Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mania8678

prowadzenie ciąży w Medicover Wroclaw ktos korzystal

Polecane posty

Gość mania8678

Jak w temacie,proszę o opinię :)

Gość mania8678
Nikt tam nie prowadzil swojej ciąży?

Gość gość
widocznie nie , skoro nie ma odpowiedzi!

Gość gość
Jestem w 13 tc. i momo, że od kilku lat miałam swojego sprawdzonego ginekologa prywatnie, postanowiłam skorzystać z pakietu w Medicover we Wrocłwiu, który opłacał mi pracodawca. Przed ciążą również byłam na kilku wizytach. Niestety mimo, iż lekarza ginekologa można znaleźć dobrego, to gorzej ze sprzetem, który Medicover posiada. Dobry aparat do USG, którym wykonują te główne USG znaduje się tylko na ul. Strzegomskiej. Na ul. Powstańców Śląskich aparat do USG jest tylko jeden, dlatego lekarze koszystają z tego gabinetu naprzemiennie (gorzej jak wizytę ma się 3 gabinety dalej, wtedy trzeba się rozbierać i ubierać, przechodzić i wracać - mały komfort). Poprosiłam o zlecenie mi testu PAPP-A. Bez problemu dostałam skierowanie, jednak okazało się, że podwykonawca, który wykonuje biochemię dla nich pracuje na przestarzałym oprogramowaniu i danych FMF 2009. Dziś już mamy dużo uaktualnień. Do tego lekarz podał do badania tylko jedną wartość przezierności karkowej (NT), bez kości nosowej (NB). Dlatego moje wyniki nie do końca są wiarygodne. Ktoś mógłby powiedzieć, że test PAPP-A to tylko statystyka (tak jak mój lekarz prowadzący z Medicover). Jednak sam poziom stężęnia białka PAPP-A, może świadczyć o tendencji do zahamowania wewnątrzmacicznego wzrastania płodu. Mam mieszane uczucia co do Medicover. Lekarza bardzo polubiłam, ale sam system... niby prywatna służba zdrowia, a i tak prawie wszystko refunduje NFZ. Ja osobiście za to nie płacę, ale są przecież kobiety, które specjalnie wykupują tam pakiety. Z drugiej strony znam wiele osób, które nie miały problemów z ciążą i są zadowolone z prowadzenia ciązy w Medicover Wrocław.

Gość gość
Ja kiedyś miałam zamiar ale się jednak przerzuciłam ;p poszłam jeszcze kontrolnie do dr Michalika i jakoś tak zostałam ;) http://ginekolog-michalik.pl/ sprawdz sobie też tego doktora :)

Gość gość
Nie polecam, chyba że do prowadzenia bezproblemowej ciąży i dla darmowych badań laboratoryjnych. W ciąży powikłanej lepiej chodzić do lekarza, który pracuje w szpitalu na patologii ciąży i w razie czego szybko tam skieruje.