Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAŁY PROBLEM

Polecane posty

Gość gość

kupiłam czarną kurtkę i wyprałam ją w proszku do prania. Po wyschnięciu pojawiły się na niej białe plamy. Uprałam ją kilka razy w płynie myślałam, że to zejdzie ale nic nie pomogło. Czy macie jakiś pomysł jak usunąć te plamy z proszku???

Gość gość
Nie wiem jakąmasz pralkę, ale jeżeli masz w niej osobny compartment na płyn do płukania, to musisz go wyjąć i umyć. Po czasie,płyn do płukania kumuluje się na taka gumianą maź. Ta mać powoduje że ewentualnie wszystkie ciemniejszego koloru ciuchy, bądąmieć plamy. Jeżeli ten kompartement nie da się wyciągnąć, to wlej do niego kubek normalnego octu i nastaw na wysoką temperaturę. teraz możesz wypłukać kurtkę ręcznie (np w wannie), w zimnej wodzie, zmieniając wodę 3 razy,i powiesić kurtkę do wyschnięcia. jeżeli plamy nadal są, to kupiłam chałę i ja bym zwróciła do sklepu. Powodzenia :-)

Gość gość
moze po prostu ktorys z lokatorow ma fetysz spuszczania sie na kobieca odziez wierzchnia???

Gość gość
dziękuję bardzo za radę na pewno skorzystam...kurtka jest firmy Zara więc trzeba to sprać bo mi jej szkoda wyrzucić no i podoba mi się :)