Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

plamienie implantacyjne

Polecane posty

Gość gość

Czesc. 6 dnia cyklu kochałam się z narzeczonym(stosunek przerywany). Dzisiaj 13 dc dostrzegłam jasna czerwona wydzieline. Jednak czy nie za szybko jesli byloby to plamienie implatacyjne? Watpie, ze moglam miec owulacje w dniu stosunku, poniewaz ialam okres, a sluz plodny pojawil sie dopiero w poniedzialek(10dc) Jak myslicie?

Gość gość
W dniu stosunku nie musisz mieć owulacji żeby zajść w ciąże =/ wiesz co to są dni płodne? zaczynają się ok 7 dni przed owulacją tzn, że plemniki w śluzie mogą sobie spokojnie poczekać i zaatakować nawet po 7 dniach! (niektóre źródła podają żywotność plemników do 5 dni). Jak najbardziej mogło to być plamienie implantacyjne. w dniu planowanej miesiączki test

Gość gość
a wiesz ile trwa implantacja? od 6-12, więc o ile nie było owulacji tego 6 dc, to nie ma mowy, żeby to było plamienie implantacyjne, raczej plamienie okołoowulacyjne

Gość gość
No właśnie też mi się tak wydaje... Tym bardziej, że dzisiaj(czyli dzien po tym plamieniu) pojawil sie u mnie taki gumowaty sluz(taki poowulacyjny, czopujacy szyjke macicy).

Gość gość
A czy owulacja moze wystapic jeszcze przed plodnym sluzem?

Gość gość
up

Gość gość
nie