Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo proszę Was o radę lub opinię odnośnie ciąży

Polecane posty

Gość gość

Mam na imię Iza, nie wiem czy robie dobrze zakładając nowy temat, jeżeli nie to z góry przepraszam.... Po krótce przedstawię dlazego piszę: Od 2 lat współżyję regularnie z moim mężem, nie zabezpieczamy się, korzystamy z kalendarzyka dni płodnych i niepłodnych, ponieważ nie mamy dzieci i gdyby było to byśmy się cieszyli, chociaż nie planujemy. Miesiączki miewam dość regularnie co 30 dni czasami 29-31. Ostatnią miesiączkę dostałam 4.10.2013r więc kolejną miesiączke powinnam dostać 3 listopada, jednak nie dostałam... 30 października pojawiło mi sie bardzo dziwne plamienie było go malutko właściwie plamiene było jakieś takie różowe i nawet na dobrą sprawę nie potrzebowałam wkładki (nigdy takiego czegoś nie miałam). Plamienie zazwyczaj widzę tylko na papierze po skorzystaniu z toalety, nie ma żadnych skrzepów krwi tylko jest na przemian czasem różowe czasem bardziej brązowe i występuje

Gość gość
Zrób test.

Gość gość
... i występuje co kilka- kilkanaście godzin do dnia dzisiejszego czyli już 9 dzień dzisiaj... ponadto boli mnie brzuch czasami w dole tak jakby jajniki gdy zbliża sie okres... wczoraj zrobiłam test i wyszła bardzo lada druga kreska ale jakoś dziwnie bo górna i dolna część kreski sa bardziej różowe a na środku kreski jest bardzo blado prawie niewidocznie czy mogę być w ciąży? Barzo proszę o opinie co o tym myślicie.... Pozdrawiam

Gość gość
Powtórz test jutro z rana. Wygląda na ciążę.

Gość gość
właśnie zrobiłam test ale wyszedł jakoś dziwnie... a nigdy testów nie robiłam więc kompletnie nie wiem czy taka kreska coś moze oznaczać czy test był nie dobry... czy powinnam poczekać czy iść do lekarza

Gość gość
Nie ma sensu tak wcześnie iść do lekarza - i tak ci niewiele powie. Powtórz więc test albo zrób beta hcg w odstępie 48 godz. - 2 razy.

Gość gość
a czy takie pamienie to normalna rzecz? bo zaczełam sie stresować... i jak poznać że taki test jest dobry ? bo ten który zrobiłam wyszedł dziwnie po prawej stronie gdzie jest kreska która oznacza ciążę cały ten biały papierek dziwnie sie rozmazał i jest dużo różowego koloru a kreska ciążowa dziwnie tak jakby się pocieniowała u góry bardziej rózowa na dole bardziej różowa a na środku bardzo blada trzymając test prosto przy świetle dziennym ledwo ją widać. Pod kątami widać ją (na środku) lepiej ale tak chyba się nie sprawdza? i tym sugerować sie nie można?

Gość gość
Zrób więc jutro rano nowy test. Bo moze to jakiś niewypał ten test skoro jest cały w kolorze w tej części.

Gość gość
dziękuje za odpowiedzi. A jeżeli jestem w ciąży to kiedy powinnam iść do lekarza? za jakiś miesiąc?

Gość gość
W prawidłowo przebiegającej ciąży ok -6-7tc liczone od ost. okresu. Ale jeśli kolejny test potwierdzi ciążę to z uwagi na plamienie musisz iść wcześniej. Nadal plamisz?

Gość gość
lykaj kwas foliowy ale wiecej niz jedna tabletke. Ja dostalam 15 mg a to jest 30 razy wiecej niz te apteczne. To bardzo wazne. Jak nie jestes w ciazy to nie zaszkodzi a jak jestes to tworz sie uklad nerwowy kwas foliowy w 70 procentachzabezpiecza przed rozszczepem kregoslupa. Tylko bierz ze 4 tabl dziennie. Te co mozna kupic bez recepty.

Gość gość
może nie tyle że cały jest kolorowy ale taki ten różowy kolor jakiś pocieniowany na tej kresce która powinna oznaczać ciąże... taki rozmazany i robiłam nordtest, jaki test jest najlepszy? a test wyszedł tak że od lewej strony mam białe potem kreska C wyraźna potem takie dziwne rozmazanie potem kreska T pocieniowana i znowu białe

Gość gość
A między C a T taki dziwny różowy pocieniowany skos jakby.... ale test robiłam dopiero popołudniu może to miało wpływ?

Gość gość
We wczesnej ciązy może być mało hcg w moczu po południu -wiecej się pije i sika niż po nocy. Powtórz test z rana.

Gość gość
Tak plamię tylko to takie dziwne bo na wkładce nic nie mam tylko widzę to jak się wysikam na papierze... i mam dziwne uczucie w dole brzucha od kilku dni co jakiś czas takie uczucie jakbym miała dostać okres na następny dzień a okresu nie ma.

Gość gość
dziękuje za informacje, ogólnie w ulotce tego testu pisze że powinien wychodzić poprawnie już w dniu planowanej miesiączki a ja jestem już tydzień po terminie

Gość gość
Jasna krew to zly znak.zrob test ale innej marki.