Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o ty myslec

nietolerancja mm

Polecane posty

Gość co o ty myslec

Jak karmilam piersia to bylo wszystko ok. Jadlam produkty mleczne,nabial,sery,lody. Dziecko nie mialo alergii na mleko. Przeszlismy na mm,niby wszystko ok,zadnych wysypek,jedynie troche zaparcia,ale nie duze. Nawet nie zaparcia,tylko kupa raz na 2-3dni,ale bez problemu. Brak wysypek. Jednak mleko pil bardzo niechetnie,probowalismy na prawde roznych, zdazaly sie glosne przelewania w brzuszku ,prezyl sie w czasie picia. W koncu zastosowalismy bebilon pepti i kupa codziennie albo i dwa razy na dzien, jak na mleku z piersi, zadnych problemow brzuszkowych,dziecko chetnie pije cala butelke na raz,nie zwija sie,nie placze. A ostatnio dalam mu troche kaszki pszennej z dodatkiem zwyklego mm i dostal biegunki sluzowej. Do tej pory z kaszka pszenna bylo w porzadku, i po tym incydencie podawalam sama kaszke i tez ok. Czy mozna jakos nie tolerowac zwyklego mm? Bo raczej nie chodzi tu o bialko mleka krowiego bo przez 3 miesiace karmienia piersia nie bylo problemu.

Gość co o tym myslec
Moze ktos sie spotkal z podobna sytuacja? Czy bede miala problem potem z przejsciem na normalne mleko? Czy to po prostu "alergia" na to sztuczne mleko?zdarzaly mu sie czasami czerwone policzki po posilku z mm. Szczegolnie po mleku nastepnym ale nie zawsze.

Gość gość
U nas tak było. Nietolerancja białka mleka krowiego czasowa.

Gość co o tym myslec
Tzn od kiedy do kiedy u was wystapila? Mozesz cos wiecej nt.temat napisac?

Gość gość
może mm jest bogatsze w laktoze i tego nie trawi ? i skoro ma takie problemy po mm a po piersi nie to wyrodną matką jesteś skoro odstawiłeś je od cycka i zakładasz durny temat tutaj zamiast go karmić tym co dobre

Gość co o tym myslec
Widocznie musialm odstawic. Ale to nie temat o tym. Duzo laktozy spozywalam karmiac piersia. Dziecko mialo tez wykonywany test kerrego. Nietolerancja byla wykluczona. Nawet nie mialam podstaw by sprawdzac,ale sie uparlam i robilam na wlasna reke by spokojnie jesc nabial.

Ja po odstawieniu od piersi miałam cyrk i moje dzieci mleka nie piją prawie wcale , tyle że na piersi była tragedia z wagą...:(

spróbuj może mleko HA (np. HiPP HA), ono ma już częściowo hydrolizowane białko wiec jest "lżejsze" z tym że kupy po nim są paskudne (zielonkawe i śmierdzące). U nas też był problem, Mała nie chwyciła od razu cyca, więc ściągałam i dokarmiałam i w szpitalu już Bebilon ją zaparł, w domu dostawała BabyDream przez 2 tyg OK, nagle dzikie płacze, prężenia, ból brzucha, zaparcia przez 3 dni przeszliśmy na HiPP pomogło na 2 tyg i to samo, lekarka przepisała Bebilon Pepti, po nim się pogorszyło, była w szoku bo mówiła, że to pierwsze dziecko z taką reakcją (zaparło na 4 dni tak, że kał był aż zagazowany, cały spieniony i napowietrzony jak mus, popuściło dopiero po podaniu mleka HiPP) za propozycją lekarki kupiliśmy HiPP HA i Małej bardzo to pomogło, jadła 2 miesiące, później sama odrzuciła pierś (odciągałam jeszcze jakieś 3 tygodnie) i w między czasie stopniowo odrzucała HA, coraz mniej jadła, aż w końcu wyła na widok butelki, przeszliśmy stopniowo na zwykłego HiPPa i wszystko było OK.

Gość mama ślicznej kobity
W modyfikowanym jest mało laktozy w porównaniu z mlekiem kobiecym. Moja Córa mm chlustała aż w końcu odmówiła całkowicie. Pije nutramigen śmierdzący:)

ile ty mlek przerobiłaś i w jakim czasie? wiesz, że tym można zaszkodzić dziecku, takim zmienianiem? A pepti nie powinno się podawać bez wskazań medycznych?? My jesteśmy od początku na mm. W szpitalu jeszcze ustaliliśmy mleko po którym nie było problemu, bo innych nie tolerował-to co wypił wszystko zwymiotował. Potem chcieliśmy przejść na HUMANA, nie tolerował. Okazało się, że ma skazę i było Pepti, potem powrót do poprzedniego mleka-NAN PRO HA. Gdy rozmawiałam z pediatrą o zmianie mleka bo nie jadł go chętnie, delikatnie mówiąc zjechała mnie, że mogę dziecku częstą zmianą mleka zaszkodzić...

Gość co o tym myslec
Wyprobowalismy duzo mlek ale na duzej przestrzeni czasowej. Synek ma teraz 8 miesiecy,pepti pije od jakiegos miesiaca na zlecenie lekarza,prywatnego,bo zwykly nas olal,nie widzial problemu. Dopiero od wprowadzenia pepti dziecko pije mleko chetnie,mimo,ze jest paskudne w smaku. Myslalam,ze bede miec problem z przestawieniem na to ochydztwo,bo lekarz kazal nam zrobic to od "juz" i o dziwo maly zalapal. W piciu pepti nie widze problemu, tylko zastanawia mnie czy w przyszlosci bedzie mial problem z przejsciem na normalne mleko, czy go uczula, czy ma nietolerancje. Lekarz zalecil mu pic tak do 18 msc zycia na razie. Zdziwilo mnie to ze kp moglam spozywac mleko a tu z mm takie cyrki. Nawet bym niepodejrzewala,ze problem jest glebszy,myslalam,ze nie pije bo mu nie smakuje najzwyczajniej w swiecie,jak to u dzieci piersiowych jest gdy zaczynaja poc mieszanke. No ale jak podalam odrobine kaszki mlecznej na mleku zwyklym i tak go przeczyscilo to chyba jednak problem ma. A byly to gora 2 miarki na 180 ml, czyli podobnie jakby sie stopniowo przechodzilo. Zareagowal tak na 3 dzien,najpoerw pojawilo sie tylko troche sluzu.

Gość gość
U nas byla skaza bialkowa ale od poczatku na mm, lekarz kazal przejsc na pepti, nie chcial jesc i zadecydowalismy z lekarzem po niecalym miesiacu o powrocie, skaza byla gdy mial 3 mce dzisiaj ma 9,5 kaszki je nawet te mleczne-nic mu nie jest, wcina jogurty i smietane i tez nic :) przeszlo jak reka odjal

Gość gość
Mm to nie tylko laktoza, dziecko może nietolerować innych składników. Ja karmiłam piersią, jadłam nabiał i dziecku nic nie było. Sztucznego mleka nietolerował żadnego, krowiego też. Za to kozie mu przypasowało ale wprowadziliśmy je dopiero po zakończeniu kp w wieku prawie 3 lat.

Gość co o tym myslec
No wlasnie sie zastanawialam czy moze to byc np.nietolerancja jakiegos ze skladnikow. Ogolnie objawow skazy to nie mial zadnych. Idealna skora. Chyha ze te zaparcia mozna by nylo ppdciagnac. A te policzki to z kilka razy sie zdarzyly i to na mleku nastepnym a nie poczatkowym.

Gość dns
"7.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość może mm jest bogatsze w laktoze i tego nie trawi ? i skoro ma takie problemy po mm a po piersi nie to wyrodną matką jesteś skoro odstawiłeś je od cycka i zakładasz durny temat tutaj zamiast go karmić tym co dobre" k***a mać, następna nawiedzona tępa dzida.. a weź się p*****lnij w łeb Rzygać się chce jak się czyta takie teksty. Wyrodna matka to taka co pije, bije i nie opiekuje się dzieckiem.