Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plamienie na początku ciąży

Polecane posty

Gość gość

Czy wielu z Was trafiło się plamienie na samym początku ciąży? Podejrzewam 3 - 4 tydzień. Przejmować się tym? Do lekarza idę dopiero za tydzień.

Gość gość
jeśli masz plamienia to starałabym się umówić do lekarza trochę wcześniej bo różnie z tymi plamieniami jest, może gdybyś zadzwoniła i powiedziała jaka jest sytuacja lekarz by Cię przyjął, a tak na marginesie nie przemęczaj się, dużo odpoczywaj a wszystko będzie dobrze :) ja też plamiłam od samego początku do ok. 5 m-ca, córeczka zdrowa.

Gość gość
Ja miałam plamienia na początku i teraz też trochę (11tc), mimo brania Duphastonu (brałam na wydłużenie fazy lutealnej i musiałam kontynuować). Może lepiej przełóż wizytę, to ci przynajmniej luteinę/duphaston przepiszą. Mi lekarka mówiła o tych początkowych, żeby się nie przejmować i że na tak wczesnym etapie i tak nic się nie zrobi, przy plamieniach teraz powiedziała, że w przypadku krwi jechać do szpitala.

Gość gość
ale Ty jestes w ciąży, czy tylko podejrzewasz?

Gość gość
Podejrzewam ciążę. I nie wiem czy z tym plamieniem lecieć biegiem do lekarza, czy to może być normalne...

Gość gość
a moze to okres ci sie rozkreca, robilas test??

Gość gość
Ja w terminie spodziewanej miesiączki albo jakoś dzień wczesniej miałam brązowe plamienie ale to takie ze w ubikacji AZ wyleciał brązowy śluz dużo go było. Chyba to była implantacja zarodka. Pozniej od 5 do 16 tyg plamilam ciągle ale przeszli. Jestem w 8 miesiavu

Gość gość
Tak, robiłam test, wyszedł negatywnie, ale chyba robiłam go i tak za wcześnie, by mógł cokolwiek wykryć. Plamienie mi się nasila, a razem z nim lecą wielkie kawałki jakby jakiejś błony...

Gość gość
moze to okres po prostu? Ktory to Twoj dzien cyklu i jakie masz dlugie?

Gość gość
Cykle miałam "sztuczne" jak to mój ginekolog nazywa, bo manipulowane przez tabletki. 21 dni tabsów i 7 dni przerwy na okres. Tabletki przestałam brać po 6 dniach od początku blistra, czyli plamić zaczęłam po około 8 dniach od okresu. Teraz to plamienie jest dość obfite, w dzień musiałam zmieniać tampon co godzinę. I cały czas jest to bardzo ciemny, brązowy kolor.

Gość gość
A to nie jest to krwawienie z odstawienia? Nie znam sie na tym, ale gdzies czytalam, ze moze tak byc