Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puff

rakotwórcze prezerwatywy

Polecane posty

Gość puff

hej! wczoraj przeczytałam zatrważający artykuł o szkodliwości talku, zawartego w prezerwatywach - bo talk jako rakotwórcza substancja (co potwierdzono badaniami i na wszystkich stronach można już o tym przeczytać) może przyczynić się do powstania raka jajników w przyszłości, jeśli będzie odkładał się w drogach rodnych :( miałyście taką świadomość? znacie jakichś producentów prezerwatyw, którzy nie chcą nas dobić talkiem ani środkiem plemnikobójczym (też chemia)?

naprawdę, dziewczyny, milczenie 'mówi' mi, że nie jesteście zainteresowane takim problemem? Jak dla mnie to ważne dla ogółu odkrycie, które może nas uchronić przed chorobą... :(

Gość gość
Stomil-producent butów gumowych

Gość gość
podaj źródło - tzn. link do artykułu

wystarczy, że sobie wygooglasz - "talk w prezerwatywach", nie ma jednego artykułu, jest wiele informacji w sieci...

Gość gość
A wiesz, ze badania udowodnily, ze spozywanie czerwonego miesa zwieksza ryzyko zachorowania na raka, a wszyscy nadal zazeraja sie kotletami? Oddychanie tez powoduje wchlanianie do organizmu dwutlenku wegla, a to z kolei moze zwiekszyc ryzyko wystapienia raka. Jakby czlowiek chcial myslec takimi kategoriami, to najlepiej byloby sie od razu zabic!

ludzie, jacy wy jesteście krótkowzroczni.... to prawda, ze większosć tego, co oferuje nam cywilizacja jest szkodliwe. kosmetyki, żywność, itd. ale własnie może czas zeby to ograniczyć? dopiero od jakiegoś pół wieku nastąpił taki wzrost chemii w naszym życiu i od 50 lat umieralność na raka jest tak ogromna, jak nigdy. ale ok, wasz wybór, czy będziecie się tym interesować, czy bezkrytycznie przyjmować to, co dają nam koncerny :O