Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyglądają skurcze

Polecane posty

Gość gość

Cześć :) jestem w pierwszej ciąży i chciałabym zapytać jak wyglądają skurcze ? Do czego je można porównać ? Do jakiego rodzaju bólu ??

Gość gość
jak sweterek z moheru wyprany w 90 stopniach :) bedzie ok, ale nie pytaj

Gość gość
Niektórzy ludzie na tym forum to kretyni ;) :/

Gość porodówka1
do najgorszego okresu na świecie jaki sobie możesz wyobrazić połączonego z wyrywaniem na żywca jelit, ucisku żołądka i wszystkiego co boli najbardziej... a poród i tak będzie gorszy ;) pozdrawiam

Gość gość
haha bardzo zabawni jesteście

Gość porodówka1
ja nie żartowałam.....

Gość gość
Ja w pierwszy dzień okresu miałamzłe samopoczucie i nic więcej :)

Gość gość
U mnie- skurcze krzyżowe. Miałaś kiedyś skurcz w łydce? To właśnie taki ból czułam, od części krzyżowej kręgosłupa, promieniował na boki, w dół... a brzuch czułam o tyle że był ledwie boleśnie napięty. Zginało mnie w pół i tylko w klęku podpartym było lżej. Za to leżałam na patologii z dziewczyną która miała skurcze porodowe, ledwie się krzywiła jak czuła, na obchodzie poskarżyła się na bóle i okazało się że właściwie dziecko już zaczęło się pchać, więc ból bólowi nierówny...

Gość gość
Za to a propos czyjejś tam uwagi- sam poród (chyba o parcie chodziło) to był dla mnie bezbolesny pikuś... i duża ulga po wcześniejszych skurczach.

Gość gość
Dziękuję bardzo za sensowne odpowiedzi, pytam, bo wcześniej założyłam temat, że mam strasznie napięty brzuch, nie chce mi to przejśc chocią zwziełam już nospe

Gość gość
Skurcze napływają jak fala. Czujesz taki ucisk coś jak skurcz żołądka albo ból menstruacyjny, po czym jest coraz mocniejszy i mocniejszy aż w końcu odpływa. I takie skurcze jak są regularne co 10-15 min przez np. godzinę świadczą o zbliżającym się porodzie. Im bliżej porodu tym skurcz jest dłuższy i częstszy np. ból trwający 1,5 minuty który powtarza się co 5 min.