Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaaaddd

NAUKA POMOCY

Polecane posty

Gość olaaaddd

Musze się do niedzieli nauczyć 30stron a4. Samych definicji!!! :/ A mam taki problem z koncentracja, że masakra. Macie jakieś sprawdzone metody na naukę czy też koncentracje?

Gość gość
po pierwsze - nie siedzieć na forum, bo tak się nie nauczysz

Gość olaaaddd
chce po prostu poznać wasze sposoby, bo nie mogę sie skupic i nie wiem jak sie za to zabrac. przytłacza mnie to, że mam tylko 2 sumie dziś i jutro.

Gość gość
a jaki przedmiot i z czego te definicje?

Gość olaaaddd
Farmacja...:/

Gość gość
zasada skojarzeń pomaga.

Gość gość
dzis to juz nawet nie licz, zostalo tylko kilka godzin, w zasadzie zostaje ci tylko jutro :( tez mam problemy z koncentracja, wszystko mnie rozprasza a czemu tak pozno sie za to zabierasz? ja znajac swoje problemy dziele sobie material na niewielkie partie, chocby po pol strony, i skupiam sie tylko na tym, jak to ogarne to przechodze dalej, i tak pare stron, potem sobie robie przerwe, powtarzam te pare stron i zaczynam nastepne - ale na to potrzeba wiecej czasu, mozesz sprobowac, moze ci sie uda

Haha no to ładnie, ja na wtorek mam podobnie. Siadziesz jutro rano i do nocki, dasz radę.

Gość olaaaddd
masakra nie mogę sie za to zabrac :/ coś niby czytam, ale zaraza zapominam...

Gość olaaaddd
jasne...30stron w jeden dzień...to nie dla mnie ;/ w tym pełno łaciny, a smykałki do języków to nie mam w ogóle!

Gość gość
tak to jest jak za nauke bierze sie w ostatniej chwili

Gość olaaaddd
Pierwiaski(już opanowałam-chyba...) Do tego nazwy kwasów, soli,tlenków, surowców roślinnych, olejków, związków farmaceutycznych, skróty, potem maska słówek ogólnych... :(

Skąd jesteś? To 1 rok? Ja bym zrobił karteczki, nazwa po drugiej definicja. Tasujesz i sama się sprawdzasz.

Gość olaaaddd
Tak 1. Kuj-pom ;p Kuurde, dobry pomysł z tymi karteczkami, ale to bardziej na "powtórzenie" materiału, a ja na razie umiem zero :/ Bardzo ciężko uczę się języka obcego, a co dopiero łaciny...masakra.

Łacina jest spoko, wchodzi do łba sama :D Wiesz czego się nauczyłem na tych studiach? Prócz masy śmieci... Tego, że nigdy nie można się poddawać. Serio, siadaj teraz i się ucz. Masz pasa przy d***e, to nie jest wystarczająca motywacja?

Gość olaaaddd
Mi nic nie wchodzi! Nie wiem jak się jej najwygodniej i najskuteczniej uczy...Jak Ty się jej uczyłeś?

Po kolei? Najpierw półgodzinny płacz w poduchę, że nie umiem tego, nigdy się nie nauczę, potem pierwsze podejście do książek i samobójcze myśli w głowie, powrót do poduchy. Drugie podejście, już lepiej, otwieram książki i widzę ile tego jest - poducha. Trzecie podejście zaczynam czytać łacińskie nazewnictwo i zastanawiam się czemu świat nie może korzystać z j.polskiego. Powtarzam sobie słówka i zastanawiam się, jak ja k****a mam zapamiętać jakieś datura stramonium, które po polsku brzmi i tak zjeb anie xD bieluń dziędzierzawa. Z anato podobnie, jakby mało było ze jakiś krętarz większy i mniejszy trochanter major i minor... Ale co to co to! Rano wstaje i potafię powtórzyć większość nazw! Najwazniejsze to je zapisywać na kartce i po 100 razy.

Gość olaaaddd
Najbardziej przytłacza mnie brak czasu, a mimo to siedzę przy kompie! Jestem beznadziejna, nigdy się tego nie nauczę...obleję i tyle będę z tego miała :/

Heej spokojnie :) nie stresuj się. Oblejesz? Możliwe, ale są poprawki :) Powinnas nauczyć się dzisiaj i jutro tyle ile możesz, ale nie z myślą, boshe nie zdam tego jest tak dużo, tylko że chcę to wiedzieć bo chcę być mądra xd

Gość olaaaddd
Najgorsze jest to, że to jest poprawka, bo na 1 egz nie byłam, bo leżałam w szpitalu i wykładowca powiedział, że mam przyjść gdy będą pisać poprawki tylko, że sama tego poprawić już nie będę mogła :/

Gość olaaaddd
No niestety nie. Zostałam poinformowana i reszta osób których nie było, że to jest nasze 1 i ost. podejście. Ponieważ za tydzień znowu coś jest i zwali się tego za dużo.

No to lepiej dowiedz się co dał na 1terminie może da to samo. No i się ucz, bo to dobra wiadomość, na 90% będzie łatwe. Go go go!

Gość olaaaddd
Postaram się za to zabrać, choć z góry wszystko skreślam...:( ale dziękuje:)

Gość olaaaddd
Niestety jestem straszną pesymistką ;p

No widzę :) ale masz prawo się bać, ale ten strach powinien być motywacją a nie barierą.

Gość olaaaddd
Motywacji niestety nie mam żadnej! Kompletnie ;) Przytłacza mnie ilość materiału, a ilość czasu ;) a Jutro jeszcze zajęcia! Więc pół dnia na naukę odpada.