Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tynka123

brak instynktu macierzyńskiego

Polecane posty

Gość tynka123

mam 21 lat, nigdy ale to nigdy w życiu nie chciałam mieć dziecka. Nie przepadam za dziećmi, nie rozczulam się widząc nowo narodzone dziecko dla mnie to nie powód do dumy więc nie gratuluję, dla mnie to zmarnowanie sobie figury, kariery, życia osobistego. Nikt nigdy nie poprosił mnie na chrzestną a, że tak powiem byłam dostępna. Czy to mi się zmieni?

Gość gość
jestes bardzo młoda może i sie zmieni, poczekaj ale może i nie bo dojrzali ludzie, którzy nigdy nie chcieli mieć dzieci czuli to od wieku nastoletniego np. Ta czarna jurorka z tańca z gwiazdami grażyna torbicka i mąż ta starsza pani z teatru, co jej nazwiska nie pamiętam, ale mąż jest muzykiem jazzowym, taka o ktorej każdy wie, że miała 2 aborcje za komuny ja słuchałam z nią wywiadu mając 23 lata i mimo, że jest o tyle starsza ode mnie rozumialam ją we wszystkim, powtarzała moje myśli, mimo, że jest o wiele starsza i dojrzalsza niż ja więc mozliwe, że się to czuje i już, ja jestem u schyłku 24 roku życia i utrzymuję swoje stanowisko

Gość gość
ta starsza ma nazwisko chyba na P, bardzo popularna, mam na końcu języka i nie pamiętam

Gość tynka123
No ja też to czuję od wieku nastoletniego. Ale oczywiście każdy facet chce mieć potomka, co mnie wkurza, nie można znaleźć normalnego faceta dziś a co dopiero takiego, który podzielałby mój pogląd. Ehh

Gość tynka123
Maria Czubaszek ?

Gość gość
tak!!! Czubaszek...jezu, wyleciało mi z głowy totalnie;-p

Gość gość
wiem co czujesz, a na facetów nie patrz, bo nawet wśrod wykształconych jest wielu o poglądach- lubię miec dzieci, ale nie lubie nimi zajmować nie poświęcaj się w tym względzie dla faceta, albo oboje to czujecie albo nie

Gość tynka123
dokładnie, mieć dziecko "bo partner naciska" - nie zrobiłabym tego dziecku. Po latach mnie zapyta "a czemu mnie urodziłaś, chciałaś czy tak wyszło hi hi" odpowiem, nie tata chciał więc się zgodziłam. Nie ma mowy, dziecko to jednak mały człowieczek, nie można go mieć bo każdy ma, trzeba czuć tę potrzebę, chęci posiadania go - u mnie jej ni ma :)

Gość gość
nied zmuszaj się jak ciągle o tym myslę i czas mi to zabiera pamiętam, że lepiej zrobilo mi się w życiu gdy pewnego dnia pomyslałam sobie- ale jest przecież opcja- nie mieć trudna to opcja, ale jest i pamiętam tamten moment- ulzyło mi wtedy, bo nie biore już pod uwagę czegoś, czego nie chcę;-)

Gość tynka123
może gdy się zakocham i wezmę ślub coś się zmieni... zobaczymy, na razie podzielam Twój pogląd :) nic na siłę, dzięki za odp. Pozdrawiam :)