Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Anastazja czy Kamila

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny które imię fajniejsze ? Za miesiąc rodzę i nie możemy z mężem się zdecydować. Obydwa imiona bardzo się nam podobają i mamy problem :)

Gość gość
Ale numer :) Ja mam na imie Anastazja i mam tez corke Kamile :) Fajnie

Gość gość
A jak do Ciebie Anastazja mówili ? Nastka ? są jeszcze jakieś fajne zdrobnienia ? Kurcze no mamy problem

Gość gość
Anastazja zdeydowanie Kamila jest chlopieca......

Gość gość
Kamila ładne imię, delikatne, Anastazja może być trochę za eleganckie w niektorych kręgach.

Gość cztery z plusem
anastazja sliczne mam je na swojej liscie imion ale pewnie nie przejdzie bo maz sie burzy.

Gość gość
Mowia na mnie przewaznie Nastka,w szkole czesto Ana na mnie mowili,zdrobniac mozna tez Nastusia, Nastja,Nastienka,babcia na mnie Natusia do dzisiejszego dnia mowi :)

Gość gość
Kamila jest chlopieca... ************************************ A dlaczego Kamila chlopieca nie rozumiem>? Mi wrecz rzeciwnie kojarzy sie z bardzo delikatna dziewczyna

Gość gość
mi też Kamila kojarzy się z taką szczuplutką delikatną dziewczynką :)

Gość gość
Kamila to jak dla faceta, poza tym bardzo brzydkie imię, wybierzcie Anastazja.

Gość gość
Mnie się na przykład imię Kamila nie podoba a wręcz uważam je za brzydkie. U nas na osiedlu była taka Kamila która ważyła grubo ponad 100 kg, herszt baba. Natomiast w klasie miałam kolegę który miał na imię Kamil, i to imię kojarzy mi się jakoś tak męsko, w życiu nie chciałabym mieć tak na imię

Gość gość
No bo to tak jest,ze czesto imie kojarzy sie z konkretna osoba i jak my tej osoby nie lubilismy czy cos to i imienia nigdy nie polubimy. Ja uwazam ze Anastazja i Kamila to dwa sliczne imiona,ale tak jak ktos tam wyzej napisal,ze Anastazja to takie dostojne imie mi z arystokracja sie kojarzy i niekoniecznie dlatego ze tak miala na imie corka z rodu Romanowow,tylko w ogole imie dla damy :)

Gość gość
zdecydowaniet Anastazja:) moja tez tak bedzie miala :)

Gość gość
dzięki dziewczyny, to będzie chyba mała dama :D

Gość gość
Mi Anastazja kojarzy się ze slowem eutanazja lub anestezja ;-) Ale i tak mi się podoba.Ładne!

Gość gość
kamila !

Gość gość
Ja mam na imię Kamila i nigdy mi się to imię nie podobało. Ale Anastazja tez mi nie podchodzi. Nie wiem co bym wybrała. Moja koleżanka ma małą Anastazję i zwraca się do niej Ana. To zdrobnienie chyba najbardziej mi odpowiada. Wtedy imię jest znośne. Jeszcze dodam, że w moim otoczeniu Anastazji jest kilka a Kamili żadnej (mówię o dzieciach).

Gość gość
Zdecydowanie Kamila! Wystarczy wejść na znaczenie tego imienia i już wiadomo że nie jest to imię męskie czy niedelikatne (nie wiem skąd takie skojarzenia bo chyba jedynie z czyichś prywatnych obserwacji na konkretnych osobach). Tu gdzie mieszkam imię to oznacza kwiat rumianku , dziewczynkę delikatną i naturalną. Anastazja jest zbyt dostojne a wymowa tego imienia prosi się o zdrobnienie bo litera A jako pierwsze trochę przeszkadza stąd powstały Nastki , Nastusie itp.

Gość gość
Anastazja niestety nadal kojarzy mi się z córką cara Rosji i Rosją i choć niby nie ma w tym nic negatywnego (wiadomo że nie) to jednak brzmi dość pejoratywnie . Nie ma sensu nadawać dziecku tak dostojeny i długiego imienia skoro przez całe życie mamy na nie wołać Ana :D a w razie złego humoru "Anastazja, coś ty najlepszego zrobiła! " . Nie jestem za tym by dziecko nosiło imiona których się nie używa a stale zdrabnia, to są tak zwane imiona na papierze. Kamila to Kamila, można zdrobnić, brzmi delikatnie i bardzo ładnie i nie jest długie .

Gość gość
Ja dałam córce na imię Kamila :) Jestem bardzo zadowolona z tego że nosi to imię bo idealnie do niej pasuje. To imię dla dziewczynki delikatnej ale zarazem o silnym charakterze. Takie osoby nie dają sobie w życiu w kaszę dmuchać . Przeczytałam już wszystko o tym imieniu i wybrałam je świadomie i póki co opisane cechy bardzo pasują do mojej córki :). Anastazja to też niebrzydkie imię ale odrazu kojarzy mi się z sztywną świtą dworu królewskiego. Jeżeli już Anastazja to nie lepiej Alicja?

Gość gość
nie,nie lepiej.Anastazja,moje ulubione :)

Gość gość
Kamila ładniejsze. Anastazja to takie dorosłe, nie pasuje mi do małego dziecka. Zależy też, które do nazwiska bardziej pasuje.

Gość gość
Ja dla córki miałam przed porodem wybrane Agnieszka lub Katarzyna. A jak ją zobaczyła przyszło mi do głowy całkiem inne, o którym wcześniej nawet nie myślałam

Gość gość
zes powiedziala. dzieckiem jest sie pare lat. imie daje sie na cale zycie, a nie na okres dziecinstwa.

Gość gość
Anastazja

Gość gość
Anastazja

Gość gość
Oczywiście że Kamila. Anastazja jest starej baby i to prawda że dziecko dzieckiem nie jest na całe życie ale w dzieciństwie kształtuje się postrzeganie swojego imienia i można nabawić się wielu kompleksów. Wątpię że nowoczesna dziewczynka, potem nastolatka i dorosła kobieta była zadowolona z imienia Anastazja ;). Kamila jest miłe dla ucha, bezpretensjonalne i oryginalne.

Gość gość
Pamietniki Anatazji P. Taka kurtyzana byla. Imie ozn zmartwychwstanie. Przy wymawianiu tego imienia trzeba cztery razy szczeke rozdziawic.

Gość gość
:D :D :D

Gość gość
Kamili nie lubię Anastazja piękne ale kłopotlie zdrobnienia, dla dziecka ładnie Nastka ale dla dorosłej to już nie jestem przekonana