Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta8601

oszczedzanie na przyszlosc

Polecane posty

Gość Marta8601

Ostatnio przymierzam się do oszczędzania na ike, myślę że to na prawdę dobra inwestycja w przyszłość. Czy ktoś z was oszczędza w ten sposób i co o tym sądzicie?

Gość gość
Ja tez sie przymierzam:) Tym bardziej ze nie pracuje, chce miec zapewniona emeryture

Gość mariolka_77
ja oszczędzam na ike i to na prawdę fajna sprawa. Można kontrolować swoje oszczędności tymbardziej że pracuję na umowę o dzieło więc nie wiem za co bym żyła i jak na starość.... Dzięki temu możecie sobie zbudować lepszą przyszłość no i brak podatku też jest tu wielkim plusem!

Gość gość
a gdzie to ike sobie zalozylas?

Gość gość
ale sćiemniacie,zareklamujcie normalnie towar,a nie ,że udajecie rozmowę głupole :)

Gość mariolka_77
Nie wiem po co miałabym ściemniać piszę jak josobiście mam tam krótko konto ale wierze ze bede miała z czego żyć na starość:) Namawiam też swoich rodziców ale z nimi to różnie bywa raz już się przekonują a raz boją się ryzyka, choć nie wiem jakiego. Tyle ode mnie, nie piszę aby cokolwiek reklamować i nie wiem skąd te zarzuty. Piszę żeby się podzielić swoimi poglądami jako świeżo upieczona klientka ike - optymistycznie nastawiona:). Tyle ode mnie

Gość gość
ja odkładam od półtora roku, po 206 zł (w 1 było 200). I tak tą kasę bym przepieprzyła na głupoty, a tak mam poczucie że może kiedyś w gorszych czasach kasiora się przyda ;) I do przedmówcy nie mam w ING jak koleżanka powyżej zareklamowała :P

Gość tootsiee
ja tez odkładam, staram sie co m-c 1500-100 w zaleznosci od wydatków

Gość tootsiee
1500-1000 miało byc ;)

Gość gość
Ja nie mam IKE, tylko taką polisę emerytalną która tam inwestuje, pieniądze mogę wybrać w każdej chwili i nie muszę czekać do osiągnięcia wieku emerytalnego

Gość barbra52
ja niestety jestem w stanie odkładać 150 zł miesięcznie, pracuje na umowe zlecenie wiec moge sie pozegnac z emerytura, ale to zawsze coś zważywszy na fakt że mam 24 lata więc jeszcze sporo lat pracy przede mną i sporo odłożonej kasy. Mnie do założenia ike namówił kolega z pół roku temu, który tam pracuje :P miałam opory ale jakoś trzeba się zabezpieczać się okaże czy dobrze zainwestowałam.

Gość biedronkova
jest takie ike, gdzie pierwsza wpłata wynosi min.50zł, a potem można już wpłacać ile się chce i kiedy chce. Dodatkowo nie ma opłat związanych z otwarciem, prowadzeniem, wpłatą czy wypłatą.Dobrze zabezpieczyć się na przyszłość.