Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kok_arda

Depilator na zimę zamiast maszynki

Polecane posty

Gość Kok_arda

Chce sobie kupić na zime depilator żeby nie golić codziennie nóg maszynką. Bo jak patrze na pogode za oknem to mi sie tak nie chce, a jednak lubie miec sama dla siebie gładkie nogi :) Boje się trochę wrastających włosków ale chyba jest to najlepszy okres żeby to wypróbować. Stąd moje pytanie: co ile musicie powtarzać taką depilacje depilatorem? wystarcza to chociaż na 3 tygodnie?

Gość gość
Za kazdym razem starcza mi na inny okres czasu, średnio co 2 tygodnie. Zdarzało sie co 3 ale zdarzało sie tez co tydzień jak zrobiłam szybko i niedokładnie

Gość gość
na trzy tygodnie to nie, może na tydzień chociaż ten czas z czasem :-) może się wydłużać, a odrastające włosy nie będą jak szczecina,tzn. będą miękkie mi depilator niestety nie służył, mimo pilingów i ostrej gąbki wrastały mi włosy, nie jakoś masowo, ale wystarczą 3 czerwone kropki na nodze, żeby brzydko wyglądało teraz używam kremu do depilacji

Gość OlkaaPe
To pewnie zależy od tego jaki kupisz depilator, niektore wyrywają mniej dokładnie, czy ucinają włoski, które wiadomo odrastają po kilku dniach.. ja miałam wczesniej taki problem :/ dlatego chyba warto kupić z jakiejś dobrej firmy. Ja teraz mam taki nowszy model philipsa do stosowania pod wodą i faktycznie powtarzam depilacje co 3 tygodnie, jak chodzę w długich spodniach to czasami co 4 :P Także poczytaj opinie i wybierz jakiś dobry, jak coś to służę pomocą.

Gość gość
3 tygodnie? bez jaj:D chyba jak ktoś ma słabe włosy i jest "skandynawską" blondyną. mnie zaczynają odrastać po 3 dniach, a odrastają przez około 2 tygodnie i przez ten czas skóra wygląda obrzydliwie jest pokryta kaszą, gęsią skórką od tych kiełkujących włosów. i mechaniczna depilacja w najmniejszym stopniu nie osłabia włosów nie ma w ogóle porównania do wosku, po którym włosy odrastają zupełnie inaczej i rzeczywiście chyba trochę osłabia cebulki.

Gość gość
do Ollka sorry, ale ja mam dobry depilator i widać, że włosy lecą razem z cebulkami i odrastają po 3 dniach

Gość gość
moje włoski rosną nieregularnie więc i tak również po około 2-3dniach muszę powtarzać depilację, bo niektóre są w jej trakcie duże, a niektóre tak malutkie, że depilator ich nie łapie... a taaką miałam nadzieję, że jak go kupię to moje życie się odmieni :/

Gość OlkaaPe
a wszystkie lecą razem z cebulkami? może odrastają tylko te co depilator urwał. Nawet przy najlepszych depilatorach sie zdarza ze przejedziesz pod złym kątem albo tak jak u mnie, jak raz miałam za długie włoski to tez mi połowę pourywał. Teraz jak to robię powoli i nie mam za długich to takie urwane zdarzają sie naprawdę bardzo rzadko. ALe wtedy tez nie ma problemu żeby poprawić to za dwa dni i miec wszystko ładnie gładkie na dłużej :)

Gość Marinta
Ja polecam maszynkę do golenia i piankę do golenia z witaminą E i ekstraktem z żurawiny firmy Venus. Pianka ta przeznaczona jest do skóry wrażliwej, która posiada silne właściwości regenerujące, dzięki czemu nie odczuwalne jest pieczenie i znacznie zmniejsza się występowanie podrażnienie skóry po goleniu.

Gość Depilacja123
Hej, polecam depilację laserem diodowym w salonach Delux, są w kilku miastach Polski, ja swoje zabiegi robię we Wrocławiu, już po pierwszym zabiegu są efekty! To jest strona salonu: depilacjalux.pl !!!! Jeśli któraś z was chce mieć 20% zniżki na pierwszą depilację (niezależnie od ilości depilowanych miejsc) to niech do mnie napisze na e-mail: depilacja123@gmail.com !!!!!!! Jeszcze przez jakiś czas są promocyjne ceny depilacji, a każdy kolejny zabieg serii jest liczony wg cennika z dnia pierwszej depilacji! Warto się pospieszyć ;)