie sie dogadac. Zlozylam o nieorzekaniu winy bo chcialam szybciej to zalatwic I odebrac mu prawa bo I po co mu. Ale widzialam jego wniosek do sadu I to jak naklamal a ja mam pelno jego dowodow zdrady nawet 10 dni przed slubem o czym dowiedzialam sie sporo pozniej. w Kazdym razie rozwod w nastepna srode no I teraz z tej zlosci bym chciala ,zeby sprawiedliwosci stalo sie za dosc, cale te przykre wspomnienia wrocily na nowo

Gość gość
To skoro on naklamal, to musisz na 1 rozprawie podniesc, ze chcesz zmienic na orzekanie o jego winie, no i bedziecie sie palowac, bo macie male dziecko.

Gość 100euro
a ja nadal upierala bym sie na rozwod z orzekaniem. tym bardziej jesli masz przejrzyste dowody. w kwietniu konczy sie waznosc paszportu dziecka tak? to najwyzej w 2014 nigdzie nie wyjedzie. lepiej zrezygnowac z waznosci paszportu na ten jeden rok i miec rozwod z orzekaniem.

Gość gość
Ale on tego dziecka nie chce nawet w pozwie napisal ,ze wie iz mala jest zwiazana z matka I nie bedzie ingerowal w jej zycie I wychowanie I ze ja "kocha" hahaha nawet na swieta czy urodziny nie zadzwoni nigdy

Gość gość
A czy Twój były płacił alimenty na dziecko? jeżeli nie to mu powiedz że jeżeli będzie utrudniał sprawy,to założysz sprawę o alimenty, i wtedy będzie łożył na Twoje dziecko które tak rzekomo "kocha" i na obecne, wtedy będzie inaczej śpiewał. Moje dziecko też ma innego ojca (legaknie zaadoptowane) bo biologoiczy niby nie chciał, a po paru latach sobie o nim "przypomniał". też ułożyłamsobie życie za granicą, a ten chooj ze zewykłej złośliwości chciał utrudniać moje i dziecka życie. którego tak lekko się wyrzekł! Się k*****a "tatuś" znalazł! Przepraszam :-)

Gość gość
nie placil nic ale teraz zlozylam o alimenty ;)

Gość gość
jak bedziesz walczyła o rozwód z jego winy to bedzie sie ciagnał i do kwietnia nie zdazysz i były moze Ci w odwecie zycie utrudnic

Gość 100euro
no to niech sie ciagnie i 2lata ale lepiej miec rozwod z orzeczeniem. dziewczyna ma dowody, ze nie placil alimentow, ze sie dzieckiem nie interesuje, ze zdradzal ja jeszcze przed slubem. nie sadze aby sad pominal te fakty i dzialal przeciwko autorce tematu.