Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

samodzielne odkladanie na EMERYTURE

Polecane posty

Gość gość

Czy odkładacie na emeryturę co miesiąc określoną kwotę?ile odkładacie, jak długo i ile macie lat?? Jaka forme wybraliscie, czy lokatę czy może IKE??

Gość gość
ja zastanawiam sie nad tym żeby poprosić prezesa o to by moje wynagrodzenie zmienił mi na minimalne a resztę wypłacał na fakturze-kwote brutto. Tab by firmie wyszło finansowo na jedno a ja miałabym dodatkowe pieniądze do odkładania. Całkiem zrezygnowałabym z etatu ale mam działalnośc i niekoniecznie sie to opłaca. A ieniądze na początku odkładałabym a potem wziełabym kredyt na małe mieszkanie i wynajmowałabym je.

Gość gość
od 2000 roku odkładam w Aviva

Gość bezrobotna żona
od 2000 roku odkładam w Aviva xxx akcje, obligacje??? zadowolony jestes???

Gość gość
w sumie chyba warto odkładać, bo na zus raczej bym nie liczyla, co?

Gość gość
zus jeszcze może być ale ofe najlepsza inwestycja to dzieci mnie przysłali z ofe ze na dzisiejszy stan to emerytura moja z ofe to 50 zł

Gość gość
a ile masz lat przepracowane?

Gość Melizka254
Nie od dziś wiadomo, że wystarczy odkładać 100 czy 200 zł miesięcznie aby w ciągu 40 lat nazbierać małą fortunę. Warto to robić ponieważ jak wynika z obliczeń ekonomistów osoby które teraz wchodzą na rynek pracy nie mają o liczyć na emerytury z ZUS. Nadzieją dla wielu może być odwrócona hipoteka czyli coś co zostało tutaj opisane: http://odwroconahipoteka.pl/ Ale będą mogli z tego skorzystać osoby posiadające nieruchomości.