Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰4576

boli mnie z膮b co robi膰

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
ja polecam Antidol 15, tabletki, kosztuja chyba 10 - 11 zl a mi pomogly, chodzilam z bolem zeba przez tydzien i one mi zycie uratowaly, byly lepsze niz ketonal

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Babka z piasku
Piszesz, 偶e ci臋 boli, ale nic konkretnie. Spuch艂 policzek? Masz wra偶enie, 偶e z臋ba ci "rozsadza" z z臋bodo艂u? Masz spuchni臋te dzi膮s艂o obok z臋ba? Jaki jest b贸l, pulsuj膮cy? Boli ci臋 ko艣膰 w okolicy tego z臋ba jak dotykasz? Przechodzi po przy艂o偶eniu lodu? A z膮b ci臋 boli kiedy go dotykasz? Je艣li spuch艂 policzek i dzi膮s艂o, b贸l jest pulsuj膮cy, boli ci臋 ko艣膰 i z膮b przy dotyku i przechodzi na chwil臋 po przy艂o偶eniu lodu to najprawdopodobniej robi ci si臋 ropie艅. Ja mia艂am ropnia, b贸l niesamowity, by艂 na pocz膮tku przy samej zu艂chwie a potem "zszed艂" na dzi膮s艂o. Bola艂o mnie w 艢wi臋ta Bo偶ego Narodzenia 2 lata temu. Wszystko zamkni臋te... Opr贸cz 艂ykania tabletek przeciwb贸lowych to p艂uka艂am sza艂wi膮 z dentoseptem. Kiedy ropie艅 "zszed艂" na dzi膮s艂o tuz przy z臋bie to przeku艂am to zgrubienie ig艂膮 i wyp艂yn臋艂a ropa. To pomoc dora藕na, przynosi ulg臋 prawie, 偶e natychmiastow膮, ale od dentysty mimo, 偶e po wyp艂yni臋ciu i p艂ukaniu ropy sza艂wi膮 si臋 nie wywiniesz, bo ropnie to nie przelewki... je艣li masz go oczywi艣cie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
olejek gozdzikowy jest bardzo skuteczny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wlasnie antidol ma chyba ten sam sklad co solpadeine, a ona mi uratowala wtedy zycie, bo ketonal nie dawal rady.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰4576
Ju偶 opisuj臋. Nie mam spuchni臋tego policzka, uczucie jakby mi chcia艂o wysadzi膰 z臋ba i do tego ci膮g艂e pulsowanie (teraz odrobin臋 zel偶a艂o), boli przy dotyku nawet kiedy przyk艂adam delikatnie j臋zyk, dzi膮s艂o jest opuchni臋te, ale nie mi臋kkie tylko wr臋cz odwrotnie, bardzo twarde. B贸l promieniuje od ucha do dzi膮s艂a, z臋ba i z powrotem, boli ca艂a okolica z臋ba... takim t臋pym b贸lem... Po przy艂o偶eniu lodu na chwil臋 pomaga, g贸ra minut臋... b贸l nie znika ale jest odrobin臋 l偶ejszy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
antidol jest z kodeina, i naprawde byl ekstra, przespalam w spokoju noc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie przykladaj lodu, to nic nie pomoze, ja mialam podobnie, wrecz chodzilam po scianach, w nocy wycie, pomoglo dopiero wyrwanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰4576
Niestety nie ma u mnie 偶adnej apteki, sklep zamkni臋ty... Mam w domu jeszcze apap, ibuprom i dwa ketonale, ale wola艂abym nie za偶ywa膰 wi臋cej tabletek... Przespa艂am dzi艣 5 godzin a teraz robi臋 si臋 ospa艂a, boj臋 si臋 偶e kolejn膮 tabletk膮 jeszcze bardziej sobie zaszkodz臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Babka z piasku
Mi kiedy艣 kole偶anka m贸wi艂a, 偶e w Hiszpanii kupi艂a jaki艣 proszek co go si臋 miesza z wod膮 i jak si臋 przy艂o偶y wacikiem do z臋ba to wr臋cz dzia艂a jak znieczulenie miejscowe, natychmiast., nawet przy silnym b贸lu z臋ba. Tak jakby go zamrozi艂o (oczywi艣cie bez uczucia zimna)na kilkana艣cie wr臋cz godzin ! U nas pewnie tego nie ma...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰4576
Nawet gdyby by艂 i tak nie mia艂abym gdzie go kupi膰 :) Ju偶 przesta艂am przyk艂ada膰 l贸d, bo zamrozi艂o mi policzek a i ulgi specjalnej nie ma...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kochana lekarz i to jak najszybciej, bedziesz sie tylko meczyla, idz wczesniej do lekarza i powiedz ze po prostu nie mozesz juz funkcjonowac, nie ma bata musi Cie przyjac, z bolem musza od reki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moze przyloz zgnieciny gozdzik. Ew. odrobine cynamonu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰4576
Kurcze, 偶eby to by艂o takie proste juz by mnie nie by艂o :) Nie mam czym dojecha膰... Na szcz臋艣cie b贸l zel偶a艂 troszeczk臋, jestem w stanie wysiedzie膰, zaj膮c si臋 czym艣, mimo 偶e ca艂y czas czuje b贸l ju偶 nie chodz臋 po 艣cianach - dobre i to.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Babka z piasku
Chyba najprawdopodobniej w艂a艣nie ropie艅, bo dzi膮s艂o na pocz膮tku zawsze jest twarde, opuchni臋te i boli niesamowicie przy dotyku i ma si臋 wra偶enie, 偶e dzi膮s艂o jest bardziej ciep艂e. Przy ropniu boli te偶 samo dotykanie z臋ba i ma si臋 wra偶enie, 偶e z膮b jest wy偶ej ni偶 pozosta艂e. Policzek pono膰 nie ka偶demu puchnie. Obserwuj czy powoli zmienia si臋 lokalizacja spuchni臋tego dzi膮s艂a i czy robi si臋 "kulka" to znaczy, 偶e ropie艅 przechodzi w drug膮 faz臋 i wtedy je艣li chcesz to mo偶na przek艂u膰. Prz ropniu jak najbardziej wskazany l贸d i p艂ukanie "艣ci膮gaczami" takimi jak sza艂wia w艂a艣nie, bo to pomaga szybko przej艣膰 z pierwszej fazy w drug膮, a w drugiej ju偶 mniej boli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie bie偶 ju偶 leku bo jak jedziesz na dy偶ur to mog膮 nie chcie膰 ci臋 znieczuli膰 i dupa z np wyrwania z臋ba,a czemu,bo mo偶esz dosta膰 szcz臋ko艣cisku....a to ju偶 bardzo du偶y problem moze wi臋kszy ni偶 bol膮cy z膮b.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰4576
Obawiam si臋 ze to co艣 z nerwem, posz艂am do dentysty bo reagowa艂 na zimno-ciep艂o, a teraz taki b贸l...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
musze wytrzymac nie ma wyboru

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰4576
Jak b臋dzie tak jak teraz wytrzymam, 偶eby tylko nie wr贸ci艂 wcze艣niejszy b贸l...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a masz wod臋 utlenion膮 w domu, sza艂wi臋, go藕dziki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chyba lepiej wzi膮膰 co艣 przeciwb贸lowego ni偶 siedzie膰 i si臋 m臋czy膰. Na b贸l z臋ba najlepszy jest Metafen.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tylko dentysta pomo偶e a do tej pory to pomog膮 tylko leki p. b贸lowe, na mnie dobrze dzia艂a ibuprom+paracetamol.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na b贸l z臋ba swietnie pomaga metafen bo 艂aczy dwie substancje - paracetamol i ibuprofen

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tutaj jest masa sposob贸w: http://flmc.pl/l/8df38 . Najlepszy chyba ten z go藕dzikami, kt贸re zawieraj膮 naturalne 艣rodki znieczulaj膮ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CalmasOpe
Ja zazwyczaj bra艂am Ketonal bardzo silny lek lecz pomaga艂 du偶o zdecydowanie wi臋cej ni偶 te inne Badziewne tableteczki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wystarczy past臋 do z臋b贸w zawieraj膮c膮 substancje z fluorem kt贸re wnikaj膮 w mikro szczeliny z臋ba , ja tak u艣mierzam b贸l od 2 lat. niekt贸re rodzaje pasty Elmex maj膮 takie fluorowe wype艂niacze . Ale trzeba przyzna膰 , 偶e coraz trudniej je kupi膰 .

Udost臋pnij ten post