Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aninamina

okropne sny w ciąży

Polecane posty

hej.moje sny mnie przerażają.jestem w 36tygodniu.w 7tygodniu gdy dowiedziałam się o ciąży umarła mojA pra babcia i bardzo to przeżyłam bo byłyśmy blisko. Sprawdzalam znaczenie snu w senniku i nie oznaczał nic dobrego... Wierzycie w senniki? Co wogóle myśleć o dziwnych snach w ciąży? Dręczy mnie to...

Gość gość
też miałam dziwne sny...okrutne wręcz..przytulałam się do męża i nie mogłam spać..teraz jakoś przeszły...doszły bezsenne noce bez powodu..

Ja nie dość że mam właśnie problemy ze spaniem to Jak już zasne to męczą mnie te okropne sny.może za bardzo się wszystkim przejmuje i ciągle myślę o wszystkim

Gość gość
To chyba norma w ciąży, każda kobieta z którą rozmawiałam, w ciąży czy po niej właśnie o tym mówiła. Mi samej też się ciągle śniły dziwne rzeczy, głównie że robię rzeczy których nie potrafię (kieruję statkiem na morzu, prowadzę samochód itd), zawsze z atmosferą grozy... ponoć taka furtka dla podświadomości, bo nawet najodważniejsza kobieta gdzieś tam się zastanawia jak sobie poradzi.

Gość gość
Miałam straszne koszmary w ciąży:D np że się pali budynki się walą itp. Podświadomość.

Gość gość
No mi tez sie snia koszmary. Jestem w ciazy z jedym malcem. A snilo mi sie ze w meczarniach rodzialam trojaczki. Pozniej nie dalam rady z opieka nad 3 malcami. A juz nie wspomnene ile razy juz snil mi sie sam prod a jestem dopiero w 6 miesiacu ciazy.

aninamina, co konkretnie ci się śni? To ważne, bo nie wierzę w uniwersalne tłumaczenia snów.

Gość gość
koszmary i bezsenność to brak magnezu, szczególnie w ciąży bardzo wzrasta zapotrzebowanie, zacznijcie łykać, to i koszmary przejdą

magnez przyjmuję 3xdziennie. Dziś śniło mi się,że jestem na cmentarzu i szukałam grobu pra babci, znalazłam całkiem inny niż jest w rzeczywistości... obok znajdował się inny grób,cały rozwaony, zdewastowany wręcz.ale... najgorsze było to,że na nagrobku mojej pra babci ktora w rzeczywistosci nie ,żyje było jeszcze jedno imie wyryte w nagrobku,mojej ciotki( córki nieżyjącej już prababci) a ona żyje.dzis odrazu do niej zadzwoniłam,ale wszystko z nią okej. Data śmierci ciotki była 10.11 lub 10.10 nie pamiętam dokładnie ale chyba to 10 październik był.Oczywiście sprawdzałam w senniku, nic dobrego to nie znaczy. Bardzo się przejmuje tym co mi się sni...

Gość gość
Moje sny w ciąży były przerażające. umarli, piekło, kary piekielne, diabeł, duchy, zmory, groby -co noc. kiedyś w środku nocy wyrecytowałam wiersz mężowi, który wyczytałam na grobie we śnie. długi, rymował się i był o tym jak umarł ten człowiek z grobu. mąż był bardziej przerażony niż ja. to jeden z mich łagodniejszych snów. na podstawie innych mozna byłoby robic horrory. jeden był tak smutny, że jak opowiedziałam go mamie to płakała. bałam się kłaść spać

mam tak samo.już przed ciąża miałam okropne sny ale teraz jeśli je pamiętam to są dziwne i zazwyczaj straszne.Skąd się to bierze,czy jest w naszej podświadomości czy co? Martwią mnie te sny

Gość gość
Tez mam koszmary.Wydaje mi sie ze to hormony i w ciazy jesteśmy bardziej wrażliwe.