Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia0024

beta hcg

Polecane posty

Gość kasia0024

Hej :) Kiedy mozna zrobic test z krwi? Kiedy u was ten test wykazal ciaze?

Gość gość
najwcześniej po 10 dniach

Gość kasia0024
I wtedy mozna wynikowi zaufac w 100%?

Gość gość
3 dni przed @ to bardziej opłaca się zrobić test pepino z tesco za 5zł- też już wykryje ;)

Gość kasia0024
Chce zrobic w poniedzialek(czyli 11 dni po stosunku) i zastanawiam sie czy wynik, ktory odbiore bedzie wiarygodny

Gość gość
Wynik może być wiarygodny 11dni po OWULACJI, a nie 11 dni po stosunku.

Gość gość
owulacja i stosunek często się pokrywają jak jest ciąża ;P A NIKT nie wie kiedy dokłądnie ma owulacje (może to potwierdzić TYLKO monitoring) chyba Ci chodziło zapłodnienie vs stosunek ;)

Gość kasia0024
Tylko, ze dzisiaj dostalam dziwnego plamienia, prawdopodobnie moze to byc implantacyjne. Skoro dostalam je tydzien po stosunku to i musi byc tydzien po owulacji co?

Gość gość
Czemu akurat tak? Rówńie dobrze może to być plamienie okołoowulacyjne. Który teraz dzień cyklu i ile średnio dni mają cykle?

Gość kasia0024
To mój 13 dc, a cykle mam 27-32 dniowe... Stosunek miałam 6dc, a okres trwał 8 dni i pozniej mialam jeden dzien przerwy i 10dc rano brazowa wydzieline(tak jak juz zupelnie na koniec okresu). Teraz juz sama nie wiem czy tam to plamienie to byla po prostu dalsza czesc okresu czy plamienie owulacyjne, a to dzisiejsze implantacyjne... Jednak z drugiej strony sluz plodny zaczelam miec wlasnie tego 10dc, wiec troche dziwnie jakbym mialam owulacje 6dc...

Gość gość
kobieto masz plamienie okoołowulacyjne, a nie żadne implantacyjne

Gość kasia0024
Czyli ten poprzedni brązowy sluz mogl byc dalsza czescia okresu tak? Mimo jednodniowej przerwy? Przepraszam za durne pytania, ale nigdy nie mialam plamienia okolowulacyjnego...

Gość gość
JEZU.. Poczytaj sobie może, jak działa cykl. Po długości cyklu owulacja powinna być około 13-18dc, czyli najwcześniej teraz. Betę to możesz robić 23dc a i tak nie powiedziane, czy wyjdzie, skoro owu może być równie dobrze za 5 dni.

Gość kasia0024
Wiem, ze tak jest, ale ostatnio przeczytalam artykul o tym, ze to tak naprawde nieprawda, ze moze ona wystapic w kazdym dniu cyklu i stad moje obawy...

Gość gość
Co dokładnie jest nieprawdą? Dobrze, załóżmy, że 10dc to plamienie implantacyjne. Następuje średnio 7 dni po owu. Czyli owu powinna być 3dc (co się nie zdarza często). W takim razie stosunek w 6dc byłby już w dni niepłodne, a okres byś dostała około 17dc. Tak, taki scenariusz jest bardzo prawdopodobny...... Po co w ogóle się zastanawiać.

Gość kasia0024
Po prostu wydawalo mi sie, ze owulacje mialam 9dc, bo bardzo bolal mnie jajnik, tylko, ze z drugiej strony plamienie implantacyjne powinno wyspaic najwczesniej w niedziele...

Gość kasia0024
No i sluz plodny ktory zauwazylam dopiero od 10 dnia cyklu... Jestem chora na głowe po prostu...

Gość gość
wogóle to hormon ciążowy tworzy się po zagnieżdzeniu a nie owulacji więc test ciążowy wykrywa 7 - 10 dni po zagnieżdzeniu a nie po owulacji

Gość kasia0024
Dzisiaj pojawil się u mnie taki poowulacyjny gumowaty sluz. Wiec chyba wczorajsze plamienie rzeczywiscie bylo owulacyjnym...

Gość kasia0024
up...