Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PatKow

Bielactwo

Polecane posty

Cale moje dziecinstwo i lata nastolatki mam stracone bielactwem. Chowalam sie od ludzi. Balam sie ze ktos sie zblizy zeby cos do mnie powiedziec. Bylam b dobra uczennica ale teraz wiem ze to dlatego ze chowalam sie w swiecie ksiazek przed ludzmi. Rodzice jezdzili ze mna po roznych znachorach lekarzach zielarzach. A plamy byly coraz wieksze . Trzy lata temu trafilam w Warszawie do gabinetu AFPV w ktorym specjalizuja sie w leczeniu bielactwa. Jak zaczelam leczenie nie mialam wielkich oczekiwan. Po kilku tygodniach jak zaczely pigmentowac sie moje zmiany uwiesilam sie tego gabinetu tak euforycznie ze czesto mialam wrazenie ze maja mnie dosc ale nie poddawalam sie. Ostrzegam jednak ze ci co zechce sie leczyc lepiej niech nie wymuszaja przyspieszenia bo to raczej opoznia. Nic na sile. Jedynie co to na czas tych pigmentacyjnych zmian zeby nie bylo widac roznicy dr. Bourion ktora tam leczy i prowadzi gabinetN To taki tonik co bardzo dobrze pokrywa skore tak ze nie widac zadnych imperfekcji. To bylo dla mnie bardzo wazne dlatego ze czas leczenia jest dlugi a jak nalozylam ten dermotan nie widzialam roznic kolorow i czulam sie swobodnie. Polecam wszystkim co cierpia na bielactwo podjac sie leczyc. Nie poddawac sie opinii lekarzy co twierdza ze niewyleczalne tylko dlatego ze nie specjalizuja sie wleczeniu bielactwa. Jak ktos nie wie to lepiej niech powie nie znam sie a nie ze NIE leczy sie -wiem ze nie leczy sie. Ja teraz jako zdrowa dziewczyna zupelnieinaczej zyje. Tryskam humorem, jestem pelna wigoru i mam duzy apetyt na zycie . Chce panicznie nadrobic te dlugie stracone lata. Tak stracone. Moje dziecinstwo i lata dorastania to byl koszmar. Nie raz zadawalam sobie pytanie co warte jest moje zycie. Ile ja mialam szczescia ze udalo mi sie przetrwavc. To zmdne leczenie ale czas i tak by plynal a dzis jestem zdrowa. Dermotan uzywam nadal ale to dlatego ze uwazam ze ze wszystkich pudrow ten tonik najlepiej wygladza skore. Na ten tonik nakladam krem Dermotan i mam skore nawilzona i wygladzony koloryt. Ostanio trudno jest dostac ten Dermotan ale ja dzwonie bezposrednio na tel komorkowy 601920144 i dostaje za pobraniem poicztowym. Nie wiem dlaczego w recepcji jest dlugi okres oczekiwania ale jak ktos chce moze dzwonic tam tzn na tel 22 6521955 lub 227563301 chociazby po to zeby umowic sie na wizyte i sprobowac sie leczyc. Wydaje mnie sie ze jak ktos zacznie to jezeli tylko mu bardzo zalezy jak ja wytrzyma do konca. W leczeniu potrzeba cierpliwosci bo nasza dolegliwosc nie boli a pod ubraniem to i plam nie widac zima. Ale lato jest pora roka co powinnismy sie cieszyc. Chorzy nie mozemy. Dopoki sie nie wyleczylam ;lato dla mnie bylo zmora

Gość Layla z Londynu
Ja mam za sobą zmagania z ta okrutna choroba . Chce powiedzieć tym co teraz zaczynaja terapie ze nue ma takiej maści zeby ciebie wyleczyła . Tak naprawde to zróbcie sobie badania te co potrzebne sa i UVB !!!!! Przeszłam wszystkie metody Zioła babci . Protopic , akupunkturę , badanie włosa , przeszczep . Naprawde efekt zobaczyłam jak trafiłam ba Towariwa w Warszawie . Bourian mnie wyleczyła . Czasami miałam ja po dziury w nosie tak mi sie dlyzylo : ale Dzis uwierzcie ; STOPY MOGE JEJ CAŁOWAĆ nie marnujcie czasu i pieniędzy . Lepiej zaczekać na wizytę do niej bo warto Teraz za nim dostaniecie sie na wizytę mozna u nich kupic od razu taki tonik i krem Dermotan . Pokrył mi tak moje zmiany jak zaczynałam ze juz oczami czułam sie zdrowsza . Kryje dobrze i nie brudzi nic . Mozna z dermotanem wchodzić na UVB . Po za tym wsiąka wskórałem i ja odzywia . Nie niszczy naszego pigmentu . Unikajcie samoopalaczy . Niszczy nasz pigment . Moja mama ma bielactwo . Kamuflowana samoopalaczami i takie ma dzis plamy duże ze juz nie ma siły zaczac od poczatku leczenia . A tym dermotanem pokryje plamy tak ze nic nie widać . W domu czasami cos zauważę jak wstaje rano czy po kąpieli ale naprawde to wyglada całkiem dobrze a ze pracuje duzo to nie zdecyduje sie na UVB . Szkoda żele ja rozumie Wszystkim zycze powodzenia i dobrej drogi w leczeniu naszego paskudztwa . Ja mam spokoj Mieszkamy w Londynie . Babcie mamy koło Lublina . Kazdy przyjazd przed i po pobycie u babci to była wizyta u BOURIAN . No i UVB . Czesto zatrzymywaliśmy sie no na mc by pochodzić ba UVB Nie poddawajcie sie Warto Dzis jestem nad morzem i leżę ba płazy tylko w maleńkim stroju koapieliwym