Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia9210

problem z mężem

Polecane posty

Gość gość
no przeciez kobieta z dzieckiem to ma tak lekko, ze niech sobie sama radzi. Takie parchate bywaja rodziny i u mnie to ta krecia robote robila babka co juz nie pracowala, bo stara byla a ojciec jej dawal pieniadze, ciotki tez stare babska i mama mojej mamy biurwa urzedowa.

9.9.2013 wzioł brytto 4.383.18 do wyplaty 3.120.84 zalezy ile zrobi godzin a jemu jak kierownik powie marcin przychodzisz jutro czy nie to marcin mowi nie bo mu sie nie chce ale jak musi to idzie i takim sposobem w tym miesiacu do wyplaty mial tylko 1700

Gość gość
teściowa twoja tez ma obowiazek alimentacyjny wobec wnuka, ale skoro to taka swolocz, co Ci nie chce ulzyc, to moze lepiej nie ruszac g...bo smierdzi i dac sobie spokoj (przepraszam za okreslenie, ale jak to czytam i wiem, jakie szkody w psychice robi takie postepowanie jak to Twoje otoczenie Ci funduje to zaluje,ze utluc nie moge takich gadow). Male dziecko to jest jak praca zawodowa w stresie, to uwiazanie, obsluga calodobowa-pomagalam przy dziecku to wiem. Kobieta, jak ma 1 osobe do pomocy to sobie poradzi, ale widac, ze tu nie ma woli z zadnej strony, zeby pomoc.

nie m bo kazdy sadzi ze marcin jest suuuuuuuuuper i nikomu sie nie da przetlumaczyc ze tak nie jest bo zanim ja powiem a to on obdzwoni caly swiat byle wyszlo ze ja jestem zla i okropna ze to moja wina:(

Gość gość
Jesli on Ci pokazal braku szacunku, uderzyl to jest najwyzsza pora uciekac. Rozne rzeczy jeszcze moze sa dyskusyjne, ale z biciem i brakiem szacunku nie dasz rady. Ta siostra odpisuje, mi odpisala kiedys, bo sie radzilam tez w sprawie jednej laski. Jeszcze mi przyszlo do glowy takie cos: teraz panstwo placi ZUSy od najnizszej krajowej opiekunkom dzieci do lat 3 (tzw.ustawa zlobkowa). Gdybys znalazla prace jako niania (choc to malo prawdopodobne) i bawila dwojke (swoje i cudze dziecko), to do 3ego roku zycia tamtego dziecka mialabys normlanie placone skladki od 1600zl brutto. Musze isc, bo swieto i zakupy trzeba zrobic trzymaj sie :)

Gość kamelajna
A mi ciebie jest szkoda kurcze nie rozumiem twojej matki że nie chce ciebie wziąć do siebie i tobie pomóc i wnukowi ja przeczytałam wszystkie twoje wypowiedzi i jako osoba obca gdybym miała warunki to sama bym ci pomogła . Może twoja siostra ci pomoże albo z tym domem samotnej matki mam nadzieje że tobie się uda .

nie nadaje sie na nianie do dziecka tylko dlateo ze przez męza nie mam nawet cierpliwosci do nikogo jak siedze z moim synkiem to jest ok ale jak przychodzi obce i do mnie mowi to mam ochote wybuchnąc i oreagowac wlacza mi sie agresor przy innych dzieciach moze dlatego ze przez 3 lata siedzialam z 4 dzieciakow siostry:(

kamelajna jedna siostra ma 4 dzieci tak to ta sama co zabronila mi sie edukowac ale teraz jak bym jej to zazucila to nie prawda pisze mi pozew o alimenty 2 siostra ma 6 dzieci 3 jest we wloszech a brt mieszka z mama niemam tutaj nikogo kto moglby mnie wziac chodzby na 2 miesiace poki sie nie ustatkuje

Gość gość
a ta siostra, ktorej dzieci bawilas czemu Ci nie chce pomoc???:(

Gość kamelajna
Ja nie rozumiem tego społeczeństwa . Twoja rodzina wie że cierpisz i odmawia ci pomocy . Nie daj jak stanie się tragedia to wtedy będą mówili i żałowali .

nie ma warunków sama ma 2 pokoje pomaga mi w inny sposob proboje namowic mame ze marcin jest jednak zły narazie lipa z tego i pisze mi ozew o alimenty bo sobie tez pisała przy 1 męzu bo miala kryminaliste do tego ja lał wiec ona wie co to znaczy ale mie nie wezmie brak warunkow

kamelajna mowiłam mamie kiedy mi pomoze wtedy jak mnie zabije ale wtedy moze byc juz za pozno a ona mi tylko zasmiala sie w twarz i owiedziala tak juz cie zabija:( zero słow wyszlam od niej

kamelajna mowiłam mamie kiedy mi pomoze wtedy jak mnie zabije ale wtedy moze byc juz za pozno a ona mi tylko zasmiala sie w twarz i owiedziala tak juz cie zabija:( zero słow wyszlam od niej

Gość kamelajna
Wiesz moim zdaniem to żadne tłumaczenie że dwa pokoje ja też mam dwa pokoje ,. Gdyby moja siostra zadzwoniła do mnie z takim problemem nie patrzyła bym na to że jest ciasno tylko tego samego dnia zabrała do siebie i powiedziała jej że jakoś sobie poradzimy . Ja bym nie mogła spać ze strachu że jej się coś stanie wolała bym żyć na kupie ale być spokojna że i ona ma spokój .

Gość gosc 1234
No wspolczuje mamy, to powinna byc pierwsza osoba ktora bedzie cie bronic.. Nie zostaje nic jak dzwonic I isc do opieki jak chcesz to zrobic w poniedzialek. Wytrwaj, oplaci sie;)

uwierzcie mi ze jakbym wiedziała ze komus dzieje sie taka lub podobna krzywda w domu pomogła bym bo ja lubie pomagac całe zycie wszystkim pomagałam a teraz co za to mam wzyscy sie wypieli ale wciaz mam nadzieje ze ktos mi pomoze ze nie przejdzie obojetnie ::( a nawet teraz jezeli ja potrzebuje pomocy a przyszed by ktos kto by potrzebowal mojej to powiedziala bym sluchaj chodz pomoge ci moje malzenstwo rozpada sie od roku pomału a teraz jest coraz gorzej i wiem ze bedzie gorzej ale na ludzka krzywde nie bede patrzyc tylko ze szkoda ze sama sobie pomoc nie uiem za bardo sie boje meza zeby mieszkac z nim a dac mu pozew o alimenty do rak

Gość gość
kamelajna ma racje. Mozna zyc na kupie, biednie, ale bez wyzwisk i bicia. Mozecie sobie razem pomoc

wiem ze sie oplaca tyle wytrwalam ze wytrwam jeszcze 2 dni nie dam soba pomiatac boje sie tylko jak przyjdzie z pracy a to juz z 2 godz:(

Gość gość
w pon.jest swieto.

mozna ale moja rodzina nie chce tak zyc po co wziac pomoc jak mozna zyc w luksusie samemu nie patrzac na 2 czlowieka u mnie tak to wlasnie wyglada a najbardziej mi wstyd ze obcy chca mi pomoc a rodzina nie:::::::::::::::::::::::(

Gość gosc 1234
No to we wtorek. ale zadzwon dziewczyno na ta linie poki go nie ma. co ci szkodzi

Gość gość
aha, Anonimowy Przyjaciel telefon zaufania jeszcze jest w Olsztynie. Tam sa wolontariusze, ale naprawde wysluchaja. 89 19288 calodobowo. Zapisuj sobie przypomnienia moze, bo latwo zapomniec o takich sprawach, jak Ci ten Twoj znow zacznie robic pranie mozgu. Psychopaci czesto tacy sa: na zewnatrz och ach do rany przyloz z naprawde to diabel

Gość kamelajna
Dla mnie to jest dziwne . No nic Trzymam Kciuki mam nadzieję że wytrwasz do wtorku . Ja bym na twoim miejscu spróbowała poprosić siostrę aby wzięła cię na kilka dni do siebie . Kurcze przecież głupi materac pompowany nie zbawi jej do przenocowania ciebie i tej małej istotki .

wlasnie wiem cos o tym a zeby sie wybielic dzwonia po wszystkich i z ciebie robi potwora z kad ja to znam :(

ją zbawi musiała bymjej nie znac ona ma dzieci i wogole i jeszcze mnie by musiała utrzymac te kilka dni i mojego synka a on chory jest jeszcze to tymbardziej nie o jej dzieci beda hore och to jest bardziej skomplikowane niz sie wydaje:(

Gość kamelajna
natalia9210 Ja bym wolała zadzwonić i pójść do domu samotnej matki mieć spokuj psychiczny poukładać sobie życie posklejać na nowo niż żyć z tyranem . Gwiazdka z nieba nie spadnie sama . Jeśli nie zadzwonisz tym tam to nikt tego za ciebie nie zrobi .