Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam karmiących mm

Polecane posty

Gość gość

siedzę i wyję... Naczytałam się o tym że dzieci na mm maja trudniejszy start, są mniej inteligentne itd Ja nie mogłam karmić piersią w trakcie ciąży wrócił nowotwór gardła... teraz już nie można było naświetlać od dnia po porodzie jestem na chemii od urodzenia mam dziecko na mm. Jeśli karmiłyście mm to napiszcie czy widzicie jakieś deficyty w rozwoju dziecka

Gość gość
nie widzę defektów:) u swojego dziecka z powodu karmienia mm, a dla przykładu: moja znajoma karmiła piersią synka 12 m-cy - syn alergik, ciągle przeziębiony

Gość gość
Nie martw się.Ja karmiłam piersią ale trzy moje siostry tylko mm i dzieciakom nic z tego powodu nie ubyło.Wyszczekane,cwane i dobrze się uczą.Nie można wierzyć zupełnie we wszystko co się czyta bo człowiek by zwariował.

Gość gość
a jakież to było moje zdziwienie, kiedy moje dziecko karmione piersią w 2 tż dostało kataru, przecież dzieci karmione piersią omijają wszystkie choroby świata taka teoria niektórych "gości" z kafeterii

Gość gość
Nie czytaj głupot.Mój synek nigdy nie był karmiony piersią bo nie miałam pokarmu i świetnie się rozwija,ma 4 lata.Np. w Anglii karmienie mm to norma i co tam wszystkie dzieci mają jakieś defekty?? Owszem wiadomo że mm to nie mleko matki ale są do siebie bardzo podobne także głowa do góry nie płacz bo nie ma o co:)

Gość gość
a jeśli chodzi o takie rzeczy jak skłonność do chorób to wg mnie jest to sprawa genów a nie tego jak karmione jest dziecko

Gość gość
nie przejmuj się tym, że karmisz mm, ważne, że kochasz, przytulasz, bawisz się z dzieckiem, rozwijasz jego wyobraźnię, uczysz - to jest najważniejsze a nie to jak karmisz

Gość gość
Ja tam wychowana na zwyklym mleku w proszku,nawet nie na mm a nie wiem co to antybiotyk. A kolezanki dzieci piersiowe wiecznie zaflukane. A na inteligencje to inne rzeczy maja wplyw a nie rodzaj mleka:P

Gość gość
Ja byłam karmiona mm. Jestem w trakcie studiów. Mam stypendium. Maturę zdałam najlepiej w powiecie, byłam laureatką wojewódzkich olimpiad. Moja siostra do 3 roku życia na piersi, niestety dużo gorzej jej szło w szkole :(

Gość gość
zdrowie i inteligencja raczej nie zależą od tego jak było karmione dziecko

Gość gość
Abstrahujac od tematu karmienia smiem twierdzic ze inteligencja a oceny w szkole to czesto dwa rozbiezne tematy.

Gość gość
16:09 - też prawda:)

Gość wlasnie wystarczy
Przyjzec siebsylwetce einstaina. W szkole sredniak a jeakie teorie stworzyl:P albo k.k.baczynski,nawet z polskiego nauczyciele nie mieli o nim dobrego zdania a jaka poezje po sobie zostawil:P

Gość gość
Ja mieszkalam w akademiku z dziewczyna co miala stypendium naukowe na studiach i same 5 bo kula wszystko na pamiec, ale jak przyszedl przedmiot wymagajacy myslenia to bidula meczyla go chyba ze 4 razy bo to trzeba bylo rozumiec a nie wkuc. Inteligencja dla mnie to szereg cech a nie tylko nauka na pamiec dzieki ktorej ma sie 5 w szkole.

Gość gość
Ja akurat nie jestem kujonem, wystarczy, że raz przeczytam i pamiętam. Siostra żeby mieć 3 zarywała noce. Ale za to pięknie potrafi malować.

Gość gość
i pewnie twoja siostra jest leworęczna a ty praworęczna

Gość dns
"siedzę i wyję... Naczytałam się o tym że dzieci na mm maja trudniejszy start, są mniej inteligentne itd" autorko weź się walnij w łeb :o słabo się robi jak się czyta, że ktoś może łykać takie bzdury :/ k***a mać, chyba matka cię karmiła mm -wg tego co piszesz to by się zgadzało hahhaha

Gość gość
a mogę spytać co czytałaś? wypowiedzi na forum nawiedzonych zwolenniczek kp? :)

Gość gość
które pewnie mają dowody - prace naukowe poparte badaniami, że dzieci karmione piersią mają łatwiejszy start w przyszłość :)

Gość gość
Witaj, ja mam wcześniaka też od urodzenia na mm. Na początku miał 5 tygodni do tyłu-ale to mieściło się w normie bo miał "zapas". Ostatnia wizyta neurologiczna zakończyła się stwierdzeniem, że dorównał rówieśnikom i zaczął ich przeganiać. Nie przejmuj się! To nie sposób karmienia decyduje o rozwoju dziecka, tylko nasza miłość. Powodzenia i się nie martw, dużo zdrowia życzę :*