Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opituntA

Problem z piętami

Polecane posty

Gość opituntA

Witam:) mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. OD pewnego czasu borykam się z piętami. Po zimie postanowiłam pójść na pedicure, bo moje stopy nie wyglądały dobrze. Pani nożykiem wycięła mi "to i owo" , po tym zabiegu było super, nawet sama sobie kupiłam taki nożyk i zrobiłam sobie 2 razy i to był błąd , bo potem było jeszcze gorzej. Teraz to wygląda tak , że moje pięty po namoczeniu robią się białe, strasznie to wygląda, są szorstkie. Dopiero , jak posmaruję kremem, to po godzinie ta biel znika , ale i tak nie wygląda to dobrze. Jest taka obwódka na całej pięcie, dodatkowo na paluchu i jak chodzę wyczuwam dyskomfort. Robiłam już chyba wszystko i nic nie pomaga, ma ktoś podobny problem? pomozcie, proszę.

Gość opituntA
Nikt nie pomoże????:(

Gość gość
Odstawić nożyki. Stwardnienia ścierać tarką (dobra jest taka z Rossmana) maksymalnie raz na tydzień. Wieczorem w stwardnienia wcierać maść Hasceral, a na całe stopy krem z 10% mocznika (Rossman, Xerial...). Rano albo po południu -jak ci pasuje - wcierasz w zgrubienia olej lniany albo z wiesiołka, albo masło shea. Po 2-3 tygodniach powinna być poprawa :)

Gość gość
Najlepszy krem,sprawdzony i polecam MaXULG . Moczyc nogi wieczorem po czy wcierac i zakładac skarpety. Krem pieknie pachnie,nie jest tłusty,bardzo przyjemny w użyciu.Efekty prawie natychmiastowe ale trzeba systematyki w stosowaniu. Link nie chce wejś więc kopiuje;................................................ MAXULG krem n/zrogowaciały naskórek 75g Krem na zrogowaciały, szorstki, suchy oraz popękany naskórek na piętach, dłoniach i łokciach. Skuteczna sprawdzona receptura kremu Maxulg gwarantuje szybką poprawę i ulgę. Maxulg w widoczny i trwały sposób redukuje r Krem na ZROGOWACIAŁY, SZORSTKI, SUCHY oraz POPĘKANY naskórek na PIĘTACH, DŁONIACH i ŁOKCIACH. Skuteczna sprawdzona receptura kremu Maxulg gwarantuje szybką poprawę i ulgę. Maxulg w widoczny i trwały sposób redukuje również odciski i pęknięcia na skórze. Ekstrakt Oczaru Wirgilijskiego - wygładza popękany naskórek Olej z drzewa herbacianego - natłuszcza i odżywia skórę, Mocznik - powoduje, że skóra jest gładka i jędrna. Ekstrakt z Oczaru Wirgilijskiego - zmniejsza kruchość naczyń włosowatych i reguluje krążenie skórne, wygładza popękany naskórek aktywizując tkankę skórną Ekstrakt Oczaru Wirgilijskiego jest jednym z ekstraktów roślinnych niezbędnych do prawidłowej ochrony delikatnej skóry OLEJ Z DRZEWA HERBACIANEGO Otrzymywany jest głównie z gałązek szczytowych rośliny Melaleuca alternifonia Cheel (Myrtaceae), potocznie nazywanego drzewkiem herbacianym. Zawiera ponad 90 związków bakteriobójczych: mono- i sekswiterpenów, alkoholi terpentynowych. Wykazuje działanie antyseptyczne. Olejek z drzewa herbacianego nazywany jest olejkiem "inteligentnym", gdyż likwidując drobnoustroje chorobotwórcze, nie szkodzi przyjaznej florze bakteryjnej skóry. Ma bardzo silne właściwości odkażające, przeciwzapalne i przyśpieszające gojenie ran, przy czym nie drażni skóry i nie powoduje uczuleń. Łatwo przenika przez zewnętrzną powłokę skóry i pozostaje w niej głęboko do 3 tygodni. Ogranicza powstawanie nowych wykwitów poprzez normalizację pracy gruczołów łojowych. Dobrze nawilża i dezynfekuje skórę stóp, wnika głęboko i dzięki intensywnemu działaniu sprawia, że nawet stwardniała skóra staje się miękka i jedwabista w dotyku. MOCZNIK Rozmiękcza keratynę warstwy rogowej naskórka, działa zmiękczająco. Działa przeciwświądowo. Jest hygroskopijny czyli przyciąga wodę i nie pozwala jej wyparować, dzięki czemu działa intensywnie nawilżająco. Mocznik powoduje, że skóra jest gładka i jędrna. Producent: Sewmed

Gość opituntA
bardzo dziękuje za odpowiedzi:) a czy ta biel występująca na piętach i paluchu zniknie? bo to wygląda okropnie, o basenie mogę zapomnieć :(

na Twoim miejscu najpierw poszlabym do kosmetyczki, zeby doprowadzila stopy do porzadku- ona wie, co mozna wyciac, a czego lepiej nie wycinac. naloz sobie w domu jakas maske na stopy z parafina, np. z bielendy- to dobrze zmiekczy i nawilzy stopy, a potem raz na jakis czas rob peeling, oczywiscie jezeli nie bedziesz miala podraznionej skory stop. ja uzywam np. peelingu z avonu rough skin remover czy cos takiego i bardzo dobrze dziala na martwy naskorek. kup dobry krem do stópek, a jezeli nadal bedzie zle to moze udaj sie do lekarza po jakas specjalistyczna masc... :)

Gość gość
jezu tak sie zapuscic :D wspolczuje tym kosmetyczkom... :D zapuszczac sie cala zime bo nie widac, a po zimie sobie przypomniec, bo trzeba giry na wierzch wystawic, jestescie obrzydliwe szczurzyce

Gość gość
23.02.14 [zgłoś do usunięcia] nie rozumiesz,wiosna założa klapki to bedzie widać,zima nie widac to nic sie z tym nie robi :):):):):):

Gość gość
W nowoczesnym pedicure nie obcina się pięt, od tego są frezarki żeby wszystko ładnie zeszlifować. Najlepiej iść do podologa.

Gość Gość

Cześć, udało Ci się to wyleczyć?

Gość gość

Najlepiej zainwestować w pumeks, który świetnie sprawdza się w takich sytuacjach. Jeżeli rozglądacie się za dobrym pumeksem kosmetycznym to polecam wam zajrzeć na stronę www.pumeks.pl Dzięki ich produktom pozbędziecie się problemów z piętami.