Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Adasasa

Nie wiem co mam zrobic prosze o podpowiedz

Polecane posty

Mam siostre cioteczna posiada ona 7- dzieci w drodze jest 8= sme , wszystkie jej dzieci sa juz w domu dziecka , szkoda mi tego dziecka w brzuchu niedługo sie urodzi , myslę by wziasc na wychowanie te dziecko tak mi szkoda tego malenstwa bo wiem ze bedzie miało horror z matka , swoje juz mam odchowane dzieciaczki zastanawiam sie czy bede miała szanse by byc rodziną zastepcza dla maluszka . dodam że jestem chora na serce ale z moja wada da sie zyc biore leki nie wiem co zrobic .Prosze o nie objechanie mnie ze jestem głupia itp tu jednak chodzi o człowieka małego , mam warunki dobre mieszkaniowe i wiem ze siostra z miła checia mi odda dziecko bo ona nie nadaje sie na wychowywanie dzieci w ogóle

Wobec tego musiała by się sądownie zrzec praw rodzicielskich a wy musicie złożyć wniosek o status rodziny zastępczej i w tym samym czasie rozpocząć procedurę adopcyjną...Jako rodzina macie pierwszeństwo... Pomijając jej patologię Tobie należą się wyrazy uznania:)

Czy ona sie zrzeknie nie wiem , to nie obliczalny człowiek ale argumenty sa bardzo duze jezeli by nie chciała sie zrzec prawa , nie potrzebuje by po pijaku mi przychodziła i wyzywała czy domagała sie wizyt u dziecka , jej reszta dzieci trafiła do Domu dziecka , bo nie dbała o nie ćpała , piła i biła nigdy jakos nie przejmowałam sie zbytnio nia ale teraz cos mnie gryzie by jednak wychowywac jej dziecko ojciec tez patologia drze morde na nia , pije itp .Moja mama jej powiedziala ze jak urodzisz to moja córka wezmie na wychowanie ci dziecko druga matka by sie oburzyła i była zniesmaczona a ona nic na to w ogóle hmmm jak zostawiała kiedys u nas jakies dziecko to mowiła ze za 3 godziny bedzie a robił sie tydzien echhh ........czuje ze temu dziecku moze stac sie krzywda i sie boje o to malenstwo

Gość gość
chyle Ci czoła, naprawdę :) pierwsza rzecz weź się na odwagę i pogadaj z siostrą chociaż w sumie przemyśl to 100 razy. Dziecko i sam los będzie ci wdzięczne do końca życia. Fajnie, że są jeszcze tacy ludzie na tym świecie. Jak razem z biologiczną matką będziecie współpracować to wszystko na pewno pomyślnie się ułozy. Ja się spotkałam z dwoma takimi przypadkami

ja na twoim miejscu postąpiłabym tak samo, oczywiście jeślibyło by mnie stać na utrzymanie dziecka siostry. Oby potem was nie nachodziła pijana i nie krzyczała,żebyś oddawała jej dziecko... nie wiadomo jak to z pijakiem może być, wszystko może do łba strzeli,ć

Porod jest w lutym , musze isc do Mop-su i zasiegne opini u pracownika socjalnego jak to zrobic itp , mam taka zaufana kobietę co jest madra .Dzieci starsze maja sie jej dobrze jedna ma juz 19 lat mam z nimi kontakt jest im lepiej bez matki i wcale nie chca jej znać

niestety, tak to juz jest. Jak rodzić nie dba o swoje dziecko albo jeszcze znęca sie nad nim to potem dzieci nie chcą znać swoich rodzicow,sama mialam tak. Ojciec bardzo nas skrzywdził, nie odzywał sie od 6-7 lat a raptem 2 tygodnie temu zadzwonił skruszony, nie chciałam z nim rozmawiać

Może cos chciał od Ciebie , lub jest chory i dlatego sie opamietał ale jezeli chce kasy i dlatego chce odnowic kontakt z Toba to masz racje ze nie chcesz rozmawiac .Ale moze to byc coś powaznego