Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lula93

Pomocy czy to jest możliwe

Polecane posty

Gość Lula93

Witam, potrzebuje szybkiej odpowiedzi, bo od kilku dni strasznie sie boje i stresuje. Jestem młoda dziewczyna i niedawno pierwszy raz kochałam się z moim chłopakiem, oczywiście się zabezpieczyliśmy itd. Ale moja głowa myśli tylko o jednym - czy moge byc w ciąży? Juz kilka dni spóźnia mi sie okres, a ja boje sie wykonać test. Czy jest w ogole taka mozliwosc? Czy moze byc to spowodowane czymś innym?

Gość gość
Bzykanie powoduje ciąże,młoda dziewczyna ma bardzo dużą zdolność,aby w nią zajść.Dlatego twoje obawy są słuszne.Nie ma 100% antykoncepcji.Dlatego chcąc się bzykać trzeba ryzykować i być przygotowaną na ciążę.Młode mamy mają ładne bobasy

Gość Laila2424
co masz na myśli mówiąc że się zabezpieczaliście ? jeśli używacie prezerwatyw to raczej marne szanse żebyś była w ciąży :) okres może spóźnić się z powodu jakichś zaburzeń hormonalnych ewentualnie stresu np. wywołanego strachem że zaliczyło się wpadkę... kup test w aptece i zrób go z rana a nie zadręczaj się myślami czy zaszłaś czy nie...

Gość gość
Lula93 - nie przejmuj się, pewnie jest to spowodowane stresem. Nie straszcie dziewczyny.... Każda kobieta w swoje dni płodne ma 30% szans na zajście w ciążę ... więc skoro zawsze jest ten 1% szans ,które nam nie gwarantuje , że nie zajdziemy w ciążę to nie ma się czym przejmować, bo jedno wyklucza drugie. Kobiety starają się niektóre rok czasu o dziecko , a i tak nieraz nie wychodzi ... więc wniosek z tego taki : Jest zabezpieczenie, nie ma ciąży. Jakby nie patrzeć zajście w ciążę nie jest takie proste co niektórym się tutaj wydaje. Głowa do góry, zapewniam Cię, że jeśli zrobisz test , wynikiem będzie 1 kreska .:)

Gość gość
Stres w czasie bzykania?

Gość bialamasajka
Jeśli prezerwatywa nie była uszkodzona, to nie masz się czym martwić :) Okres może Ci się spóźniać z powodu stresu. Jedyne co mogę doradzić na przyszłość - współżyjcie tylko w dni niepłodne - nie moze wtedy dojść do zapłodnienia. A te dni możesz sobie wyznaczyć np mikroskopem owulacyjnym. Kobiety chwalą sobie Afrodytę