Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko mam

mydło i papier w szkołach

Polecane posty

Gość pytanko mam

Jak w temacie,czyli czy w szkołach Waszych dzieci są podstawowe artykuły do higieny osobistej (u mojej córki nie ma).Kazali nosić dzieciom i trzymać w pólkach w klasie ,ale gdy na przerwę dziecko nie zabierze go z sali a pani wyjdzie z klasy i ją zamknie ,to dzieci pozostają bez papieru.Nie wiem czy interweniować gdzieś w tej sprawie.Proszę o poważne odpowiedzi .Przepraszam jesli byl taki temat.

Gość gość
i na przerwie ma chodzić z kostką mydła i rolką papieru???

Gość gość
u mnie w szkole jest wszystko. Zgłoś to do sanepidu. Zgodnie z obowiązującymi przepisami szkoła ma mieć ciepłą wodę w kranach (wszystkich), mydło i papier toaletowy, a także ręczniki papierowe lub suszarki do rąk. Jeśli złapią taką szkołę może to grozić nawet jej zamknięciem.

Gość pytanko mam
Tak właśnie, ma sobie zabierać.Ja dałam jej mydło w płynie ,które dodatkowo narobiło nam problemów,bo się wylało pod naciskiem innych papierów i zalało ręczniczek małej,papier i całą szafkę.Zgłosiłabym to może najpierw do dyrekcji,ale na pewno anonimowo.Muszę nad tym pomyśleć.

Gość pytanko mam
Wiem,że są takie wymogi ,ale jak widać przepisy swoje a życie swoje.

Gość gość
Ministerstwo edukacji nakazało od 1 września 2011 r wyposażyć wszystkie szkolne toalety w mydło, papier toaletowy, ręczniki i zainstalować w nich ciepłą wodę. To szkoła musi zapewnić dzieciom

Gość gość
to zgłaszaj, sanepid lubi takie akcje :D

Gość gość
u mojej pociechy jest czysto w toaletach papier jest w podajniku zawsze

Gość gość
Zgłoś to od razu do sanepidu, bo inaczej szkoła nic nie zrobi, a jak będą mieli kilka razy kontrolę to i dla dyrektora lepiej bo dostanie nakaz z sanepidu i będzie musiała wtedy szkoła na podstawie tego nakazu dostać pieniądze z gminy na te rzeczy. Moja dyrektorka podczas kontroli sanepidowskich każe sobie wpisywać wszystkie zalecenia do protokołu jako nakazy bo tylko wtedy dostaje pieniądze np. na wymianę okien bo inaczej zawsze jest pismo z gminy że brak środków a tak są zmuszeni i już.

Gość pytanko mam
Macie szczęście.Nas przedszkole (w dodatku przy szkole) dość rozpieściło ,było w nim wszystko pod tym wzgl ok,a tu w szkole taka niespodzianka.

U córki w gim jest tylko wtedy jak jakies komisje z kuratorium przyjezdżaja. A tak to dyrektor mówi, że nie ma kasy. W podstawówce bylo czasem mydło a papier od czasu do czasu

Gość gość
mydło i papier być powinny. jedyne przybory higieniczne jakie każde dziecko w szkole powinno posiadać ze sobą to szczoteczka do zębów i pasta.

Gość lenka159
W szkole moich pociech są dozowniki na mydła podobne do tych http://izi.sklep.pl/dozownik-mydla-w-plynie-1l-pop,id1349.html i suszarki do rąk. Nie wiem jak mogłoby tego nie być! Daję czasami córce papierowe ręczniki lub chusteczki do wytarcia rąk ale przeważnie dostaje to w szkole od nauczycieli lub Pani woźnej. Ja na Twoim miejscu bym to zgłosiła bo to absurd by w XXI wieku nie było w szkołach mydła...

Gość gość
Jestem w technikum i przez wszystkie lata w żadnej szkole NIGDY nie było papieru toaletowego ani mydła :O

Gość adsadsa
W moim technikum też NIGDY nie było mydła, a papier to od wielkiego święta :-o

Gość Martynaxx
Przez długi czas używałam standardowego mydła w kostce. Było to tanie rozwiązanie, a w sklepie można było kupić różne mydełka, więc często je zmieniałam. Z czasem jednak przeczytałam, że takie mydła wysuszają skórę i lepsze są mydła w płynie. Zaczęłam się interesować tym tematem.http://rembetplus.pl/kupilam-swietny-dozownik -mydla/