Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w jakich krajach europejskich mowia po angielsku

Polecane posty

Gość gość

oprocz Uk i Irlandii najchetniej jakies cieple kraje

Gość prawictwo pospolite125
Anglia irlandia Co do grecji i hiszpani nie wiem . We Francji Gdy odezwiesz sie po angielsku oni potraktują to jako brak szacunku . I nawet jeśli rozmówca zna jezyk angielski to ci nie odpowie .. Oni szanują swój język i dobrze przyjmują jesli rozmówca mówi po francusku .. Co do innych krajów nie wiem . jak jest.

kazdy kraj ma inna mentalnosc. W jednym jeśli próbujesz rozmawawiać po angielsku zamiast w ich ojczystym jezyku może być to odebrane zle W innych krajach nie ma takich ograniczeń

Gość gość
do Francji i tak raczej nie chcialabym pojechac. Nie kreci mnie ten jezyk. Zastanawiam sie nad Hiszpania, albo Grecja.

W grecji pewnie nie bedzie problemu . Oni raczej nie sa do swojego jezyka tak przyzwyczajeni..

Gość gość
prawictwo, wydziwiasz. Jak mozna sie czuc urazonym z powodu proby porozumiewania sie w j ang. Nie wierze, ze wszyscy sa az takimi snobami

sama wydziwiasz .. Ty chciałabyś zeby Ukrainiec ktory przyjedzie do Polski i sprzedaje ci towar na handlu mowil do ciebie z łamaną angielszczyzną ? Zamiast po Polsku ? Niektórzy klienci mogliby sie wkurzyć .. Nie znasz polskiego to spieprzaj na ukraine dziadzie ..

JA kupowałem wiatrówkę na straganie u Ukrainca i on mówił po polsku . Poza tym zalezy w jakim kraju jesteś i jakiej kulturze . Jedni mieszkancy bardziej szanuja swoja kulture i język inni nie robią z tym problemu .

Gość gość
ja uwielbiam spotykac osoby rozmawiajace po angielsku w polsce. mam okazje pocwiczyc. Nie jestem jakas chora patriotka. Wogole nie jestem. Jestem za tym, zeby wszystkie granice znikly, nie bylo viz i paszportow, zeby caly swiat nalezal do wszystkich ludzi.

Gość gość
w Hiszpani na Costa Brava mówią nawet po polsku :) na Balatonie tylko niemiecki! cud jak ktoś po angielsku mówi...

ja uwielbiam spotykac osoby rozmawiajace po angielsku w polsce Bo polski nigdy nie bedzie jezykiem szanowanym na swiecie ..i nikt nie chce sie go uczyć dlatego jezyk angielski w POlsce ci nie przeszkadza ..

Ale gdyby polski był rozpowszechniony albo szanowany to sytuacja byłaby inna ..

Gość gość
Zaprawdę zaprawdę powiadam ci "języka polskiego będą uczyć na wszystkich uczelniach świata"

ale ciekaw jestem czy gdyby po Polsku uczono w wielu krajach swiata byłabys zadowolona gdyby ktos w Polsce mówił do ciebie po Angielslsku ? Moim zdaniem nie .. Chodzi o oddanie szacunku ludziom ktorzy sie polskiego nauczyli i przyjeżdzająć do ciebie do Polski nawiazują kontakt w twoim jezyku .. ..

Gość gość
co to ma wspolnego z szacunkiem ? j polski jest trudny poza tym angielski jest uniwersalny, niemal wszedzie, gdziekolwiek nie pojade na wakacje, dogadam sie w tym jezyku. poza tym kiedy pracowalam dla angielskiej rodziny, bardzo mnie prosili bym przy ich dzieciach gadala po polsku, ze to byloby swietnie, gdyby tez umialy...inna sprawa ze mi sie nie chcialo. Tak wiec nie sadze, zeby ludzie na swiecie az tak nie szanowali naszego pochodzenia. Masz jakis kompleks nizszosci :P wszedzie dopatrujesz sie wrogosci.

nie tłumacz sie głupio . Angielski jest uniwersalny , ale dla Polaka . A Polaka i jezyka polskiego nikt nie szanuje ... W Japonii nikt nie mówi po Anglielsku .. nie wiecej niz 5 % ludzi ..

nie wszystkie narody tak jak żałosni Polacy podniecają sie angielskim . Musisz to uszanować.

Gość gość
co ty masz z ta polska ? coraz bardziej przekonuje sie, ze patriotyzm, to doktryna osob chorych na nienawisc. polska to maly, zimny, kraj. Malo kto z wlasnej woli chcialby sie tu przeprowadzic. Ja chetnie przeprowadzilabym sie do jakiegos cieplejszego.

Gość gość
miałam niemca z zona za sasiada ba wspolny taras mielismy i rano dziennie sobie sami robilismy sniadania i nasiadowy. byl zeszyt dlugopis i oni nie znali zadnego jezyka procz swojego. ale na migi jak dzieci rysowalismy duzo smiechu bylo. szczegolnie jak narysowal powiedzial meine audi nach faren zu Polen hihihi a on nigdy nie byl w polsce hihihi jak ktos chce to sie dogada. spotkalismy polaka co ah oh eh on dwujęzyczny niemiecki perfect a wynegocjował 50 ojro za nocleg a my nie znajac niemieckiego płaciliśmy 30 ojro i z tarasu widzieliśmy balaton cudnie byo a ten d**ek nie dość ze 50 ojro to jeszcze cisł za obwodnice bo tam miał pokój hihih język keine problem ;) dla chcącego nie trudnego ;)

Japonczycy maja angielski w głebokim poważaniu .. I wcale nie przeszkadza im to w byciu wielką potęgą . Nie są sługusami

polska to zimny kraj .. Ale mały ? Niekoniecznie .. Anglia ma powierzchnie 250 tys km2 Polska 312 tys km2 kto jest mały ?Na pewno nie Polska

Gość gość
jak cie slucham, to nie chce byc polka. Dlaczego polacy maja takie kompleksy i domagaja sie z kazdej strony szacunku, obrazaja sie, sa pozbawieni poczucia humoru i traktuja siebie tak serio. nie chceee juz z toba gadac 😭

Gość gość
W Wielkiej Brytanii.

ja znam angielski , ale nie jestem polakiem sługusem .... i nie lubie angoli .. English is boring . I Don't care what do you think about me .. Nudna jesteś ..nie lubie polskich sługusów ktorzy liża angolom dd**y

ak cie slucham, to nie chce byc polka tacy patrioci jak ty sprzedaliby polske za 1 grosz.

Gość prafdfdsfsd
prawik jak zawsze ma racje . Polski nikt nie szanuje na świecie , bo Polacy sami sie nie szanują .

Gość yttyyt
Znalezienie sie w rankingu miedzy Pakistankami a Nigeryjkami (krajami 3 swiata ) . Czy to powód do szacunku dla narodu ? Polki rodzą najwięcej dzieci ze wszystkich mniejszości Po raz pierwszy od dziewięciu lat na pierwszym miejscu w statystykach nie znalazły się Pakistanki. Polki wyprzedziły je o prawie 2 tys. urodzeń. Od momentu wstąpienia Polski do Unii Europejskiej liczba porodów wśród polskich obywatelek w Wielkiej Brytanii wzrosła aż sześciokrotnie. W 2005 roku Polki urodziły 3 403 niemowlęta i zajmowały 9 pozycję w rankingu. W 2006 już czwartą, rok później trzecią, a następnie przez dwa lata drugą. Według najnowszych danych z krajów europejskich w pierwszej dziesiątce, oprócz Polek, znalazły się jpozycja). Pozostałe kobiety to kolejno Pakistanki, Hinduski, Banglijki, Nigeryjki, Somalijki, Połodniowowafrykanki, Ghanijki i Lankijki.

Gość yttyyt
jak mamy szanowac Polki skoro wyprzedzamy kraj 3 swiata jakim jest Pakistan?

Gość gość
sprzedac bym nie sprzedala bo nie nalezy do mnie ale bez emocji patrzylabym, gdy znika, mam do w du p i e

Gość gość
w każdym