Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gretate

O ktorej chodzą spać wasze 3 latki

Polecane posty

Gość gretate

jak w temacie. Moja 3 latka chodzi ok 21 i za Boga nie moge jej polozyc wczesniej. A jeszcze pol roku temu chodzila o 19:30 :)

Gość gość
moja 2,5 latka też koło 21, choć czasami kładę ją o 20. Potem jest walka żeby zasnęła, więc tak czy siak przynajmniej przez godzinę jeszcze nie zasypia. A jakbym jej w ogóle nie kładła do zasypia sama koło 23 :D

Gość gość
to bez sensu "usypiać" dziecko na siłę już o 20 jak wiadomo,że nie chce się mu spać. Moja idzie o 22 zawsze,bo nigdy nie kładłam jej wcześniej o 2 czy 1 godzinę,bo wiem,że by wtedy spać nie poszła i cyrki byłyby tu nie potrzebne.

Gość gość
Córka zasypiała wcześniej o 22-23 Byliśmy wykończeni. W końcu udało się jakoś dojść do tego, że spi o 21 z minutami. Ale zamiast wtedy posiedzieć z mężem i pogadac, to oboje tez idziemy spac. Czasem to juz chrapiemy o 21:30 ;) No a o 6 rano pobudka i tak codziennie.

Gość gość
Kilka minut po 20 już spi, wstaje róznie 6.30-8

Gość gość
Mój ma ponad 2,5 i chodzi o 21:00, i to tylko dzięki zmianie czasu, wcześniej się go wołami nie dało zaciągnąć do łóżka o takiej godzinie... a wstaje 7:30 max i drzemek nie uznaje.

Gość gość
o 20, ale chodzi do przedszkola i wstaje o 7, w ciągu dnia już nie robi drzemek .

Gość gość
O 20 a wstaje o 7. Ale tak jak wyzej dlatego ze chodzi do przedszkola. W weekend moze posiedziec duzej i duzej tez pospac.

synek kąpie się ok 20, potem zawsze musi być czytana bajka i ok 21 śpi jak suseł, gdy tylko przyłoży głowę do poduszki ;)

aha, do tego ma drzemkę 14-16, a gdy idzie do przedszkola, w którym nie ma spania, to śpi 15-16, bo inaczej wieczorem usypia na stojąco

Gość exdebillmobilny
Latem byla w lozku o 21, ale jeszcze czasem sypiala w dzien, teraz staram sie, zeby byla w lozku o 19 30, bo pozniej jest problem, ze zmecZona i nie chce wspolpracowac, w dzien juz prawie nie sypia.

Gość gość
moja o 19.30

Gość gość
Teraz córka ma 4 latka ale "od zawsze";-) kąpiel 19.00-19.30 potem kolacja, bajka i...o 20.00-20.30 spanko

Gość gość
Mój smyk skończy 3 lata za kilka dni. Wstaje okolo 7 a chodzi spać między 21 a 22. Do tego drzemka 2-3 godz w ciągu dnia. Od niedawna chodzi do przedszkola.

Gość gość
Mój trzylatek idzie spać o 20-20:30. Wstaje o 7:30 bo na 8 idzie do przedszkola. Zanim został przedszkolakiem mógł dłużej spać i wtedy kładliśmy go o 21:30-22.

Gość gość
Mój trzylatek zasypia między 20.30 a 21.00 w dzień drzemek nie ma rano wstaje 7.30/ 8.30

Gość tez mam dziecko
moj ma 3.5 roku, wciaz spi w dzien, w przedszkolu tez. idzie spac przed 21. wstaje o 7.

Gość gość
Corka zasypia o 20 a wstaje o 7-7.30 na 8 idzie do przedszkola. W dzien nic nie spi. Rano ciezko ja zbudzic a wczesniej nie zasnie;/

Gość gość
moja prawie 3 latka bo za 2 miesiące wstaje o 7 idzie spać o 21. spi w dzień od 13 do 15

Gość gość
moj 2,5latek wstaje o 6-7, ma drzemke okolo godziny od 13, na noc zasypia o 20-20.30. Ale nie zgodze sie z tym, ze po co dziecko klasc na sile, jak nie chce spac- moj syn gdybym go nie polozyla, czesto 'na sile' to sam szalalby i do polnocy, to samo z drzemkami- nie chce spac, ale jak sie nie zdrzemnie pol godziny, to jest nie do zycia

Gość gość
Mój chodzi spać o 21.00-22.00

Gość gość
Córka chodzi spać o 19 wstaje o 6 rano bo muszę ją odwieźć do przedszkola i na 7 być w pracy. Od zawsze kładłam ją spac najpóźniej o 19 w lato zdarzało isę jej pobrykac dłużej i pójśc spać o 20 ale najczęściej porę minut po 19 już śpi

Gość gość
mój ma dokładnie 3 latka - ja śpi w przedszkolu to kładziemy go tak 20 - 20:30 śpi już a jak nie spał w przedszkolu to po 19 już pada

Gość gość
O 20 ma byc w lozku, jak sie wyrobimy z kapiela wczesniej to nawet przed 20. Z tym ze w lozku czytam mu bajke wiec tak od razu nie zasypia, ale na ogol jest tak wymeczony ze ze spaniem nie ma problemu. Na szczescie teraz dni sa krotkie bo latem mialam spory problem, o 22 jeszcze bylo jasno wiec twierdzil ze czemu ma sie klasc w dzien, no ale do przedszkola rano ani go bylo dobudzic. Dlatego kocham zime, dzieci wczesnie do lozek i mam wieczor da siebie :):):)