Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antekjames

PRACODAWCA NIE CHCE PLACIC WYPLATY POMOCY

Polecane posty

Gość antekjames

Witam. Od wczoraj mam zwolnienie chorobwe L-4. Umowe mam o prace jeszcze na rok. Dzisiaj zlozylem L-4 u pracodawcy i majac dziziaj date 9.11.13r. Spytalem czy placi wyplate dziziaj czy jutro mam przyjechac. Uslyszalem odpowiedz ze dziziaj nie ma pieniazkow a ze jesyem na L-4 to mi wyplaci wyplate dopiero gdy bede zdolny do pracy czyli 12.11.13r.i moje pytanie brzmi . Czy ma pracodawca do.tego prawo i czy mimo mojego L-4 powinien wyplacic.mi wyplate za pazdziernik do 10.11.13r. Mimo ze jestem na L-4 ?Pozdrawiam.

Gość Jakie to dziwne
Pracodawcza ma OBOWIĄZEK wyplacić pracownikowi wynagrodzenie.L-4 nie ma nic do rzeczy.Jeżeli nadal pracodawca będzie tak postępował proszę zgłosić sprawę do PIP na pewno zajmą się tym "pouczą" jak należy traktowac pracowników.Życę powodzenia.

Gość gość
Pracodawca powinien wypłacić wynagrodzenie do 10-go. Z tego co się zorientowałam 10-ty, mimo że to niedziela, jest u was dniem pracującym. Czyli wypłata powinna być jutro. Ale skoro jesteś na zwolnieniu i nie możesz pracować, to wg mnie wypłata może nastąpić dopiero po twoim powrocie do pracy, czyli 12-go.

Gość antekjames
Pracodawca ma.obowiazek przeciez do 10 wyplaci wyplate...niezaleznie czy mam l4 czy urlop czy cokolwiek....w.kodeksie jest ze najpozniej do 10 kazdego miesiaca.. bo jesli bylbym.chory pol roku to zaplaca mi za pol roku?....przypuszczam ze nie....pracodawca ma.obowiqzek niezaleznie od wszystkiego do 10 wyplacic nalezne mi pieniadze za poprzedni przepracowany miesiac....