Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zgorzel zeba

Polecane posty

Gość gość

po wielu zabiegach stomatologicznych na tym samym zebie pojawila sie zgorzel, gdyz dentystka zamiast wyleczyc do konca bodajze kanalowo podraznioną miazgę dala tlenek cynku, ktory mialam bardzo dlugi czas. Po tym czasie zdjela lekarstwo i zalozyla plombe, a po 2 miesiacach zab zaczal mnie strasznie bolec bez powodu, poszlam odrazu do dentysty i diagnoza-zgorzel. Dala mi lekarstwo wiec myslalam ze bol przejdzie ale nadal bolalo, wiec na nast dzien znow poszlam bo kazala mi przyjsc jak bedzie znow bolec. Wymienila lekarstwo(bylo to bardzo bolesny zabieg) i do tej pory boli czyli juz całą dobę. Zastanawia mnie co robic, czy czekac az przejdzie. Dodam ze na zgorzel zadne tabletki nie pomagają, bo jest to zapalenie. Jak to jest z tym leczeniem zgorzeli? Czy ktos mial jakies doswiadczenia? Ile ten ząb boli po daniu lekarstwa? Czy dalsze leczenie jest bolesne? Bardzo sie boje bo wszystkie te zabiegi byly bardzo bolesne, juz nie chce tego przezywac, prosze o pomoc.

Gość gość
Ja miałam kiedyś zgorzel i ząb został wyleczony kanałowo. Zapłaciłam za niego 200 zł jakieś 3 lata temu i podpisywałam po leczeniu, że w razie, jak będzie mnie bolał, to będzie go trzeba usunąć, Po pół roku od leczenia też mnie bolał przez jakiś czas, ale przestał w końcu sam. Nic z nim nie robiłam. Ząb mam do dziś ;)

Gość gość
a to leczenie kanalowe bolalo?

Gość gość
bo ja juz jestem zmeczona tymi wszystkimi zabiegami

Gość gość
leczenie kanałowe nie boli bo ząb ma usuniety nerw, przy zgorzeli usuwa się nerw a ząb się zatruwa. Może boleć a nawet bardzo boleć nawet przez trzy dni