Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzanonim

Jak myślicie

Polecane posty

Gość xyzanonim

Czy 6 tyś na 2 osoby to mało na dzisiejsze czasy? żadnych kredytów własne mieszkanie , samochód. Stałe opłaty i wyżywienie. Czy to normalny poziom ?

Gość xyzanonim
nikt nie odpowie...

Gość gość
Dla mnie to bogactwo. Mieszkamy z rodzicami - ja, mąż i dziecko. Tylko mąż pracuje, bo ja na razie studiuję. Zarabia 1800zł na rękę. Płacimy z rodzicami rachunki na pół. Zazdroszczę Ci... Jak ja Ci cholernie zazdroszczę. A z drugiej strony podziwiam nas, że mamy wszystko, czego potrzebujemy do życia i na częste wizyty w kinie nas stać, na ciuchy w sieciówkach typu H&M, Bershka... Nie wiem, jak to robimy. Naprawdę.

Gość xyzanonim
Powiem szczerze , że sporo nam właśnie zostaje i też niczego nam nie brakuje bo grunt to dobra organizacja , ale zastanawiam się jak żyją inni nie wiem czasami czuję się gorsza... ale w Polsce jest jak jest i chyba nie ma tak ,że większość zarabia kokosy?

Gość gość
Nie potrafię tego ocenić obiektywnie. U nas, na Podkarpaciu jest z******ta bieda. Widzę to chociażby tutaj, kiedy czytam, ile ludzie w Polsce zarabiają i jak żyją! U nas płaca 7zł/h jest uznawana za dobrą. Mój mąż ma bardzo dobrą pracę - tak powie każdy Polak z południowo - wschodniej Polski. Z Polski B, a może nawet C. Nie obrażajcie Boga, naprawdę. Jeżeli Ty czujesz się gorsza, to jak my mamy się czuć?

Gość gość
w kujawsko pomorskim to dopiero bieda!!! 5 zł / h to przewżajaca stawka :O żenada

Gość xyzanonim
Wiem wiem ,że inni mają gorzej a także zawsze znajdą się Ci co mają lepiej... Jednak wydaje mi się ,że nie najważniejsze są pieniądze bo miłość , przyjaźń , rodzina i Zdrowie liczy się przede wszystkim przynajmniej dla mnie.

Gość gość
Czuję się mistrzem świata, że za taką stawkę potrafimy na Podkarpaciu wyżyć, ale mam dość. Nie jestem zachłanna. Chcę normalnie żyć i o nic się nie martwić.

Gość gość
Dla każdego zdrowie i uczucia są najważniejsze, ale ciągła nerwówka o każdy grosz nie pozwala nam się z tego cieszyć.

Gość xyzanonim
Najgorsze jest to ,że z mca na miesiąc są na okrągło te same wydatki. Non stop coś a to opał a to gaz się skończy... A to buty na zimę trzeba kupić , kurtkę. Nie wspominając już o tym ,że w sklepach ceny z roku na rok na podstawowych produktach idą w górę a pensje stoją w miejscu... Człowiek praktycznie pracuje cały miesiąc na opłaty jedzenie i jakieś tam przyjemności,ale w sumie ciężko się jest dorobić np fajnego domku czy jakiejś wycieczki za granicę. Czasem oglądając tv mam wrażenie ,że karmią nas totalną fikcją i pewnie tak jest. Tam wszyscy super praca , ekstra ,meble mieszkania wyjazdy i nie wiadomo co a nijak sie to ma do realnego życia.